Skip to content

Wat te doen met uw oude iPhone na een iPhone-upgrade

3 de augustus de 2021
new iphone setup 56a535b95f9b58b7d0db842b

Elk jaar komen er nieuwe iPhones uit. Als je op het snijvlak blijft, upgrade je waarschijnlijk je oude iPhone lang voordat deze zijn nuttige levensduur heeft gehad. Nu carriers niet meer geïnteresseerd zijn in het subsidiëren van iPhones zoals ze ooit waren, zijn de prijzen omhooggeschoten. Bij de meeste providers en bij de Apple Store kun je een flinke inruildeal krijgen op je oude iPhone. Als je het niet leuk vindt om het in te ruilen of het als back-up te bewaren, zijn er tal van andere dingen die je kunt doen met je oude iPhone wanneer je upgradet naar de glanzende nieuwe versie.

Geef het door

Geef je oude iPhone door aan een vriend of familielid. Als je oude telefoon een simkaart heeft, verwijder deze dan voordat je de iPhone weggeeft. Zolang de ontvanger een compatibele provider kiest, kan hij de iPhone meenemen, en de provider helpt hem om deze op het netwerk in te stellen. Als uw oude iPhone een GSM-telefoon is, zijn compatibele providers AT&T en T-Mobile. Als de iPhone een CDMA-telefoon is, zijn Sprint en Verizon compatibele providers. Hoe vertel je het verschil? GSM-iPhones hebben simkaarten; CDMA iPhones niet.

Verander het in een iPod Touch

Een iPhone zonder mobiele service is in wezen een iPod touch. Verwijder uw simkaart als de iPhone er een heeft en u een mediaspeler, contact- en agenda-apparaat en een Wi-Fi-verbinding hebt. De iPhone gebruikt Wi-Fi om verbinding te maken met de App Store en alles te doen wat een iPod touch kan. Zet een paar oordopjes op en ga joggen op je favoriete deuntjes. Als je de iPod touch aan een vriend of familielid wilt overhandigen, heeft de gelukkige ontvanger een gratis Apple ID nodig om het te laten werken. Met een Apple ID heeft hij toegang tot de App Store voor gratis en betaalde apps en kan hij eerder gekochte apps en muziek downloaden naar zijn nieuwe iPod touch.

Verander het in een beveiligingscamera

Als uw iPhone een iPhone 5 of nieuwer is, kunt u er een beveiligingscamera van maken. Daar moet je een app voor downloaden, maar dan heb je livestreaming, bewegingsmeldingen en cloudopname binnen handbereik. Als je beveiligingsbeelden wilt opslaan en bekijken, heb je een opslagplan nodig en de apps verkopen je er graag een. De Presence-app, Manything-app en AtHome Camera-app zijn drie apps waarmee je van je oude iPhone een beveiligingscamera kunt maken.

Gebruik het als een Apple TV-afstandsbediening

Als jij een van de mensen bent die de afstandsbediening die bij de Apple TV wordt geleverd niet kan uitstaan, download dan gewoon de Apple TV Remote-app naar je oude iPhone en, presto, je hebt een nieuwe afstandsbediening. Met een recente Apple TV kun je Siri op de iPhone gebruiken om hem te bedienen. Bij oudere Apple TV-versies gebruik je het toetsenbord om naar programma’s te zoeken, wat nog steeds een enorme verbetering is ten opzichte van de zoekfunctie van de meegeleverde afstandsbediening.

Recycle het

U kunt elk Apple-apparaat bij de Apple Store inleveren voor recycling. Als je niet in de buurt van een Apple Store woont, kun je Apple GiveBack online gebruiken en zal Apple je een prepaid verzendlabel sturen dat je kunt opsturen. Apple belooft al het materiaal in je telefoon op een verantwoorde manier te recyclen. Als je nu gewoon je oude iPhone zou kunnen recyclen en ook wat geld zou krijgen. Wacht, dat kan. Als uw iPhone een iPhone 4s of nieuwer is, geeft Apple u een Apple-cadeaubon en recyclet u in aanmerking komende telefoons. U moet naar de recyclingwebsite van Apple gaan en enkele vragen beantwoorden over uw model, de capaciteit, de kleur en de staat ervan. Dan vertelt Apple je wat het waard is.

Verkoop het

Het internet heeft een bloeiende markt voor iPhones die eerder in bezit waren. Zoek gewoon naar iPhone-wederverkopers en kijk wat er verschijnt. Als u uw prijs redelijk instelt, is de kans groot dat u de telefoon zonder veel moeite kunt verkopen. Als u op zoek bent naar plaatsen om de iPhone te verkopen, overweeg dan oude standbys zoals eBay en Craigslist. Voor die winkels, zorg ervoor dat u profiteert van de kennis en tips van andere mensen om de beste prijs en soepelste transactie te krijgen. Probeer de inruilservice van Amazon om een ​​schatting te krijgen van de waarde van je oude iPhone. Stuur de telefoon op en Amazon geeft je Amazon-tegoed voor het afgesproken bedrag – geen gedoe. Misschien wilt u enkele kleinere online winkels overwegen waar er mogelijk minder concurrentie is. Zoek in dat geval naar een mobiele telefoon of Mac-specifieke online doorverkoopmogelijkheden. Welk pad u ook kiest, vergeet niet om uw persoonlijke gegevens van de iPhone te verwijderen voordat u deze overhandigt. Voor een meer diepgaande kijk op het verkopen van een oude iPhone (of ander Apple-apparaat), ga je naar Hoe je je iPhone kunt voorbereiden voor verkoop.