Skip to content

Wat was de Monster Milktruck-game van Google Earth?

11 de september de 2021
monxter milk truck 246686ec59be480da38bd8603246b29f

Google Earth’s Monster Milktruck was een snel en vermakelijk spel waarmee spelers wat tijd konden doden en wat Google Earth-fantasie konden verkennen. Er was geen bezwaar tegen dit spel. De browserknoppen bestuurden eenvoudig een 3D-melkwagen terwijl deze rond Google Earth zoomde. De vrachtwagen reed dwars door 3D-gebouwen, maar stuiterde tegen bergen en ander terrein. Af en toe kwam er een stembel uit de vrachtwagen met opmerkingen.

Hoe het Monster Milktruck-spel te spelen

Monster Milktruck is oorspronkelijk geschreven in 2008 om de mogelijkheden van Google Earth te demonstreren, maar die versie wordt niet langer ondersteund door Google. Later verschenen er andere versies, zoals deze Monster Milktruck-game op Google Earth Blog. Google beëindigde echter de Google Earth API in december 2015, dus de game is niet langer beschikbaar.

Hoe werkte Monster Milktruck?

Voor de game moest je Google Earth en een plug-in downloaden en installeren. Het enige wat je hoefde te doen, was de knoppen gebruiken om te versnellen en te navigeren, zoals op de gas- of achteruitknop klikken om vooruit of achteruit te gaan, en de linker- en rechterknoppen om te sturen. Als u een bestemming in het zoekvak typt, wordt u daar onmiddellijk naartoe geteleporteerd, en er waren voorinstellingen waarmee u met slechts één klik naar plaatsen als San Francisco, Whistler, Mount Everest, Tokio en Pismo kunt gaan.

Andere Google Earth-spellen en -functies

Hoewel Monster Milktruck niet meer beschikbaar is, zijn er andere leuke dingen die je kunt doen in Google Earth. Een voorbeeld is de Google Earth Flight Simulator waarbij je een virtueel vliegtuig door Google Earth laat vliegen. Iets anders dat u misschien niet weet over Google Earth, is dat het niet alleen aan Earth is bevestigd. Je kunt zelfs Mars verkennen vanuit Google Earth. Bekijk de beste plaatsen om te bezoeken op Google Earth Street View voor andere leuke dingen om te zien.