Skip to content

Welke Apple TV-capaciteit heb je nodig?

7 de augustus de 2021
apple tv media streamer 2015 56a4b6053df78cf77283d802

Apple TV 4K is beschikbaar in 32 GB en 64 GB en Apple TV HD is beschikbaar in 32 GB. Beide modellen zijn nog steeds verkrijgbaar bij en worden ondersteund door Apple. Dus, welk model moet je kiezen?

  • Apple TV 4K, 32 GB, $ 179
  • Apple TV 4K, 64 GB, $ 199
  • Apple TV HD, 32 GB, $ 149

De Apple TV HD ondersteunt een resolutie tot 1080p, de Apple TV 4K ondersteunt een resolutie tot 2160p (4K). Als je een 4K-compatibele tv hebt en van plan bent om 4K-content te bekijken, is de Apple TV 4K in beide opslagformaten de betere keuze. Apple TV is voornamelijk ontworpen als toegangspunt voor gestreamde media-inhoud. Dit betekent dat muziek, films, tv-programma’s en andere multimedia-inhoud waartoe u toegang hebt met het systeem bijna altijd on demand worden gestreamd in plaats van opgeslagen op de Apple TV. Dat is geen vaste regel; terwijl u games, apps en films verzamelt, wordt de opslagruimte op uw apparaat gebruikt en gevuld, hoewel dit meestal slechts tijdelijk is. Of het prijsverschil tussen de modellen een overweging is, inzicht in hoe Apple TV opslag gebruikt, inhoud in de cache opslaat en bandbreedte beheert, zou u moeten helpen bij uw beslissing over welk model u moet kopen.

Hoe Apple TV opslag gebruikt

Apple TV gebruikt opslagruimte voor de software en inhoud die erop wordt uitgevoerd, inclusief de duizenden apps en films die beschikbaar zijn in de App Store en via iTunes. Om de hoeveelheid gebruikte ruimte te verminderen, heeft Apple slimme on-demand, in-app-technologieën ontwikkeld die alleen de inhoud downloaden die u onmiddellijk nodig hebt, terwijl inhoud die u niet meer nodig heeft, wordt verwijderd. Hierdoor kunnen apps tijdens games hoogwaardige scènes en effecten bieden. Het apparaat downloadt bijvoorbeeld alleen de eerste paar niveaus van een spel wanneer het voor het eerst wordt gedownload. Alle apps zijn niet gelijk: sommige nemen meer ruimte in beslag dan andere, en games zijn meestal bepaalde ruimtezwijnen. Als je een Apple TV hebt, controleer dan hoeveel opslagruimte wordt gebruikt in Instellingen > Algemeen > Beheer van de opslag, waar je apps kunt verwijderen die je niet langer nodig hebt om ruimte te besparen. Tik gewoon op de Afval pictogram naast de app-naam. Met Apple TV heb je ook toegang tot je afbeeldingen en muziekcollecties in iCloud. Nogmaals, Apple heeft hier goed over nagedacht en de streamingoplossing slaat alleen je meest recente en meest gebruikte inhoud op de Apple TV op. Oudere, minder vaak gebruikte inhoud wordt op aanvraag naar uw apparaat gestreamd. De eenvoudigste manier om dit te begrijpen, is dat wanneer nieuwe inhoud naar uw Apple TV wordt gedownload, oude inhoud wordt weggegooid. Een ding dat de opslag beïnvloedt, is de verspreiding van 4K-inhoud. Ook is de omvang van grafische componenten van games en andere apps die beschikbaar zijn op het systeem groter geworden, waardoor de hoeveelheid lokale opslagruimte op het systeem belangrijker kan worden. Apple heeft de grootste toegestane grootte van apps op Apple TV verhoogd van 200 MB naar 4 GB. Dat is geweldig voor games, omdat je niet zoveel grafische inhoud hoeft te streamen.

Hoe bandbreedte werkt op Apple TV

De prestaties van een Apple TV zijn sterk afhankelijk van robuuste bandbreedte, want zelfs als je een film kijkt of bepaalde apps gebruikt, streamt het systeem een ​​deel van de inhoud. Het gebruik van on-demand streamingtechnologie om reeds gebruikte inhoud te verwijderen om plaats te maken voor de inhoud die u nu nodig heeft, is een slim concept, maar het mislukt als u onvoldoende bandbreedte heeft. Een manier om dit te omzeilen is om het 64 GB-model te gebruiken als u te maken heeft met bandbreedtebeperkingen, omdat meer van uw inhoud in de cache op uw box wordt bewaard, waardoor de vertraging die u mogelijk ondervindt wanneer nieuwe inhoud wordt gedownload, wordt verminderd. Als je een goede bandbreedte hebt, is dat minder een probleem, en het model met een lagere capaciteit zou moeten leveren wat je nodig hebt.

De toekomst voorspellen

We weten niet hoe Apple van plan is Apple TV in de toekomst te ontwikkelen en hoe de benodigde opslagruimte wordt als het zijn toekomstige wijzigingen implementeert. Het bedrijf heeft de Apple TV omgevormd tot een HomeKit-hub en heeft mogelijk plannen om Siri als thuisassistent te implementeren. Deze bewegingen kunnen meer eisen stellen aan de opslag in uw Apple TV-box.

Advies voor kopers:

Als je maar een paar apps gebruikt, een handvol games speelt en nonchalant films kijkt op de Apple TV, is de 32 GB Apple TV misschien iets voor jou. Als u vrijwel onmiddellijke toegang tot uw muziek- of afbeeldingenbibliotheek wilt, wilt u misschien het model met grotere capaciteit kiezen, dat betere resultaten zou moeten opleveren als u bandbreedtebeperkingen heeft. Als je verwacht veel games te spelen en alle andere handige functies te gebruiken, zoals nieuws- en actualiteitenapps, is het logisch om te overwegen het extra geld uit te geven aan een 64 GB-model. Op dezelfde manier, als u de best mogelijke prestaties wilt krijgen, zal het model met grotere capaciteit dit het meest consistent leveren, vooral als u een intensieve gebruiker bent. In de meeste gevallen komt het beslissen welke maat je moet kopen neer op hoe intensief je van plan bent de streamingoplossing van Apple te gebruiken. Apple kan in de toekomst echter nieuwe en interessante diensten aanbieden die een apparaat met een hogere capaciteit vereisen.