Skip to content

Wat zit er onder het masker van Cubone in de Pokémon Games?

2 de juli de 2021
Cubone 5c006542c9e77c0001e902a2

De meeste griezelige verhalen en stedelijke legendes over de Pokémon series zijn menselijke uitvindingen. In tegenstelling tot populaire mythen, luisteren naar de muziek in music Pokémon Rood of Pokémon Blue’s Lavender Town zal je niet gek maken. Pokémon Verloren Zilver bestaat niet buiten fanprojecten, en Gary’s Raticate stierf waarschijnlijk niet op de SS Anne. Dat wil niet zeggen dat de Pokémon-spellen instanties en personages missen die dubbele opnames waard zijn. De Pokedex-directory van elke game is gevuld met meerdere voorbeelden van Pokémon die niet per se kindvriendelijk zijn. Een die al lang het doelwit is van legendes en speculaties is Cubone. In dit artikel leggen we uit wie of wat Cubone is en wat het mysterie is van wat zich onder het kenmerkende schedelmasker bevindt.

Wie is Cubone?

Cubone is een kleine, bruine dinosaurusachtige Pokémon die een knuppel draagt. Deze krijger van het grondtype is een supereffectieve smasher van elektrische types, maar hij is beter bekend om de schedel die hij op zijn hoofd draagt. Dat komt omdat het benige masker van Cubone eigenlijk de schedel is van zijn dode moeder, volgens de Pokédex-vermeldingen die in verschillende Pokémon spellen. Eeuwig eenzaam, isoleert Cubone zich vaak en huilt om zijn verlies. Volgens de overlevering in de game is het masker bevlekt met traansporen. Jakkes. Alle Pokedex-inzendingen van Cubone in verschillende gamegeneraties spreken van een eenzaam beestje dat huilt naar de maan. Veel vermeldingen vermelden ook dat niemand weet hoe Cubone eruitziet onder zijn masker, omdat de Pokemon het nooit lijkt te verwijderen. Maar een Cubone-knuffel die begin 2020 is uitgebracht, geeft een idee. Onder de angstaanjagende schedel is Cubone verrassend … schattig?

Is Cubone een Baby Kangaskhan?

Een populaire theorie onder Pokémon-fans is dat Cubone een baby Kangaskhan is die getuige was van de dood van zijn moeder en zichzelf kroonde met de schedel van zijn ouders. Je hoeft je fantasie niet te ver uit te rekken om te begrijpen waarom dit het geval zou kunnen zijn. Kangaskhan wordt afgebeeld met baby’s in hun buidel die de buidel verlaten en op eigen kracht gaan staan ​​wanneer Kangaskhan Mega evolueert in Pokémon X en J. Als je het kind goed bekijkt, lijkt het inderdaad op een Cubone.

Dus zijn Cubones een verweesd collectief van Kangaskhan Joeys? Game Freak, een van de bedrijven achter de franchise, zegt niet op de een of andere manier, en zal dat waarschijnlijk ook nooit doen.

Is Cubone een wees-Pokémon?

Alternatieve verklaringen zijn potentieel grimmiger dan de Kangaskhan-babytheorie. Een blogger, Matthew Julius, wijst erop dat Cubone een soort is. Dus, volgens de Pokédex-invoer van de Pokémon, verliest elke Cubone die in de wereld wordt geboren snel zijn moeder, wrikt dan de dode schedel van haar lichaam en claimt het:

De Lonely Pokémon was blijkbaar getraumatiseerd door de dood van zijn moeder vanwege zijn neiging om op zichzelf te blijven en sociale situaties te vermijden. Cubone huilt vaak ’s nachts bij de rouw om zijn moeder.

De natuur is niet aardig, zelfs niet in de wereld van Pokémon. Het verhaal van Cubone is een bijzonder verwrongen kijk op de Circle of Life. Zelfs Julius’ analyse van de levenscyclus van Cubone verzuimt belangrijke vragen te beantwoorden.

Het mysterie van Lavendelstad en Cubone

In Pokémon Rood en Pokémon Blauw, wordt Lavender Town achtervolgd door een Marowak (een geëvolueerde Cubone) die stierf terwijl ze haar Cubone-kind verdedigde. Deze Cubone heeft trouwens hetzelfde schedelmasker dat kenmerkend is voor zijn soort. Afgaand op de in-game dialoog, gebeurt de dood van de Marowak niet lang voordat de speler arriveert. Bovendien probeerde Team Rocket de Cubone te stelen om zijn schedelmasker te verkopen.

Pokemon Lavender Town

Beide stukjes informatie geven aan dat de Marowak en Cubone lang na de geboorte van de Cubone samenleefden, dus het was waarschijnlijk niet verweesd of verlaten in de eerste momenten van zijn leven. En als Cubone’s moeder nog leefde, hoe kwam ze dan aan het schedelmasker waar Team Rocket zo naar verlangde? Het mysterie van de eenzaamste Pokémon lijkt klaar om de fans van de franchise de komende jaren te laten speculeren. Tot die tijd zullen we misschien nooit weten wat er onder het masker van Cubone zit.