Skip to content

Wat te doen als uw iPhone niet kan worden ingeschakeld?

10 de september de 2021
what to do when your iphone wont turn on 2000281 1440419606b348e3b71717b8de73faf7

Als je iPhone niet aan gaat, denk je misschien dat je een nieuwe moet kopen. Dat kan waar zijn als het probleem al erg genoeg is, maar er zijn veel manieren om te proberen je iPhone te repareren voordat je besluit dat hij dood is. Als je iPhone niet kan worden ingeschakeld, probeer dan deze zes tips om hem weer tot leven te brengen. Deze stappen zijn relevant voor alle iPhone-modellen. 2:27

Laad je iPhone-batterij op

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat de batterij van je iPhone is opgeladen. Om dit te testen, sluit u uw iPhone aan op een wandoplader of op uw computer. Laat het 15-30 minuten opladen. Het kan automatisch worden ingeschakeld. Mogelijk moet u ook de aan/uit-knop ingedrukt houden om het in te schakelen. Als je vermoedt dat de batterij van je telefoon leeg is, maar het opladen niet werkt, is het mogelijk dat je oplader of kabel defect is. Probeer een andere kabel te gebruiken om te controleren. (PS Voor het geval je het nog niet hebt gehoord, je kunt nu draadloos opladen voor de iPhone als je een iPhone 8 of nieuwer hebt.)

Herstart iPhone

Als het opladen van de batterij uw iPhone niet heeft ingeschakeld, is het volgende dat u moet proberen de telefoon opnieuw op te starten. Houd hiervoor de aan/uit-knop in de rechterbovenhoek of de rechterkant van de telefoon enkele seconden ingedrukt. Als de telefoon is uitgeschakeld, moet deze worden ingeschakeld. Als het is ingeschakeld, ziet u mogelijk de schuifregelaar om het uit te schakelen.

Als de telefoon uit was, laat hem dan aanzetten. Als het aan was, is het waarschijnlijk een goed idee om het opnieuw op te starten door het uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen.

Harde reset van de iPhone

Probeer een harde reset als de standaard herstart niet werkte. Een harde reset is een herstart die meer geheugen van het apparaat vrijmaakt (maar niet de opslagruimte. U verliest geen gegevens) voor een uitgebreidere reset. Om een ​​harde reset uit te voeren:

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Soms kun je het beste je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hiermee worden alle gegevens en instellingen op uw telefoon gewist (hopelijk hebt u deze onlangs gesynchroniseerd en een back-up van uw gegevens gemaakt). Hoewel dat misschien extreem lijkt, kan het veel problemen oplossen. Normaal gesproken zou je een iPhone herstellen met iTunes, maar als je iPhone niet kan worden ingeschakeld, probeer dan dit:

 1. Sluit je iPhone met een kabel aan op een computer en open iTunes. U zou het iPhone-pictogram in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster moeten zien.

 2. Als u uw iPhone niet in iTunes ziet, gaat u als volgt te werk in de herstelmodus:

  • Op een iPhone 8 of nieuwer: Druk kort op de Volume omhoog knop. Druk kort op de Volume verminderen knop. Houd vervolgens de ingedrukt Kant totdat u het herstelmodusscherm ziet.
  • Als je een iPhone 7 of iPhone 7 Plus hebt: Houd de ingedrukt Kant en Volume verminderen knoppen tegelijk. Blijf ze vasthouden totdat je het herstelmodusscherm ziet.
  • Voor een iPhone 6s en eerder, iPad of iPod touch: Houd zowel de Huis en de Bovenkant (of Kant) knoppen tegelijkertijd. Blijf ze vasthouden totdat je het herstelmodusscherm ziet.
 3. Zodra uw iPhone zich in de herstelmodus bevindt, klikt u op het apparaatpictogram in iTunes.

  iPhone-pictogram in iTunes voor macOS

 4. Klik vervolgens op de iPhone herstellen… knop.

  Herstel iPhone-knop in iTunes voor macOS

 5. U wordt gevraagd of u een back-up van uw iPhone wilt maken. Dit is een heel goed idee, aangezien je op het punt staat om het schoon te vegen. Als je ZEKER weet dat je een recente back-up hebt, kun je deze stap overslaan (hoewel we dit niet aanbevelen).

  Back-upknop in iTunes voor macOS

 6. Een bevestigingsvenster zorgt ervoor dat u uw iPhone wilt herstellen. Klik Herstellen als je klaar bent, en wacht tot de iPhone na enkele minuten opnieuw is opgestart.

  Bevestigingsknop herstellen in iTunes voor macOS

 7. Nu zou je iPhone net zo schoon en nieuw moeten zijn als op de dag dat je hem kreeg. Je kunt het als een nieuwe telefoon laten staan ​​of het herstellen vanaf de back-up die je zojuist hebt gemaakt.

In sommige gevallen kunt u een probleem tegenkomen bij het herstellen van uw iPhone waardoor u het proces niet kunt voltooien. Als u dit probleem tegenkomt, leest u hoe u het kunt oplossen in Hoe u iPhone-fout 4013 kunt oplossen.

Zet iPhone in DFU-modus

In sommige situaties wordt uw iPhone mogelijk niet ingeschakeld omdat deze niet opstart of vastloopt bij het Apple-logo tijdens het opstarten. Dit kan gebeuren na jailbreak of wanneer u een iOS-update probeert te installeren en dit mislukt. Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, zet u uw telefoon op deze manier in de DFU-modus:

 1. Zorg ervoor dat iTunes actief is en dat je je iPhone hebt uitgeschakeld. Sluit je iPhone aan op je computer.

 2. Houd de ingedrukt aan / uit knop gedurende 3 seconden en laat het dan los.

 3. Druk snel op de knop Volume omhoog, druk snel op de knop Volume omlaag en houd de zijknop ingedrukt totdat het scherm zwart wordt. Houd de knop Volume omlaag enkele seconden ingedrukt zonder de zijknop los te laten. Laat de zijknop los terwijl u de knop Volume omlaag nog enkele seconden ingedrukt houdt. Open iTunes en volg de instructies. *Houd de ingedrukt volume verminderen knop aan de linkerkant van je iPhone terwijl nog altijd de ingedrukt houden Aan uit -knop ongeveer 10 seconden ingedrukt* Houd voor iPhone 6 en eerder de aan/uit-knop en Home-knop ongeveer 10 seconden samen.

 4. Laat de aan/uit-knop los, maar blijf de volume-omlaagknop ingedrukt houden (houd op iPhone 6 of eerder . ingedrukt Huis omlaag) ongeveer 5 seconden ingedrukt. Als je het bericht ‘plug in iTunes’ ziet, heb je de knoppen te lang ingedrukt gehouden. Opnieuw beginnen.

 5. Als het scherm zwart blijft en er niets verschijnt, ben je in DFU-modus. Volg de instructies op het scherm in iTunes.

Heb je niet genoeg ruimte om je iPhone bij te werken? Bekijk ons ​​artikel voor een paar tips om u te helpen de klus te klaren.

iPhone-nabijheidssensor resetten

Een andere zeldzame situatie die ervoor zorgt dat uw iPhone niet wordt ingeschakeld, is een storing in de nabijheidssensor die het scherm van de iPhone dimt wanneer u deze voor uw gezicht houdt. Hierdoor blijft het scherm donker, zelfs als de telefoon aan staat en niet in de buurt van je gezicht. De nabijheidssensor van uw iPhone resetten:

 1. Voer een uit Harde reset op uw iPhone met behulp van de instructies uit eerder in dit artikel.

 2. Wanneer uw telefoon opnieuw opstart, zou het scherm moeten werken.

 3. Druk op Instellingen app.

 4. Tik Algemeen.

 5. Tik Resetten.

 6. Tik Reset alle instellingen. Hiermee worden al je voorkeuren en instellingen op de iPhone gewist, maar worden je gegevens niet verwijderd.

Als uw iPhone nog steeds niet kan worden ingeschakeld

Als uw iPhone na al deze stappen niet kan worden ingeschakeld, is het probleem waarschijnlijk te ernstig om zelf op te lossen. U moet contact opnemen met Apple om een ​​afspraak te maken bij de Genius Bar. Tijdens die afspraak zal de Genius uw probleem oplossen of u laten weten wat het kost om het op te lossen. Controleer voor de afspraak de status van de garantie van je iPhone, want dat kan je geld besparen op reparaties. Natuurlijk zijn er situaties waarin het tegenovergestelde probleem zich voordoet: je iPhone gaat niet uit. Als u met dat probleem wordt geconfronteerd, leest u wat er aan de hand is en hoe u dit kunt oplossen in Hier leest u hoe u een iPhone kunt repareren die niet kan worden uitgeschakeld.