Skip to content

Wat u moet weten voordat u vraagt ​​om thuis te werken

21 de juli de 2021
dog licking face of female interior designer working at home office desk 746034359 5c03449fc9e77c00015c1252

Wil je je baas overtuigen om je thuis te laten werken? Meestal is het niet zo eenvoudig als gewoon vragen (hoewel dat soms zo is!) U kunt uw pleidooi om telewerker te worden met een beetje inzicht versterken: leer meer over het beleid en de doelstellingen van uw werkgever en over uw waarde voor het bedrijf als werknemer. Hier is hoe. Het eerste dat u moet weten als u nog nooit vanuit huis hebt gewerkt, is dat telewerken geweldige voordelen heeft, maar niet voor iedereen. Er zijn veel voor- en nadelen aan telewerken. Dat gezegd hebbende, als je het eens wilt proberen, begin dan met de basis hieronder.

Ontdek wat het huidige beleid is

  • Check het personeelshandboek. Als er een bestaand beleid voor werken op afstand is, dan zijn uw kansen op succes groot. U kunt de verstrekte informatie gebruiken om uw zaak te maken in uw voorstel voor werk op afstand.
  • Als er geen schriftelijke informatie is, maar sommige van uw collega’s hebben momenteel flexibele werkregelingen, vraag hen dan om advies over de procedure. Ze zullen de inside scoop hebben over hoe gemakkelijk het was om over de werkregeling te onderhandelen en hoe het voor hen werkt.
  • Maak je geen zorgen als niemand ooit een flexibel werkschema of een overeenkomst voor werken op afstand bij het bedrijf heeft opgesteld. Jij kunt de eerste zijn!

Gebruik uw ervaring in uw voordeel

  • Omdat de steun en goedkeuring van uw supervisor essentieel zijn om uw verzoek ingewilligd te krijgen, heeft u een voorsprong als u een gevestigde werknemer bent die uw supervisor vertrouwt en waardeert. Zorg ervoor dat je dat respect behoudt en blijf jezelf van onschatbare waarde maken voor het bedrijf.
  • Verzamel eerdere werknemersevaluaties die positieve opmerkingen hadden met betrekking tot belangrijke telewerkenkenmerken, zoals initiatief, het vermogen om zonder toezicht te werken en communicatieve vaardigheden.
  • Als u een nieuwe medewerker bent, denk dan eens aan eerdere ervaringen bij andere bedrijven die aantonen dat u productief kunt telewerken, zoals af en toe werken tijdens het reizen voor uw werk of thuiswerken wanneer dat nodig is in het weekend. Als je in het verleden geen werkervaring op afstand hebt opgedaan, stel het verzoek dan misschien uit totdat je een sterke verstandhouding met je leidinggevende hebt ontwikkeld en hebt bewezen dat je van onschatbare waarde bent voor het bedrijf.

Wees gevoelig voor de behoeften en doelen van uw werkgever

  • Bekijk de missieverklaringen, websitebeschrijvingen en ander materiaal van het bedrijf om te zien hoe ze zichzelf presenteren. Als ze zeggen dat ze geven om het welzijn van hun werknemers of innovatieve/progressieve bedrijven van vandaag zijn, kunt u deze “branding statements” in uw voorstel gebruiken.
  • Overweeg ook of het bedrijf kosten wil besparen of in het verleden problemen heeft gehad met het behouden van waardevolle medewerkers. Onderstreep in je voorstel voor werken op afstand de voordelen van telewerken voor de werkgever.

Zodra je deze informatie hebt verzameld, ben je klaar om te onderhandelen en hopelijk je baas te overtuigen om je thuis te laten werken.