Skip to content

Wat te doen als uw USB-tethering niet werkt?

18 de augustus de 2021
GettyImages 476295522 37cf3dee4672444aadd93e6d5310c5ba

Omdat het meestal wordt gebruikt als een secundaire methode om verbinding met internet te maken, kan het buitengewoon frustrerend zijn als zelfs USB-tethering niet werkt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om tetheringproblemen met Windows op te lossen. De tips in dit artikel werken voor Windows 10, 8.1 en 7.

Hoe te repareren dat USB-tethering niet werkt

Voordat u het probleem met USB-tethering oplost, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat u de juiste stappen voor tethering in Windows hebt gevolgd en op uw telefoon hebt ingesteld.

 1. Schakel wifi uit: een draadloze verbinding kan tethering soms in de weg staan. Probeer Wi-Fi uit te schakelen om te zien of uw tethering met Windows 10-probleem hiermee wordt opgelost. Om dit op iOS of Android te doen, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om het controlecentrum of de snelle instellingen weer te geven en tikt u vervolgens op de Wifi icoon.

 2. Zorg ervoor dat de USB-kabel werkt en is aangesloten: Zorg ervoor dat uw USB-kabel aan beide uiteinden goed is aangesloten. Haal indien nodig de stekker uit het stopcontact en steek hem er weer in. Een andere USB-kabel proberen is ook een goed idee als je er een bij de hand hebt.

 3. Probeer een andere USB-poort: Gebruikt u de snelste USB-poort op uw systeem? Als je bent aangesloten op een USB 2.0-poort, probeer dan een USB 3.0 of USB 3.1. Probeer anders gewoon een andere. Je weet nooit of de USB-poort defect is.

 4. Start alles opnieuw: het opnieuw opstarten van uw pc of laptop en het opnieuw opstarten van uw telefoon is misschien niet de oplossing voor alles, maar het is verrassend hoe vaak het iets kan repareren. Probeer het in dit geval uit om te zien of uw Windows-tetheringprobleem is opgelost.

 5. Windows-probleemoplosser uitvoeren: Windows-probleemoplosser werkt misschien niet altijd, maar als dat wel het geval is, kan het veel kopzorgen besparen. Om te zien of het uw probleem met USB-tethering in Windows 10 kan oplossen, zoekt u naar “Problemen oplossen” in het Windows-zoekvak en selecteer vervolgens het relevante resultaat. Wanneer het probleemoplossingsvenster wordt geladen, selecteert u: Netwerkadapter > Voer de probleemoplosser uit, dan volg de instructies op het scherm om te zien of uw tethering-problemen zijn opgelost.

 6. Tethering-stuurprogramma bijwerken: soms is het eigen tethering-stuurprogramma van Windows beschadigd en wordt het proces moeilijker dan het zou moeten zijn. Om dat op te lossen:

  1. Zoeken naar Apparaat beheerder in de Windows-zoekbalk en selecteer het relevante resultaat.
  2. Kijk in de lijst met apparaten en selecteer Netwerkadapter om zijn mogelijkheden uit te breiden.
  3. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast Op NDIS gebaseerd apparaat voor internetdelingen selecteer vervolgens Eigenschappen uit het pop-upmenu.
  4. Selecteer de Bestuurder tabblad > Stuurprogramma bijwerken > Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.
  5. Volg de instructies op het scherm.

  Als dat niet werkt, probeer dan het proces te herhalen, maar in plaats van te selecteren Automatisch zoeken… selecteer Zoek op mijn computer naar stuurprogramma’s > Laat me kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma’s op mijn computer. Zorg ervoor dat Compatibele hardware weergeven is gekozen, selecteer vervolgens Op NDIS gebaseerd apparaat voor internetdeling > Volgende.

 7. Update Windows en uw apparaat: Als specifieke driverupdates het probleem niet oplossen, kan een algemene Windows-, Android- of iOS-update uitkomst bieden.

 8. Wijzig uw APN-instellingen: Android-gebruikers kunnen Windows-tetheringproblemen soms oplossen door hun APN-instellingen te wijzigen. Scroll naar beneden en tik op APN-typeen voer vervolgens “standaard,dun” tik vervolgens op OK. Als dat niet werkt, hebben sommige gebruikers naar verluidt succes gevonden door het te wijzigen in “dun” in plaats daarvan.

 9. Wijzig uw MVNO-type: Sommige Android-gebruikers met tetheringproblemen hebben ontdekt dat het wijzigen van het mobiele virtuele netwerkoperatortype kan helpen. Open het door naar . te gaan Instellingen > Mobiele netwerken > Namen van toegangspuntenen tik vervolgens op je mobiele provider in de lijst. Scroll naar beneden en tik op MVNO-type:, verander het dan in IMSI.

 10. Als geen van bovenstaande werkt, kunt u altijd de draadloze route volgen. U kunt uw telefoon instellen als een Wi-Fi-hostpot en uw laptop of desktop draadloos verbinden. Als uw apparaat geen ondersteuning biedt voor draadloos, kunt u altijd een USB Wi-Fi-adapter kopen.