Skip to content

Welke audiobestandsindelingen kan de iPhone afspelen?

12 de augustus de 2021
teenager listening to mp3 player against wall with graffiti 548556465 57cf35153df78c71b69099d7

Er is een misvatting dat de iPhone alleen het AAC-formaat ondersteunt en dat om audio af te spelen, het moet worden gekocht bij de iTunes Store. De reden voor de verwarring is dat muziek gedownload van iTunes in het AAC-formaat is. U kunt echter muziek van andere bronnen in iTunes opslaan en de meeste van die audioformaten worden ondersteund op de iPhone.

Er zijn veel plaatsen om gratis muziekdownloads voor je iPhone te krijgen, evenals sites die gewijd zijn aan gratis ringtone-downloads.

Welke audiobestanden kan de iPhone afspelen?

Weten welke audioformaten de iPhone ondersteunt, is belangrijk als je je telefoon als draagbare mediaspeler wilt gebruiken. De kans is groot dat je muziekcollectie een mix is ​​van audioformaten als je je nummers haalt van geripte cd-tracks, gedigitaliseerde cassettebandjes en torrent-sites. Dit zijn de audioformaten die de iPhone kan gebruiken:

Bestandsextensie Bestandsformaat Beschrijving
AAC AAC-LC (AAC lage complexiteit) Een lossy audioformaat dat is geoptimaliseerd voor het streamen van audio en toepassingen met een lage bitrate
AAC HE-AAC en HE-AAC v2 (High-Efficiency Advanced Audio Coding) Beide versies zijn compressie-indelingen met verlies die goed zijn voor softwaremediaspelers, muziekstreaming en internetradio. HE-AAC-bestanden worden ook wel MPEG-4 AAC-bestanden genoemd.
AAC AAC beschermd Alle nummers die vóór 2009 op iTunes zijn verkocht. Een verliesgevend formaat dat Digital Right Management (DRM) bevat. Je kunt deze niet op cd’s branden.
M4A Apple Lossless Levert helemaal geen kwaliteitsverlies van muzieknummers. Het is vergelijkbaar met FLAC.
FLAC FLAC (Free Lossless Audio Codec) Biedt verliesvrije compressie van digitale audio. Wanneer gedecomprimeerd, is de audio identiek aan het origineel.
WAV, AIFF, AU, PCM Lineaire PCM Vaak gebruikt op audio-cd’s, zijn de gegevens niet gecomprimeerd, dus de bestanden zijn groot, maar de kwaliteit is goed.
MP3 MP3 Lossy-indeling en de meest populaire audiotype die wordt gebruikt voor digitale muziek.
AC3 Dolby Digitaal Lossy-indeling die maximaal zes muziekkanalen kan bevatten.
Dolby Digital Plus (E-AC-E) Een verbeterde versie van Dolby Digital die hogere bitrates en ondersteuning voor meer audiokanalen biedt.
AA Hoorbare formaten (2, 3 en 4) Lossy formaat 2 levert 8 kbps geluid, vergelijkbaar met AM-radio. Formaat 3 bij 16 kbps levert geluid dat gelijk is aan dat van een FM-radio. Formaat 4, met een bitrate van 32 kbps, heeft een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met een MP3.
AAX Hoorbare verbeterde audio Niet-gecomprimeerd en 64 kbps, geacht geluid van cd-kwaliteit te hebben. Levert een geluid dat superieur is aan Audible-formaten 2, 3 en 4. Dit zijn grotere bestanden dan die van de lossy-formaten.

Niet al deze formaten worden gebruikt met muziek, maar ze worden allemaal op de een of andere plaats door de iPhone ondersteund.

Compressie-indelingen met verlies versus verlies zonder verlies

Compressie met verlies verwijdert informatie uit de pauzes en lege ruimtes in een audio-opname, waardoor bestanden met verlies veel kleiner zijn dan bestanden zonder verlies of niet-gecomprimeerde bestanden. Als je een audiofiel bent die audio van hoge kwaliteit een prioriteit maakt, converteer je muziek dan niet naar een verliesgevend formaat. Voor de meeste luisteraars werkt lossy echter prima, en als je muziek op je iPhone opslaat in plaats van te streamen, is de grootte van belang.

Muziek converteren van niet-ondersteunde formaten

Als je nummers hebt in een indeling die de iPhone niet kan afspelen, kun je ze op verschillende manieren converteren. De eenvoudigste manier om audio af te spelen in een formaat dat door de iPhone wordt ondersteund, is door iTunes te gebruiken om de nummers te converteren. Als de muziek echter niet in iTunes is opgeslagen, zijn er ook audiobestandsconverters die u kunt gebruiken.

Andere manieren om naar audio te luisteren op de iPhone

U hoeft geen audiobestanden op uw apparaat op te slaan om naar mp3’s en andere formaten op uw iPhone te luisteren. Er zijn online diensten die muziek en andere audiotypes voor je opslaan en vervolgens via streaming op je iPhone afleveren. Luister bijvoorbeeld naar podcasts op uw telefoon, stem af op online radiostations, stream audioboeken naar uw iPhone, laad de muziek van uw telefoon over naar een onlinedienst voor bestandsopslag of haal muziek op bij een muziekabonnementsdienst. Meer van Lifewire

 • Doppler-app voor muziekspeler op Mac en iPhone

  Doppler is de Mac-muziekspeler die Apple had moeten maken

 • Een smartphone met de iTunes Store-app

  Alles wat u moet weten over het gebruik van iTunes en de iTunes Store

 • Screenshot van verschillende AAC-bestanden in Windows 10 die openen met iTunes

  AAC-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

 • Een Beats-koptelefoon naast een laptop

  ALAC-audioformaat: is het beter om te gebruiken dan AAC?

 • Definitie van MP3 en AAC

  Wat maakt een MP3 anders dan een AAC?

 • Een animatie van het klikken op een M4B-bestand

  Wat is een M4B-bestand?

 • FLAC-logo

  Hoe FLAC-bestanden op de iPhone af te spelen

 • Screenshot van verschillende M4A-bestanden in Windows 10

  Wat is een M4A-bestand?

 • Screenshot van verschillende MP3-bestanden in Windows 10

  MP3-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

 • WAV-bestand converteren naar een MP3

  6 beste gratis audio-omzettersoftwareprogramma’s

 • Een verzameling mp3-spelers

  Luister naar je iTunes-nummers op elke mp3-speler

 • Hi-Res Audio-logo

  Wat is Hi-Res-audio? De basis

 • Persoon die in het gras ligt, lacht en luistert naar een koptelefoon.

  Hoe muziek van cd’s te rippen met Windows Media Player 11

 • Screenshot van verschillende M4R-bestanden in Windows 10 die openen met iTunes

  Wat is een M4R-bestand?

 • Vrouw met koptelefoon op haar desktopcomputer

  De beste gratis muziekbeheertools voor het organiseren van uw mp3’s

 • Vrouw met draaitafel in woonkamer

  De 5 beste cd-recorders en cd-opnamesystemen van 2021

reddingsdraad

Volg ons

 • Facebook

 • Over ons
 • Reclame maken
 • Privacybeleid
 • Cookie beleid
 • Carrières
 • Redactionele richtlijnen
 • Contact
 • Gebruiksvoorwaarden
 • EU-privacy
 • Privacyverklaring Californië
 • TRUSTe

Uw privacyrechten

Lifewire en onze externe partners gebruiken cookies en verwerken persoonlijke gegevens zoals unieke identificatiegegevens op basis van uw toestemming om informatie op een apparaat op te slaan en/of te openen, gepersonaliseerde advertenties weer te geven en voor inhoudsmeting, doelgroepinzicht en productontwikkeling. Klik hieronder om uw toestemmingskeuzes voor Lifewire.com te wijzigen of in te trekken, inclusief uw recht om bezwaar te maken wanneer een legitiem belang wordt gebruikt. U kunt uw instellingen op elk moment bijwerken via de link “EU-privacy” onderaan elke pagina. Deze keuzes worden wereldwijd aan onze partners gesignaleerd en hebben geen invloed op de browsegegevens. Lijst met partners (leveranciers)

Wij en onze partners verwerken gegevens om:

Scan actief apparaatkenmerken voor identificatie. Gebruik nauwkeurige geolocatiegegevens. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. Selecteer gepersonaliseerde inhoud. Maak een gepersonaliseerd inhoudsprofiel. Meet advertentieprestaties. Selecteer basisadvertenties. Maak een gepersonaliseerd advertentieprofiel. Selecteer gepersonaliseerde advertenties. Pas marktonderzoek toe om doelgroepinzichten te genereren. Inhoudsprestaties meten. Ontwikkelen en verbeteren van producten. Lijst met partners (leveranciers)