Skip to content

Wat zit er in de doos — De PS Vita uitpakken

11 de augustus de 2021
GettyImages 136790697 7ffe35fc3cca44cc9c35b8b25990bd37

Dus hier is hij dan, de doos voor het Wi-Fi-model van de PS Vita. Als je goed hebt opgelet, heb je dit waarschijnlijk al eerder gezien. Maar wat is er belangrijk om op te merken?

De PS Vita Wi-Fi-modelbox

Afgezien van het voor de hand liggende feit dat het een PS Vita-box is, let je op de rechterbenedenhoek. Dat is waar het je vertelt naar welk model je kijkt (in dit geval het model met alleen wifi). Je ziet ook een kleine afbeelding van een PS Vita-geheugenkaart, met een notitie ernaast. Deze opmerking is belangrijk: deze vertelt u of er een geheugenkaart is meegeleverd. In dit geval staat er (in een heel klein lettertype, met het belangrijke bit tussen haakjes) ‘apart verkrijgbaar’. Als je toevallig de pre-orderversie hebt gekocht, werd deze geleverd met een geheugenkaart en een game.

De achterkant van de PS Vita Box

PS Vita Box Terug

Op de achterkant van de doos vind je nog veel meer belangrijke en/of nuttige informatie. Allereerst is het je misschien opgevallen dat deze specifieke doos zowel Frans als Engels bevat – dat komt omdat ik in Canada ben. Afgezien daarvan zouden alle Noord-Amerikaanse dozen dezelfde informatie moeten hebben. De meest essentiële informatie is deze: de inhoud van de doos en de regio. De inhoud staat direct onder de mooie afbeeldingen en laat je weten dat je een PS Vita, een USB-kabel, een AC-adapter, een netsnoer voor de AC-adapter en wat gedrukt materiaal zou moeten vinden. Als je iets mist dat op je doos staat, breng het dan onmiddellijk terug naar de winkel of neem contact op met PlayStation Support. De regio wordt rechtsonder weergegeven – het is het zwarte pictogram met een wereldbol en een nummer. In dit geval is het systeem regio 1, Noord-Amerika. Dat betekent dat deze PS Vita alleen regio 1- en regiovrije games zal spelen (helaas, in tegenstelling tot de PSP, is de PS Vita niet regiovrij).

De PS Vita-box geopend

In de PS Vita-doos

Rechts op de bovenkant van de doos is een pakket met gedrukte materialen. Ze bestaan ​​uit een informatieblad over Sony’s PlayStation Protection Plan, waarmee uw garantie wordt verlengd tot 3 jaar, en een informatieblad over games en accessoires. Er zal ook een veiligheidsgids zijn (twee, als je in Canada bent – één Engels, één Frans). Het heeft alle gebruikelijke dingen over epilepsie, radiogolven en veilig omgaan met het apparaat. Je hebt het waarschijnlijk allemaal al eerder gelezen, maar lees het toch nog een keer als herinnering. Veiligheid is immers belangrijk. Ten slotte vind je een pakket AR-kaarten, waarmee je gratis augmented reality-games kunt spelen, te downloaden in de PlayStation Store.

De eerste laag

In de PS Vita-doos

Zodra je het bovenste pakket met bedrukte spullen in zijn nette kleine plastic zak hebt verwijderd, zul je ontdekken… meer bedrukt materiaal. Het is een andere maat en vorm, dus ik denk dat het niet bij de andere dingen paste. Dit gedrukte materiaal is uw snelstartgids (opnieuw, in Canada krijgt u aparte Franse en Engelse versies). In tegenstelling tot de originele PSP is er geen gedrukte handleiding, alleen deze kleine handleiding. Als je echter meer informatie nodig hebt, kun je de volledige gebruikershandleiding rechtstreeks vanaf het startscherm van je PS Vita openen (zodra je een internetverbinding hebt). Het is een dun boekje, maar het heeft alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en online te gaan.

De tweede laag

De PS Vita in zijn cocon.

Verwijder het laatste gedrukte materiaal en je komt eindelijk bij de PS Vita, genesteld in een cocon van die zachte, plastic-achtige vulling. En zie je hoe netjes de doos is verdeeld in twee compartimenten? Zorgt het er niet voor dat je het wilt blijven gebruiken om dingen binnen te houden? Oké, dus ik ben een fan van verpakkingsontwerp. Er is hier niet veel anders te zien.

De PS Vita onthuld

Inhoud van de PS Vita-box onthuld.

Verwijder de witte beschermende verpakking en open het kartonnen compartiment en de rest van de inhoud van de doos wordt onthuld. Dit is waar u wilt controleren en ervoor zorgen dat alles wat op de achterkant van de doos wordt beloofd, er ook daadwerkelijk in zit. In dit geval hebben we de PS Vita zelf en de drie componenten van het oplaad- en synchronisatieapparaat (USB-kabel, AC-adapter en netsnoer. En dat is alles.

Alle inhoud van de PS Vita Box

De inhoud van de PS Vita-doos.

Voor het geval je het moeilijk vond om de inhoud van de doos te zien terwijl deze nog in de doos zat, hier is alles uit de doos. Aan de linkerkant bevinden zich de AC-adapter en het bijbehorende netsnoer, en de reeks dingen aan de rechterkant zijn, van boven naar beneden: AR-kaarten, snelstartgids, veiligheidsgids, infobladen (met USB-kabel bovenaan) en PS Vita .