Skip to content

Wat zijn Amazon-kluisjes en -hubs?

11 de augustus de 2021
amazon lockers and hubs 4154922 c505881551204fccbe0b0d9bb37281ac

Amazon Locker biedt een veilige plek om items te bewaren als je niet wilt dat pakketten onbeheerd bij je thuis of op kantoor worden achtergelaten nadat ze zijn afgeleverd. De locatie van de locker kies je tijdens het afrekenproces. Eenmaal in een kluisje stuurt Amazon een e-mail met meer informatie over het kluisje, zoals de tijden waarop je het kunt openen en de code die je nodig hebt om het te openen. Amazon Locker lost problemen rond onbeheerde items op door een veilige plaats voor levering te bieden. Vóór Amazon Locker konden er veel dingen gebeuren met geleverde artikelen; ze kunnen worden gestolen, beschadigd door het weer of worden geopend door het verkeerde familielid (daar gaat de verjaardagsverrassing). Amazon-lockers zijn verkrijgbaar in buurtwinkels, postcentra, supermarkten, benzinestations en meer, en u kunt een locatie kiezen die voor u geschikt is.

Amazon Hub is een beetje anders dan Amazon Locker, maar niet veel. Terwijl Amazon Locker-locaties worden gehost door verschillende derde partijen, zijn Amazon Hubs alleen beschikbaar in appartementencomplexen. Neem contact op met de beheermaatschappij van uw gebouw als u wilt weten of uw appartement een eigen Amazon Hub heeft.

Amazon Locker en Amazon Hub zoeken en instellen

Screenshot van een zoekopdracht naar een Amazon-ophaallocatie

Om een ​​toekomstige levering naar Amazon Locker of een hub in uw appartementencomplex te laten verzenden, moet u een uitstekende afleverlocatie bij u in de buurt vinden en deze toevoegen aan uw lijst met afleveradressen. De locatie die u kiest, hoeft echter niet per se in de buurt van uw huis te zijn. Het kan dichtbij zijn waar u werkt of een andere plaats die u vaak bezoekt. Je kunt meerdere lockerlocaties toevoegen, dus overweeg er nu een paar te maken. Om Amazon Locker- en Hub-locaties te vinden en toe te voegen aan je adresboek:

 1. Ga naar www.Amazon.com en log in.
 2. Scroll naar beneden naar de onderkant van een pagina en klik op Hulp.
 3. Scroll weer naar beneden en in de Vind meer oplossingen typ in het vak “Zoek een Amazon Locker bij mij in de buurt” en klik op Gaan.
 4. Klik Vind een Amazon Locker bij jou in de buurt.
 5. Klik Zoek een lockerlocatie.
 6. Vul de zoekcriteria in en Klik Zoeken. (We gebruikten onze postcode.)
 7. Als er een kluisje bij jou in de buurt is, klik dan op Selecteer in de lijst om het te kiezen. Misschien zie je er meerdere.
 8. Het nieuwe kluisje verschijnt in uw lijst met opgeslagen adressen.
 9. Herhaal deze stappen om meer lockerlocaties toe te voegen.

Amazon Locker en Amazon Hub gebruiken

Screenshot van geconfigureerde Amazon-ophaallocaties

Om een ​​pakket te laten bezorgen bij een Amazon Locker of een Amazon Hub moet je eerst een bestelling plaatsen. Zodra u een artikel in uw winkelwagen heeft:

 1. Klik Ga naar de kassa.
 2. Op de Kies een verzendadrespagina, zoek de sectie met de titel Uw ophaallocaties. (Je ziet dit pas nadat je een Amazon Locker-locatie hebt toegevoegd.
 3. Klik op de kluisje plaats je hebt toegevoegd en klik op Gebruik dit adres.
 4. Als dit je eerste levering aan een Amazon Locker-locatie is, wordt je gevraagd om je creditcardgegevens in te voeren nog een keer. Klik Kaart bevestigen.
 5. Klik Gebruik deze betaalmethode.
 6. Klik Plaats je bestelling.

Ophalen bij Amazon Locker of Amazon Hub

Voorbeeld van een nieuwe Amazon Hub

Zoals bij elke Amazon-bestelling, ontvang je een e-mail ter verificatie van je aankoop. In die e-mail is een ander item opgenomen dat ongeveer als volgt gaat: “Je bestelling wordt afgeleverd op de Amazon Locker-locatie die je hebt geselecteerd. Wanneer het aankomt, ontvang je een e-mail met een ophaalcode en instructies voor het ophalen van je pakket. Voor elk pakket dat bij de Locker wordt afgeleverd, wordt een ophaalcode verzonden.” Wat er niet staat is dat je hebt drie dagen om je pakket op te halen of het wordt teruggestuurd naar Amazon, dus houd toekomstige correspondenties goed in de gaten. Zodra die e-mail is aangekomen, volgt u de instructies om uw pakket op te halen. Over het algemeen gaat het proces als volgt:

 1. Klik op de koppeling in de e-mail voor een routebeschrijving naar de lockerlocatie.
 2. Noteer de code; je hebt het nodig om het kluisje te openen. Deze code kan ook via sms komen als je je hiervoor hebt aangemeld.
 3. Rijd naar de lockerlocatie en zoek het gele Amazon-lockergebied.
 4. Gebruik de kiosk om typ de code die u heeft ontvangen en alle andere vereiste informatie.
 5. Het kastje waar je pakketje in zit, springt eruit. Open het om uw pakket op te halen.

Beperkingen en vereisten voor Amazon Locker

Screenshot van Amazon Locker-locaties.

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het gebruik van Amazon Locker en Amazon Hub. De eerste is dat Amazon Locker-locaties snel uitbreiden, dus zelfs als je nu geen locker bij je in de buurt hebt, controleer de kaart dan over een maand opnieuw. Dan is er misschien een kluisje bij jou in de buurt. Bovendien moet het artikel bij het bestellen:

 • Weeg minder dan 20 lbs
 • Wees kleiner dan 19 x 12 x 14 inch
 • Worden verkocht of vervuld door Amazon.com
 • Worden gewaardeerd op minder dan $ 5.000
 • Bevat geen gevaarlijke stoffen
 • Wees geen Abonneer & Bewaar item
 • Geen items bevatten die vanuit andere landen worden verzonden!
 • Geen items bevatten voor levering op releasedatum

Wat betreft de kosten, levering en retouren:

 • Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van een Amazon Locker, maar standaardverzending en GRATIS verzending zijn mogelijk niet beschikbaar op sommige Amazon Locker-locaties.
 • Levering op dezelfde dag en verzending op één dag zijn alleen beschikbaar in bepaalde gebieden.
 • Als de Amazon Locker-locatie vol is, wordt deze grijs weergegeven op de Amazon-locatiekaart. U kunt daar tijdens het afrekenen niet naar toe verzenden.
 • Je kunt een item retourneren naar een Amazon Locker-locatie. De code die u nodig heeft om het kluisje te openen, komt beschikbaar wanneer u het retourformulier afdrukt.
 • Je spullen zitten in hun eigen locker. De spullen van iemand anders zullen in dat kluisje zijn.