Skip to content

Webpagina’s afdrukken in Google Chrome

12 de juli de 2021
genericprinter 59cd58a9054ad9001039ba95

Google Chrome werkt met de afdrukspooler van uw besturingssysteem, net als elk ander programma, en vereist geen speciale procedures. Soms vereist het afdrukken van webpagina’s echter een beetje finesse, omdat websites niet per se ontworpen zijn om af te drukken. Hier volgt een overzicht van de afdrukinstellingen van Chrome, zodat u webpagina’s netjes kunt afdrukken in een indeling die werkt. Om webpagina’s in Google Chrome af te drukken, gebruikt u de Ctrl+P (Windows en Chrome OS) of Opdracht+P (macOS) sneltoets.

De afdrukinstellingen van Chrome begrijpen

Wanneer u een pagina naar de printer stuurt, wordt het dialoogvenster Afdrukken van Chrome geopend met een aantal instellingen om op te geven. Chrome heeft vooraf ingestelde standaardinstellingen, maar u kunt deze instellingen aanpassen aan uw specifieke behoeften. Bekijk een voorbeeld van eventuele wijzigingen die u aanbrengt aan de linkerkant van het dialoogvenster Afdrukken voordat u de afdruk vastlegt. Hier volgt een overzicht van de verschillende afdrukinstellingen die u in Chrome tegenkomt.

Dialoogvenster Afdrukken en voorbeeldvenster van Chrome

Bestemming

Naast Bestemming, u kiest de printer waarnaar Chrome de pagina moet verzenden. Alle momenteel geïnstalleerde printers worden hier vermeld, inclusief de speciale van Chrome Opslaan als PDF optie, waarmee u de pagina kunt “afdrukken” naar een PDF-bestand.

Pagina’s

Naast Pagina’s, de standaardoptie is Alle, die alle beschikbare pagina’s zal afdrukken. U kunt ook kiezen voor Op maat om het paginabereik op te geven dat u wilt afdrukken. Typ bijvoorbeeld 3 om alleen de derde pagina af te drukken, of typ in 2-5, 8 om pagina’s twee tot en met vijf en pagina acht af te drukken. Boven aan het deelvenster ziet u het totale aantal af te drukken pagina’s.

Kopieën

Naast Kopieën, geef het aantal exemplaren op dat u wilt afdrukken. Dit zijn gewoon duplicaten van de pagina’s die zijn gekozen uit de Pagina’s sectie.

Lay-out

Naast Lay-out, kies of u in staande of liggende modus wilt afdrukken. Portret is de standaardkeuze. Het zal een grotere webpagina afdrukken, terwijl Landschap zal een bredere pagina afdrukken.

Meer instellingen

Selecteer Meer instellingen om aanvullende instellingen weer te geven. Kies papierformaat, pagina’s per vel, marge- en schaaldetails, opties voor kop- en voetteksten en opties voor achtergrondafbeeldingen. Leer de beste manier om een ​​webpagina af te drukken vanuit Edge, Internet Explorer, Safari of Opera.