Skip to content

Waze lanceert contactloos betalen bij benzinepomp

6 de augustus de 2021
GettyImages 1199678261 40ca7fce6f8544cbb8a3d7fdef4e4fbd

Belangrijkste leerpunten

  • Move werd geïnspireerd door de bezorgdheid over de veiligheid van COVID-19.
  • 81% van de Amerikanen heeft nu een smartphone.
  • De VS loopt achter op andere landen bij het invoeren van contactloos betalen.

Waze, de navigatie-app van Google van derden, helpt ons de snelwegen en zijwegen van Amerika te manoeuvreren. Nu heeft de app een functie toegevoegd waarmee gebruikers contactloos kunnen betalen voor brandstof bij ExxonMobil- en Shell-tankstations. De American Automobile Association (AAA) stelt voor contactloos betalen of handschoenen en een ontsmettingsmiddel bij de pompen te gebruiken. “Er zijn manieren waarop automobilisten het aanraken van oppervlakken tijdens het tanken kunnen minimaliseren: het gebruik van handschoenen/plastic zakken of contactloos betalen zijn twee opties om te overwegen”, zegt AAA-woordvoerder Jeanette Casselano in een e-mail. we raden aan om handschoenen of plastic zakken te gebruiken als een barrière om het oppervlak aan te raken, gebruik desinfecterende doekjes/handdesinfecterend middel na het vullen en veeg de kaart ook af. Het is aan de consument om aan de pomp te beslissen wat de beste optie is.” Chauffeurs die de Waze-app gebruiken, ontvangen een melding waarin ze worden gevraagd veilig voor hun brandstof te betalen met behulp van de betalingsapps van ExxonMobil of Shell. Als ze die apps niet hebben geïnstalleerd, zal Waze hen opdragen ze te downloaden.

Waze toont meerdere nabijgelegen benzinestations

De integratie is volgens Waze ontworpen om tijd en contact met schermen en pinpads aan de pomp te verminderen, vooral tijdens de COVID-19-pandemie. “In de huidige omgeving begrijpen we dat onze klanten interacties en contactmomenten tijdens hun tankervaring misschien willen beperken”, zegt Iris Hill, de Amerikaanse marketingtechnologiemanager van Shell, in een verklaring. “De integratie met de Shell-app zorgt voor een veilige, contactloze en lonende betalingservaring, zodat de Waze-gemeenschap kan besparen op elke tankbeurt met het Fuel Rewards-programma en snel en veilig weer op weg kan.” Zowel klanten van ExxonMobil als Shell kunnen via deze methode loyaliteitsbeloningen verdienen in hun respectievelijke beloningsprogramma’s.

75% van de consumenten geeft de voorkeur aan contactloze betalingen

Uit een onderzoek onder 1000 kaarthouders door kaarttechnologiespecialist Entrust Datacard bleek dat 75 procent van de kaarthouders contactloze betalingen verkiest boven het swipen van een kaart, mobiele betalingen, het plaatsen van een chipkaart of contant betalen. “Consumenten van tegenwoordig krimpen ineen als je ze vraagt ​​om een ​​toetsenbord te gebruiken om hun telefoonnummer in te voeren voor identificatie van het loyaliteitsprogramma”, zegt Jerry Cressman, Chief Financial Officer bij Paytronix in een verklaring. “Die fysieke component roept een veiligheidsprobleem op, waardoor consumenten moeten beslissen of de loyaliteitsbeloning het risico waard is.” Ondanks de acceptatie van contactloos betalen door Amerikaanse consumenten, loopt de VS achter op andere landen in het adopteren van contactloos betalen. Volgens betalingsgateway NMI maakt slechts drie procent van de betalingen in de VS gebruik van contactloze technologie. Bijna alle Amerikaanse kaarten gebruiken chip-and-signature en chip-and-PIN-methoden.

De banksector kreeg de opdracht om eind 2016 EMV-compatibele (Europay, MasterCard en Visa) chipkaarten uit te geven, maar de meesten kozen voor chipkaarten met één interface zonder contactloze antenne.

Discrimineren technische toepassingen?

In een tijdperk van toegenomen bewustzijn over sociale en economische gelijkheid, vragen sommigen zich af of verdere technologische vooruitgang de kloof tussen de haves en have-nots in de Amerikaanse samenleving vergroot. Het Pew Research Center zegt dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen (96 procent) een mobiele telefoon bezit en 81 procent een smartphone, tegen 35 procent in 2011, toen Pew zijn eerste onderzoek naar het bezit van smartphones uitvoerde.

Grafiek met het percentage Amerikaanse volwassenen dat mobiele telefoons en smartphones bezit

De cijfers nemen echter af als rekening wordt gehouden met het inkomen. Pew zegt dat het percentage smartphonebezit daalt tot 71 procent voor degenen die minder dan $ 30.000 per jaar verdienen. Pew zegt dat vooral Amerikanen met lagere inkomens zich zorgen maken over de digitale kloof. Volgens Healthify zijn smartphones een essentieel hulpmiddel geworden om de meest kwetsbare bevolkingsgroepen van het land te helpen: de lage inkomens en daklozen. Sinds 2005 heeft de Federal Communications Commission (FCC) haar Lifeline-programma verbeterd voor het aanbieden van gratis of goedkope telefoons en mobiele programma’s. “Met een smartphone hebben daklozen niet alleen toegang om middelen voor huisvesting te vinden, ze hebben ook onmiddellijke en toegankelijke middelen om hun gezondheidsschema te beheren en om contact op te nemen met de gezondheids- en veiligheidsdiensten als dat nodig is.

De telefoon stelt zorgverleners ook in staat verbinding te maken met dakloze cliënten om afspraken te bevestigen of te verplaatsen, en voor wellness-check-ins die niet altijd face-to-face kunnen of hoeven te worden gedaan”, zegt Julia Burkhead, met San Jose’s Community Technology Alliance (CTA) in een verklaring. CTA verdeelt ook gratis smartphones aan mensen in nood via een programma genaamd Mobile 4 All. Helaas, ongeacht hoe contactloze betalingen en andere technologische ontwikkelingen ons leven gemakkelijker zullen maken, zijn er nog steeds miljoenen Amerikanen die niet kunnen deelnemen aan de vooruitgang naar de toekomst. Ze blijven een bezettoon krijgen.