Skip to content

Wat u nodig hebt om een ​​computer te bouwen van minder dan $ 500

21 de juli de 2021
what you need to build a computer under usd500 4687143 1 808ff4d3a182411e9c20919f7df91f2d

Als je dit leest, is het een goede gok dat je van computertechnologie houdt. Maar misschien heb je je nooit echt verdiept in de hardware. Als dit het geval is, is het bouwen van uw eigen computer een goede manier om te beginnen. Niet alleen krijg je een machine die precies voldoet aan jouw specificaties, je krijgt ook veel inzicht in hoe ze werken. Hieronder zullen we niet alleen schetsen wat je nodig hebt, maar ook een lijst met onderdelen samenstellen voor een zeer capabele pc voor $ 500 of minder.

Dit artikel richt zich op hardware, niet op software. Als u een Windows-gebruiker bent, moet u zelf een versie van het besturingssysteem aanschaffen.

Het moederbord

Het Asus Prime H310I-PLUS-moederbord

Het moederbord bepaalt zowat elk ander element van uw computer, dus kies zorgvuldig. Het moederbord bepaalt hoeveel RAM ondersteund kan worden, welk type grafische ondersteuning je hebt zonder externe kaart en hoeveel aansluitingen je hebt voor randapparatuur. Maar uw belangrijkste zorg zou moeten zijn welk type processor u kunt installeren. Moederborden worden gecategoriseerd op basis van het type socket dat ze bevatten, die een bepaalde familie van processors ondersteunen. Laten we voor deze build gaan met de ASUS Prime H310I-PLUS, maar bekijk ons ​​overzicht van de beste moederborden voor enkele opties in andere vormfactoren. Wat we leuk vinden?

 • LGA1151 Socket voor 8e-generatie Intel-processorondersteuning.
 • Biedt plaats aan maximaal 32 GB aan snel DDR4 RAM.
 • 6 SATA-poorten voor voldoende ruimte om extra opslagruimte toe te voegen.
 • PCI-E x16-kaartsleuf, voor het geval u later een grafische kaart wilt toevoegen.

Wat we niet leuk vinden

 • Biedt geen ondersteuning voor de allernieuwste 9e-generatie Intel-processors.
 • Slechts 2 RAM-slots, waarvoor duurdere sticks nodig zijn.
 • Slechts 1 HDMI-poort, mogelijk adapters nodig om meerdere monitoren te ondersteunen.

De verwerker

Intel's 8e generatie i5-8600K-processor

Er wordt vaak gezegd dat de processor het brein van de computer is, aangezien zowat elk proces en signaal in de computer er doorheen gaat. De belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot de processor zijn:

 • 64-bits processor: Zorg ervoor dat u een 64-bits processor koopt. Bijna alle zijn tegenwoordig, maar het is nog steeds uw aandacht waard. Als je het verknoeit en een 32-bits processor koopt die je niet kunt retourneren, onderneem je waarschijnlijk twee van deze projecten om waar voor je geld te krijgen.
 • Snelheid: Kijk naar de belangrijkste snelheidsindicator, gemeten in gigahertz (GHz), het aantal cycli dat de processor in een seconde kan voltooien. Elke cyclus geeft aan hoe snel de processor een bepaald aantal bits kan verwerken, zoals bepaald door of het een 32- of 64-bits processor is. Dus hoe hoger de snelheid van de processor in GHz, hoe meer bits hij rond de pc duwt om werk voor u uit te voeren.
 • Draden: Houd ook rekening met het aantal threads dat het kan ondersteunen. Threads vertegenwoordigen gelijktijdige bewerkingen, en dus kan een processor met een hogere snelheid en minder threads langzamer zijn dan een processor met een lagere snelheid maar meer threads.

We nemen een 8e generatie Intel i5-8600K voor deze machine, net zoals degene die als “Beste voor gaming” is beoordeeld in onze beste processors. Hoewel het meestal een goed idee is om de nieuwste generatie te gebruiken als je kunt, vallen de meeste 9e-generatieprocessors buiten onze prijsklasse. Wat we leuk vinden?

 • i5-processors vormen een goed compromis tussen snelheid en kosten.
 • 6 Cores helpt multitasking-apps soepel te laten werken.
 • Verhoogt van 3,4 GHz tot 4,3 GHz tijdens intensief gebruik.
 • Gebruikt een respectabel vermogen van 95 W.

Wat we niet leuk vinden

 • Een generatie achter in Intel-processors.
 • Relatief zwakke ingebouwde grafische chip.

Het Random Access-geheugen (RAM)

Corsair Vengeance LPX DDR4 RAM, 16 GB (2 x 8 GB)

Random Access Memory, of (RAM), bevat alle informatie waarmee u momenteel werkt. Dit betekent dat de apps, geopende bestanden en gegevens van en naar internet live (in ieder geval tijdelijk) in het RAM-geheugen staan. Als je meer gegevens hebt dan RAM, zal je computer een deel ervan op je schijf opslaan (dit is een wisselbestand in Windows of een wisselbestand in Linux). Het lezen van en schrijven naar een schijf is echter veel langzamer dan hetzelfde te doen in RAM. Hieruit volgt dat hoe meer RAM je hebt, hoe minder je met de schijf te maken hebt, en hoe sneller dingen zullen zijn. Een goede vuistregel bij het kopen of bouwen van een computer is om zoveel RAM op te nemen als u zich kunt veroorloven. Onze machine zal het heel goed doen met 16 GB DDR4 Corsair Vengeance RAM.

De harde schijf

WD BLACK SN750 500GB NVMe-schijf

Een traditionele harde schijf gebruikt magnetische schijven om gegevens op te slaan. U vindt schijven van dit type in zeer grote capaciteiten (bijvoorbeeld 4 terabytes) voor een lage prijs, omdat het een oudere, langzamere technologie is. Maar solid-state drives (SSD’s) zijn de nieuwe standaard voor opslag. Ze zijn sneller, verbruiken minder stroom en zijn duurzamer dan de mechanische harde schijf. Ze zijn echter duurder, met de meeste betaalbare schijven in het bereik van 128 tot 512 GB. Dit is genoeg voor het besturingssysteem en de applicaties van informele gebruikers, maar als je veel games hebt, een grote mediabibliotheek hebt of met grote bestanden werkt, zoals onbewerkte videobeelden, heb je misschien te weinig ruimte. De Western Digital SN750 500 GB NVMe-schijf biedt ons een geweldige optie voor opslag, vooral dit model dat de M.2-socket gebruikt. Je zou wat geld kunnen besparen door te kiezen voor een SATA SSD-schijf, die nog steeds geweldige prestaties levert, maar we hebben er het budget voor, waardoor ook al onze SATA-poorten open blijven. Wat we leuk vinden?

 • M.2 NVMe is een van de snelste beschikbare opslagformaten.
 • Als u de NVMe-sleuf gebruikt, blijven alle SATA-poorten beschikbaar voor andere randapparatuur.
 • Deze kleinere schijf zal nog stiller zijn dan een op SATA gebaseerde SSD.

Wat we niet leuk vinden

 • Voor niet-prestatie-intensief gebruik zijn NVMe-schijven duurder.

De zaak

De Rosewill R536-rode behuizing (250W)

Een koffer is de metalen (of plastic, of glazen of houten) doos die al uw componenten bij elkaar houdt. Het lijkt misschien een onbelangrijke overweging, maar er zijn nog een aantal andere belangrijke elementen die uw zaak kan bevatten. De eerste hiervan is een voeding. Op een hoog niveau moet je ervoor zorgen dat je een voeding hebt die alle hierboven besproken hoofdcomponenten aankan, evenals enkele randapparatuur. Maar koop ook niet te veel. Als je doel bijvoorbeeld een energiezuinige box is om aan je tv te bevestigen, heb je geen groot monster van 650 watt nodig. Het tweede element is koeling. Alles in een pc genereert warmte, in verschillende mate. Cases kunnen ingebouwde koelsystemen hebben, variërend van iets eenvoudigs als een ventilator tot iets zo complex als met water gevulde buizen die de warmte wegvoeren. Maar door deze als onderdeel van een koffer te kopen, zorgt ervoor dat een slimme ingenieur ergens onderdelen heeft geselecteerd en zo heeft samengesteld dat ze samenwerken. Dat is in feite wat de fabrieksgarantie van een koffer voor u zal bieden. En in sommige gevallen bevat de behuizing niet alleen vier muren, een voeding en wat koeling, maar ook het moederbord! Dit is een goede optie omdat ze je redden van enkele van de fijnere verbindingen die je moet maken. De Rosewill Mini-ITX Tower met een voeding van 250 Watt is een goede keuze, en niet alleen omdat hij aansluit bij de vormfactor van ons moederbord. Ondanks de naam is dit een goed uitziende behuizing die net zo thuis zou zijn op een desktop als op een thuisbioscoop-pc. Wat we leuk vinden?

 • Compact profiel.
 • Drie interne schijfsleuven (één 5,25″, twee 3,5″).
 • USB-poorten op het voorpaneel.
 • Audiopoorten op het voorpaneel.

Wat we niet leuk vinden

 • Kleinere interne ruimte roept warmteproblemen op.
 • De voeding is mogelijk niet voldoende voor een groot aantal randapparatuur.

Zoals eerder vermeld, omvat het bovenstaande geen Microsoft Windows en is het alleen gericht op hardware. Dat gezegd hebbende, er zijn gratis besturingssystemen zoals Linux die mogelijk prima werken voor uw behoeften. De meeste mensen zullen echter Windows willen, dus houd er rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt. De bovenstaande componenten, gebaseerd op Amazon-prijzen op het moment van schrijven, bedragen ongeveer $ 485,44. Je kunt natuurlijk randapparatuur toevoegen, zoals een dvd-rw-station, digitale mediakaartlezer, enz., maar de bovenstaande onderdelen geven je alles wat je nodig hebt voor een geweldige computerervaring. Als je de nieuwste gametitels wilt spelen, is het enige ontbrekende onderdeel dat belangrijk kan zijn een aparte grafische kaart. Maar als je gewoon geïnteresseerd bent in wat licht/casual gaming (misschien wat retro-titels), zou dat geen probleem moeten zijn. Over het algemeen zouden de i5-processor, 16 GB RAM en supersnelle NVMe-schijf van de bovenstaande setup het met gemak moeten kunnen verwerken. Dit omvat alles, van normaal browsen en documenteren tot het bekijken van streaming video met een goede resolutie (minimaal 1080p).