Skip to content

Wat u moet weten over de werkelijke kosten van een iPhone

9 de augustus de 2021
iphone 11 apple store 9902c708b8ef49a8bc363a8906cd5dae

Leren hoeveel een iPhone kost, is niet zo eenvoudig als het controleren van de website van Apple voor de vermelde prijs van de nieuwste iPhone. Dat komt omdat de kosten voor het kopen van een iPhone afhankelijk zijn van verschillende factoren, en u moet rekening houden met de kosten van de maandelijkse service, die variëren op basis van uw abonnement. Dus om uit te zoeken hoeveel iPhone kost, is wat wiskunde vereist.

De kosten van de nieuwste iPhones

De eerste en belangrijkste factor in de kosten van een iPhone is de telefoon zelf. Prijzen variëren op basis van welk model u wilt en hoeveel opslagruimte u verkiest. In de iPhone-reeks van Apple kan een nieuwe telefoon van jou zijn voor $ 49 (voor een standaard iPhone 8) tot $ 1.449 (voor de allerbeste iPhone 11 Pro Max), afhankelijk van het model dat je wilt. Vanaf april 2020 zien de kosten van een nieuwe iPhone van Apple er als volgt uit:

Model 64 GB 128 GB 256 GB 512 GB
iPhone 11 Pro Max $ 1099 $ 1249 $ 1449
iPhone 11 Pro $ 999 $ 1149 $ 1349
iPhone 11 $ 699 $ 749 $ 849
iPhone XR $ 599 $ 649
iPhone SE (2e generatie) $ 399 $ 449 $ 549
iPhone 8 Plus $ 549 $ 599
iPhone 8 $ 449 $ 499

Tegenwoordig betaalt vrijwel iedereen de volledige prijs voor zijn iPhone (meer hierover in het volgende gedeelte), dus verwacht geen grote kortingen. Maar u kunt ervoor kiezen om de volledige prijs vooraf te betalen of om in maandelijkse termijnen te betalen. De grote telefoonbedrijven bieden een maandelijks betalingsplan wanneer u een nieuwe iPhone bij hen koopt. Dit biedt lagere initiële kosten, maar u moet bij de koerier blijven totdat de iPhone is betaald, of anders het verschuldigde saldo betalen voordat u overstapt naar een andere vervoerder. Als u uw telefoon in termijnen wilt kopen, maar niet vastzit aan een telefoonmaatschappij, kunt u ook het iPhone-upgradeprogramma van Apple bekijken. De iPhone gaat bijna nooit in de uitverkoop. Mogelijk vindt u kortetermijnkortingen wanneer nieuwe modellen worden uitgebracht, of rond de feestdagen, maar dat zijn meestal kleine besparingen. Apple brengt zijn producten niet echt in de uitverkoop, dus wacht er niet op. Koop gewoon wat je wilt wanneer je het wilt.

Subsidies van vervoerders komen niet terug

Vroeger kostten iPhones veel minder – soms zelfs maar $ 199 – voor het nieuwste model omdat telefoonmaatschappijen een deel van de kosten van de telefoon betaalden om je te verleiden hun service te gebruiken. Niet meer. De afgelopen jaren hebben de grote telefoonbedrijven subsidies afgeschaft waardoor klanten die een tweejarig contract tekenen aanzienlijk minder voor hun iPhone hoeven te betalen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat het subsidiesysteem terugkeert, dus verwacht vanaf nu de volle prijs voor je iPhone te betalen. Dat gezegd hebbende, wanneer nieuwe iPhone-modellen worden uitgebracht, bieden grote providers, waaronder AT&T, Sprint, T-Mobile en Verizon, soms kortingen op de kosten voor de nieuwste iPhone als u uw oudere iPhone-model inruilt.

Regionale en prepaid providers hebben soms goedkopere prijzen

Je kunt iets minder betalen dan de stickerprijs voor de iPhone – in de meeste gevallen ongeveer $ 50 – als je hem koopt via een van de kleinere, regionale providers die de telefoon in sommige delen van de VS aanbieden. Deze providers hebben niet altijd de nieuwste modellen, hebben beperktere maandelijkse abonnementen en hun service is meestal specifiek gericht op kleinere, landelijke gebieden, maar ze zijn voor sommige gebruikers een kostenbesparende optie.

Maandelijkse spraak- en data-abonnementen

U moet rekening houden met de maandelijkse kosten van de spraak- en dataservice van het telefoonbedrijf dat u kiest wanneer u nadenkt over de kosten van een iPhone. Maandelijkse iPhone-abonnementen omvatten doorgaans kosten voor dataservice, bellen, sms’en en andere services. Verwacht ongeveer $ 100 per maand uit te geven bij grote providers voor de services die de meeste mensen gebruiken. Met prepaid-providers zijn abonnementen goedkoper, meestal bijna de helft van de prijs die wordt aangeboden door de grote providers, maar dataverbindingen zijn vaak langzamer of hebben hun hoogste snelheden beperkt op basis van hoeveel je gebruikt. Verwacht bij die bedrijven dichter bij het bereik van $ 50 tot $ 60 uit te geven voor bellen, sms’en en data.

Andere kosten

Je wilt niet honderden euro’s uitgeven aan een nieuwe iPhone en hem dan zonder beschermhoesje in je tas of broekzak gooien. Plan om een ​​hoesje op de iPhone te plaatsen zodra je het hebt. Veel beschermende hoesjes kosten ongeveer $ 40- $ 100. De iPhone wordt geleverd met de standaardgarantie van Apple, maar misschien wilt u die bescherming uitbreiden met een AppleCare+-verlengingsgarantie die rechtstreeks bij Apple verkrijgbaar is. De prijs van AppleCare verschilt op basis van uw model – verwacht $ 100- $ 200 te besteden – voor twee extra jaren dekking. Als u uw iPhone koopt via het maandelijkse iPhone-upgradeprogramma van Apple, is AppleCare+ bij de prijs inbegrepen. Veel andere bedrijven bieden een iPhone-verzekering aan, maar we raden dit af. Meer van Lifewire

 • iPhone

  Hoeveel kost een iPhone 4?

 • Android-telefoon op een houten blok

  Wat is een ontgrendelde telefoon?

 • Verizon-winkel vult iPhone 6s in

  Wat kost het om uw iPhone over te zetten naar Verizon?

 • iPhone XS en XR introductie

  Waar een iPhone kopen

 • Vrouwen met nieuwe iPhones

  Alles wat u moet weten over het Apple iPhone-upgradeprogramma

 • Drie vrienden kijken naar een mobiele telefoon

  De beste budgetvriendelijke telefoonabonnementen van 2021

 • Een aankoop doen in de Apple Store

  Hoe kom je erachter of je je iPhone kunt upgraden

 • Vrouw in telefoonwinkel

  De 8 beste plaatsen om telefoons te kopen in 2021

 • Jonge vrouw met smartphone op perron

  Welke netwerken ondersteunen prepaid draadloze service? (202)

 • Zakenvrouwen hand met behulp van mobiele telefoon omni-channel winkelen ctr met hi-tech pictogram stroom op vervagen abstracte achtergrond winkelcentrum warenhuis

  Alles over iPhone-tethering en persoonlijke hotspot

 • iPhone X

  Is het kopen van een prepaid iPhone iets voor jou?

 • Vrouw kijkt naar mobiele telefoon

  Wat zijn mobiele telefoonabonnementen?

 • iphone verzekering

  10 bedrijven die uw iPhone zullen verzekeren

 • Apple Store Genius-bar

  Moet u AppleCare + bij uw iPad krijgen?

 • iPhone XS en XR

  Alles wat u moet weten over ontgrendelde iPhones

 • Persoon die op zijn mobiel praat

  De 8 beste prepaid mobiele telefoonabonnementen van 2021

reddingsdraad

Volg ons

 • Facebook

 • Over ons
 • Reclame maken
 • Privacybeleid
 • Cookie beleid
 • carrières
 • Redactionele richtlijnen
 • Contact
 • Gebruiksvoorwaarden
 • EU-privacy
 • Privacyverklaring Californië
 • TRUSTe

Uw privacyrechten

Lifewire en onze externe partners gebruiken cookies en verwerken persoonlijke gegevens zoals unieke identificatiegegevens op basis van uw toestemming om informatie op een apparaat op te slaan en/of te openen, gepersonaliseerde advertenties weer te geven en voor inhoudsmeting, doelgroepinzicht en productontwikkeling. Klik hieronder om uw toestemmingskeuzes voor Lifewire.com te wijzigen of in te trekken, inclusief uw recht om bezwaar te maken wanneer een legitiem belang wordt gebruikt. U kunt uw instellingen op elk moment bijwerken via de link “EU-privacy” onderaan elke pagina. Deze keuzes worden wereldwijd aan onze partners gesignaleerd en hebben geen invloed op de browsegegevens. Lijst met partners (leveranciers)

Wij en onze partners verwerken gegevens om:

Scan actief apparaatkenmerken voor identificatie. Gebruik nauwkeurige geolocatiegegevens. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. Selecteer gepersonaliseerde inhoud. Maak een gepersonaliseerd inhoudsprofiel. Meet advertentieprestaties. Selecteer basisadvertenties. Maak een gepersonaliseerd advertentieprofiel. Selecteer gepersonaliseerde advertenties. Pas marktonderzoek toe om doelgroepinzichten te genereren. Inhoudsprestaties meten. Ontwikkelen en verbeteren van producten. Lijst met partners (leveranciers)