Skip to content

Wat u moet doen voordat u uw BlackBerry verkoopt

14 de augustus de 2021
b179b4490de1e9e11a042f1ae93b6846ccb2274d 5724cade5f9b589e3468eda6

Als je een perfect goede BlackBerry hebt liggen, kun je misschien wat geld verdienen door hem te verkopen. Toch zijn er een paar dingen waar u aan moet denken voordat u uw oude BlackBerry verkoopt, omdat u niet per ongeluk uw persoonlijke gegevens wilt overdragen aan de nieuwe eigenaar van het apparaat.

De simkaart verwijderen

Als u zich op een GSM-netwerk bevindt (T-Mobile of AT&T in de VS), verwijder dan uw simkaart voordat u uw apparaat aan iemand anders geeft. Uw simkaart bevat uw International Mobile Subscriber Identity (IMSI), die uniek is voor uw mobiele account. De koper moet naar zijn eigen provider gaan om een ​​nieuwe simkaart te krijgen die aan zijn eigen mobiele account is gekoppeld.

Ontgrendel uw BlackBerry

Vrijwel alle BlackBerry-apparaten die door Amerikaanse providers worden verkocht, zijn vergrendeld aan de provider. Dit betekent dat het apparaat alleen kan worden gebruikt op de vervoerder waarmee het is gekocht. Vervoerders doen dit omdat ze de kosten subsidiëren van apparaten die worden gekocht door nieuwe klanten en bestaande klanten die upgraden. Wanneer klanten telefoons kopen tegen een gesubsidieerde prijs, begint de koerier pas geld aan die klant te verdienen als de klant de telefoon enkele maanden heeft gebruikt. Ontgrendelde BlackBerry-apparaten kunnen op verschillende netwerken werken (bijvoorbeeld een ontgrendelde AT&T BlackBerry werkt op T-Mobile). Een ontgrendelde GSM BlackBerry zal ook werken op buitenlandse netwerken. Als u in het buitenland bent, kunt u een prepaid-simkaart kopen bij een buitenlandse provider (bijv. Vodafone of Orange) en uw BlackBerry gebruiken terwijl u op reis bent. Als u uw BlackBerry ontgrendelt, kunt u deze voor een iets hogere prijs verkopen dan een apparaat dat is gekoppeld aan een specifieke provider. Gebruik een gerenommeerde ontgrendelingssoftware of -service om uw apparaat te ontgrendelen, omdat het mogelijk is uw apparaat te beschadigen tijdens het ontgrendelingsproces.

Verwijder uw MicroSD-kaart

Onthoud altijd dat u uw microSD-kaart uit uw BlackBerry moet verwijderen voordat u deze verkoopt. Na verloop van tijd verzamelt u foto’s, mp3’s, video’s, bestanden en zelfs gearchiveerde toepassingen op uw microSD-kaart. Sommigen van ons slaan zelfs gevoelige gegevens op microSD-kaarten op. Zelfs als u de gegevens op uw microSD-kaart wist, kan iemand deze mogelijk herstellen met de juiste software.

Wis de gegevens van uw BlackBerry

De meest cruciale stap voordat u uw BlackBerry verkoopt, is het wissen van uw persoonlijke gegevens van het apparaat. Een identiteitsdief kan veel kwaad doen met de persoonlijke gegevens die de meeste mensen op hun BlackBerry’s opslaan. Kies in OS 5 Opties > Beveiligings opties > Beveiligingsdoekje. Kies op BlackBerry 6 Opties > Veiligheid > Beveiligingsdoekje. Vanuit het scherm Beveiliging wissen op beide besturingssystemen kunt u ervoor kiezen om uw toepassingsgegevens (inclusief e-mail en contacten), door de gebruiker geïnstalleerde toepassingen en de mediakaart te wissen. Nadat u de items hebt gekozen die u wilt wissen, voert u blackberry in de Bevestigingsveld en klik op de Veeg knop (Wis gegevens op BlackBerry 6) om uw gegevens te wissen. Het uitvoeren van deze eenvoudige stappen duurt slechts een paar minuten, maar u beschermt uw eigen privacy en veiligheid. U bespaart de nieuwe eigenaar van het apparaat ook de moeite om uw persoonlijke gegevens van het apparaat te moeten verwijderen en geeft hen de vrijheid om deze te gebruiken bij hun keuze van vervoerder. Als u klaar bent, kunt u uw apparaat verkopen in het vertrouwen dat niemand anders uw gegevens kan herstellen of toegang heeft tot uw draadloze accountgegevens.