Skip to content

Welke apps worden bij de iPad geleverd?

3 de juli de 2021
girl with headphones using digital tablet on sofa 726783271 5b3ce2a346e0fb00372de2ba

Wist je dat enkele van de beste apps voor de iPad al op je apparaat staan? Apple voegt een aantal apps bij de iPad, waaronder een muziekspeler, een kalender, kaarten, herinneringen, enz. Dus voordat je de app store op zoek gaat naar de perfecte app, wil je jezelf vertrouwd maken met welke apps bij de iPad worden geleverd .

Siri

We beginnen met een app die niet eens op het startscherm staat. Siri is de spraakherkenningsassistent op de iPad, en helaas, als je bedenkt hoeveel Siri de productiviteit kan verhogen, wordt het vaak over het hoofd gezien door nieuwe gebruikers. Activeer Siri door de Home-knop een paar seconden ingedrukt te houden en communiceer met haar via normale taal. Bijvoorbeeld: “Hoe is het weer buiten?” krijgt u de voorspelling en “Lanceerkalender” opent de Agenda-app.

Apps op het startscherm

Deze apps worden op het startscherm van de iPad geladen. Houd er rekening mee dat het startscherm meerdere pagina’s kan hebben, dus om al deze apps te zien, moet u mogelijk naar pagina twee vegen. U kunt dit doen door uw vinger aan de rechterkant van het scherm te plaatsen en deze naar de linkerkant van het scherm te verplaatsen zonder deze op te tillen. Omdat u waarschijnlijk niet al deze apps zult gebruiken, wilt u misschien de apps die u nooit zult gebruiken verwijderen of ze gewoon naar een map verplaatsen.

 • FaceTime. FaceTime is de videoconferentiesoftware die de iPhone, iPad en iPod Touch met elkaar verbindt. Voor het eerst geïntroduceerd op de iPhone, is het eigenlijk vrij eenvoudig om FaceTime op de iPad te gebruiken. U kunt FaceTime-gesprekken voeren via 4G of Wi-Fi, en als u niet van videoconferenties houdt, kunt u ook audiogesprekken voeren via FaceTime.
 • Kalender. Met de agenda-app kun je afspraken instellen en deze via iCloud delen met andere compatibele apparaten zoals je iPhone. De iPad kan ook gebeurtenissen binnenhalen die naar u zijn verzonden in Mail of via iMessage. Je kunt ook iets toevoegen aan de agenda door Siri te vertellen “Plan een afspraak met Michael voor morgen om 9.00 uur”.
 • Foto’s. Waar gaan al die foto’s die je maakt met de Camera en Photo Booth heen? Ze gaan naar een interne map die toegankelijk is met de Foto’s-app. Je kunt deze app ook instellen om een ​​diavoorstelling te maken. Als je je iPad niet gaat gebruiken om veel foto’s te maken, is deze app een geweldige kandidaat om naar het startscherm te gaan.
 • Camera. De iPad 2 heeft zowel een camera aan de voorkant als een camera aan de achterkant toegevoegd, en beide zijn toegankelijk via de Camera-app. Tik gewoon op de knop in de rechterbovenhoek om tussen camera’s te schakelen. Je kunt ook van de fotomodus naar de videomodus gaan met de schakelaar rechtsonder.
 • Contacten. De iPad ondersteunt zowel instant messaging via de Berichten-app als videoconferenties via de FaceTime-app, dus het kan erg handig zijn om je contacten op de iPad te hebben. Het beste van alles is dat deze contacten via iCloud met uw iPhone kunnen worden gesynchroniseerd, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken over het handmatig invoeren van de contacten vanaf uw telefoon.
 • Klok. De Klok-app bevat een wekker, een stopwatch en een timer. Het heeft ook de functie Bedtijd, die slaaptijd aanbeveelt op basis van uw slaappatroon. En, natuurlijk, het geeft je zowel de huidige tijd als de huidige tijd op verschillende plaatsen in de wereld. Je kunt zelfs een specifieke locatie toevoegen aan de wereldklokweergave, en als je niet naar de app wilt zoeken, kun je een timer instellen door Siri te vertellen “de timer in te stellen voor 10 minuten”.
 • Kaarten. Sluit de Kaarten-app niet af alleen omdat er GPS in uw auto is geïnstalleerd. Maps is een geweldig alternatief geworden voor Google Zoeken met de mogelijkheid om restaurants en bedrijven in een specifiek gebied te vinden. Dit maakt het een geweldige manier om de dichtstbijzijnde bioscoop, leuke attracties of een geweldige plek om kleding te kopen te vinden. Het is ook gekoppeld aan Yelp, zodat u direct beoordelingen van uw zoekresultaten kunt krijgen.
 • Huis. Als u geïnteresseerd bent in “slimme” technologie, wilt u op uw iPad vertrouwd raken met de HomeKit. Dit is de app die alle verschillende slimme apparaten in je huis bijhoudt, zoals een slimme thermostaat, voordeurslot of garagedeur.
 • Videos. Met de video-applicatie kunt u de films en tv-programma’s afspelen die u op iTunes koopt of die u vanuit uw persoonlijke bibliotheek naar de iPad hebt overgezet. De video-app kan ook films uit de cloud afspelen, dus als je een film van iTunes op je pc hebt gekocht, kun je deze op je iPad afspelen zonder deze over te zetten.
 • Opmerkingen:. Het equivalent van Kladblok op Windows, de Notes-app doet precies wat je zou verwachten: je kunt snel een notitie typen. Maar verwerp het niet. Omdat je notities in iCloud kunt bewaren, is het een geweldige manier om een ​​boodschappenlijst te maken die je op je Mac of iPad kunt typen en vervolgens in de winkel op je iPhone kunt bekijken. Het ondersteunt ook tekenen, afbeeldingen en basisopmaak zoals vet, cursief, enz. Oh, aangezien notities kunnen worden gedeeld met (en bewerkt door) andere mensen, is het ook een goed alternatief voor kleine samenwerkingen.
 • Herinneringen. De Herinneringen-app kan twee doelen dienen. Ten eerste is het geweldig voor het instellen van een herinnering. U kunt een dag en tijd kiezen voor de herinnering en deze zelfs regelmatig laten herhalen. Ten tweede kan het een geweldige takenlijst zijn. En als laatste, het is gemakkelijk om tegen Siri te zeggen: “Herinner me eraan om morgenochtend de vuilnis buiten te zetten.”
 • Nieuws. De Nieuws-app is een geweldige manier om de ochtend te beginnen. Wanneer u Nieuws voor het eerst start, wordt u gevraagd enkele van uw favoriete onderwerpen uit te kiezen. Nadat je het hebt ingesteld, geeft Nieuws je een samengestelde kijk op het nieuws met de nadruk op die onderwerpen. De Nieuws-app haalt inhoud van internet, dus je leest artikelen uit de New York Times, Wall Street Journal, enz.
 • Itunes winkel. De iPad-versie van de winkel heeft de meeste van dezelfde functies als de pc-versie. U kunt films kopen om af te spelen met de Video-app en muziek om af te spelen met de Muziek-app. Je kunt ook alle muziek die je met iTunes hebt gekocht op je pc downloaden zonder je iPad daadwerkelijk op je pc aan te sluiten.
 • App Winkel. De App Store is waar al het plezier begint. Deze applicatie wordt gebruikt om games en apps voor je iPad te kopen. En maak je geen zorgen, zelfs als je geen geld wilt uitgeven aan een app, zijn er tal van geweldige gratis apps beschikbaar voor de iPad.
 • iBooks. De iPad is een geweldige eReader en ondersteunt verschillende externe lezers zoals Amazon’s Kindle, maar iBooks is misschien wel de allerbeste lezer voor de iPad. Het heeft die extra’s waar Apple bekend om staat en bevat een gezonde winkel met bijna elk boek dat je maar kunt bedenken.
 • Instellingen. Alle instellingen voor zowel de iPad als verschillende apps zijn opgenomen in de app Instellingen. U kunt meldingen beperken, wifi uitschakelen, ouderlijke beperkingen toevoegen en uw e-mailaccounts configureren vanuit de app Instellingen.
 • Tips. Als je net begint met de iPad, wil je Tips misschien eens bekijken. Deze app is precies wat je zou denken: een verzameling tips en trucs om meer uit je iPad-ervaring te halen.
 • Podcasts. Het internet heeft de wereld op veel manieren veranderd, inclusief de mogelijkheid voor iedereen om zijn eigen talkshow te hosten. Podcasts kunnen variëren van educatief tot vermakelijk en bijna alles daartussenin. Net als de iBooks-, Video- en Muziek-apps, kun je met de Podcasts-app je podcasts toevoegen en ordenen.
 • Fotohokje. Met deze handige applicatie kun je leuke foto’s maken, waaronder een met een draaieffect waardoor de afbeelding eruitziet alsof het door een circusspiegel is genomen en een rekeffect dat de langste kin ter wereld kan creëren.
 • Zoek iPhone. Na al die tijd heet de Find My iPad-app nog steeds Find iPhone. Maar het werkt hetzelfde, of je het nu op de iPhone, iPad of op je pc start via icloud.com. Zolang Zoek mijn iPad is ingeschakeld, laat de app “Zoek iPhone” je zien waar je iOS-apparaten (iPad, iPhone, iPod Touch, etc.) zich bevinden.
 • Zoek vrienden. Deze app is eigenlijk de Zoek iPhone-app voor je vrienden. Je kunt ervoor kiezen om je locatie te delen, zodat je vrienden weten waar je bent, en als ze met je delen, kan Find Friends je op elk moment laten zien wat je vrienden aan het doen zijn.
 • Bestanden. Een van de beste recente toevoegingen aan de iPad is de app Bestanden, waarmee je op één locatie toegang hebt tot je lokale documenten en bestanden op cloudservices zoals iCloud Drive en Dropbox. Gecombineerd met de functie voor slepen en neerzetten, is dit een krachtige een-tweetje voor het beheren van bestanden.
 • iCloud-schijf. Deze app wordt niet automatisch geïnstalleerd, maar u wordt mogelijk gevraagd deze te installeren als u iCloud-services gebruikt. Het is in feite een bestandsbeheerder voor apps die iCloud Drive gebruiken, zoals Pages of Numbers.

Apps op het iPad-dock

Het dock is de balk aan de onderkant van het scherm van de iPad. De iPad wordt geleverd met vier apps op het dock, maar er kunnen er maximaal zes in. Door een app naar het dock te verplaatsen, hebt u er snel toegang toe, zelfs als u door pagina’s met apps bladert.

 • Berichten. Met de Berichten-app kun je gratis een expresbericht sturen naar iedereen met een iPad, iPhone of iPod Touch. Berichten is een geweldige manier om te besparen op uw sms-factuur als u geen maandelijks abonnement hebt.
 • Safari. Dit is de standaard webbrowser voor de iPad. Als zodanig is het een geweldige kandidaat om op het dok te blijven. U zult merken dat de iPad een geweldige manier is om op internet te surfen.
 • Mail. De mailtoepassing is in te stellen via instellingen. Het ondersteunt Gmail, Yahoo mail, Hotmail, AOL mail en de meeste andere vormen van e-mail. De Mail-app heeft een universele weergave die al uw inkomende e-mail toont, evenals de inboxen, uitgesplitst door de specifieke klant. Het is ook een geweldige kandidaat om op het dok te blijven.
 • Muziek. Met de muziek-app kun je muziek afspelen die is gedownload van de iTunes Store of is gesynchroniseerd vanaf je computer. U kunt ook muziek afspelen op uw pc zonder te synchroniseren met iTunes door Thuisdeling te gebruiken.

Extra apps die u mogelijk heeft geïnstalleerd

Niet alle iPads zijn gelijk gemaakt. Apple begon zijn iWork- en iLife-suite met apps enkele jaren geleden weg te geven aan nieuwe iPad-bezitters, maar in plaats van kostbare opslagruimte te gebruiken met deze apps, laadt Apple ze alleen vooraf op apparaten met een hogere opslagcapaciteit. Maar als je de afgelopen jaren een nieuwe iPad hebt gekocht, kun je deze apps nog steeds gratis downloaden uit de App Store.

 • Pagina’s. De Pages-app is een tekstverwerker vergelijkbaar met Microsoft Word. Het is heel geschikt voor de meeste persoonlijke en lichte zakelijke toepassingen.
 • Cijfers. Dit is Apple’s Excel-equivalent, maar sluit het niet uit de hand. Het heeft veel van dezelfde functies als Excel.
 • Keynote. De laatste app in de iWork-suite is het presentatiesoftwarepakket Keynote. Net als Pages en Numbers is Keynote gekoppeld aan iCloud Drive, zodat je een spreadsheet op je Mac kunt maken, deze op je iPhone kunt bewerken en op je iPad kunt laten zien.
 • Garage band. De muziekstudio van Apple is leuk genoeg om je virtuele instrumenten te laten bespelen en krachtig genoeg dat een band een nummer met meerdere nummers erin kan opnemen.
 • iMovie. Misschien wel de beste app voor persoonlijk gebruik, met iMovie kun je je homevideo’s bewerken en samenvoegen of een leuke filmtrailer maken van de video die op je iPad is gemaakt.