Skip to content

Wat te verwachten in de Android-update van februari

12 de juni de 2022
GettyImages 1064218586 29d682dff2a24df8b00fc3fe048130b2

Een kleine lijst met systeemupdates van Google wordt later deze maand uitgebracht, inclusief enkele kritieke apparaatreparaties en enkele wijzigingen voor de Google Play Store. Volgens de updatepagina van Google zal de update van februari een aantal bugs verhelpen met betrekking tot apparaatconnectiviteit, systeembeheer, veiligheid, hulpprogramma’s en ontwikkelaarsservices. Meer specifiek betekent het algemene verbeteringen voor apparaatstabiliteit, netwerkgebruik en beveiliging. En in het geval van ontwikkelaarsservices voegt het nieuwe functies toe waar zowel Google als externe ontwikkelaars van kunnen profiteren. Zaken als ondersteuning voor toegankelijkheid, advertenties, analyses en zelfs machine learning.

Maar de Google Play Store heeft de langste lijst van het stel, met alles van prestatie-optimalisaties en bugfixes tot beveiligings- en stabiliteitsverbeteringen. Play-as-you-download zal verbeteringen zien om de wachttijden te verkorten, zodat je mobiele games kunt spelen terwijl ze aan het downloaden zijn. Dat gaat hand in hand met andere geplande optimalisaties die bedoeld zijn om download- en installatietijden te versnellen.

De hand van de vrouw houdt de smartphone vast en beweegt haar vinger over het scherm

De update-opmerkingen vermelden ook ‘Verbeteringen in Google Play-facturering’, maar gaan niet in detail over wat deze verbeteringen zullen zijn. En er worden ook nieuwe (niet gespecificeerde) functies toegevoegd om het ontdekken van meer apps en games gemakkelijker te maken. De Google Play Store-update wordt op dinsdag 8 februari uitgerold en de update voor Google Play-services volgt op donderdag 10 februari. Naast de Google Play Store wordt de nieuwe update uitgerold voor vrijwel elk Google-apparaat dat je maar kunt bedenken: telefoons, tablets, horloges, tv-apparaten en meer.