Skip to content

Welke tablet moet je kopen?

24 de maart de 2023
GettyImages 499164007 5c91589046e0fb000187a3b9

Er zijn nu talloze tabletopties, wat betekent dat er nog nooit zoveel keuzes zijn geweest bij het beslissen wat u wilt kopen. De eerste beslissing is het type tablet dat u wilt, met tablets variërend van de immer populaire iPad tot goedkopere Android- en Amazon-oplossingen tot de hybride tablet-/pc-apparaten met Microsoft Windows. We bekijken ze allemaal en wijzen op de goede en de slechte.

iPad

Het lijdt weinig twijfel dat Apple voorop loopt als het gaat om pure tablets. De iPad Pro is een beest, met een processor die net zo snel of sneller is dan de meeste laptops en een prachtig scherm dat HDR-video kan afspelen. Bovendien is het iOS-besturingssysteem zo geëvolueerd dat de iPad een capabel bestandssysteem heeft en twee apps naast elkaar op het scherm kan uitvoeren. De iPad Pro is met de huidige generatie 11-inch en 12,9-inch modellen ook de duurste pure tablet. Maar je hebt geen iPad Pro nodig om in een iPad te stappen. De 7e generatie iPad, zoals Apple zijn nieuwste 10,2-inch model noemt, ondersteunt dezelfde multitasking-mogelijkheden als zijn grotere broer. Het heeft misschien niet de levensduur van de snellere iPad Pro-modellen, maar het heeft het niet nodig voor ongeveer de helft van de prijs. De iPad is het beste voor degenen die een geweldige tabletervaring willen, inclusief de beste apps die zijn ontworpen voor een tablet met een groter scherm. Het prijskaartje van de nieuwste iPad is goedkoop in vergelijking met andere Apple-producten, maar nog steeds duur in vergelijking met Android- en Amazon-alternatieven.

Android

Android heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd, maar het besturingssysteem blinkt feller uit op smartphones dan op tablets. Het is niet zo dat Android slecht werkt op tablets, maar weinig fabrikanten hebben de Android-tablet naar het volgende niveau getild dat Apple met de iPad Pro heeft beklommen. Android-tablets zijn meestal goedkoper dan een iPad, en voor de meeste lopen ze achter op het gebied van verwerkingssnelheid, grafische mogelijkheden en batterijduur. Ze kunnen geweldig zijn om op internet te surfen, Facebook te checken en andere eenvoudige taken. Dit maakt Android-tablets geweldig voor diegenen die een tablet voor thuisgebruik willen die goed is in gamen en video streamen zonder enkele van de toegevoegde zakelijke functies of hardware die door de iPad wordt gedragen.

Amazone Vuur

Amazon Fire-tablets zijn Amazons versie van de Android-tablet. Hoewel ze een versie van het Android-besturingssysteem gebruiken, zijn ze over het algemeen opgesloten in het Amazon-ecosysteem, dus je krijgt geen toegang tot de volledige Google Play-marktplaats zonder het apparaat te ontgrendelen. Dan kun je beter een Android-tablet kopen. Amazon Fire-tablets worden aanbevolen voor degenen die hun apparaat niet voor veel meer gaan gebruiken dan boeken lezen, video streamen, op internet surfen of Facebook checken.

Microsoft Surface en Windows Hybriden

Microsoft mag dan de oorlog om het mobiele besturingssysteem hebben verloren, ze hebben eindelijk een goede strategie gekozen. Het is immers niet nodig om de mobiele oorlog te winnen als mobiele apparaten net zo krachtig worden als onze laptops en desktop-pc’s. De Surface-tablet voert het pakket hybride tablets aan dat het beste werkt als je ook een toetsenbord en muis koopt. De Surface is geweldig in de modus voor alleen tablets, maar om hem net zo soepel te gebruiken als een iPad, moet je ‘metro’-apps in tabletstijl gebruiken. Het mooie van Windows is dat het zoveel software ondersteunt, zelfs software en games van jaren geleden. Maar om de oudere apps in desktopstijl te gebruiken, wil je vaak een slim toetsenbord aansluiten met het touchpad of een combinatie van toetsenbord en muis. Hybride tablets zijn het beste voor degenen die gebonden zijn aan een bepaald stuk software dat alleen op Windows draait, zoals een app die voor werk wordt gebruikt, of voor degenen die niet klaar zijn om in de wereld van alleen tablets te duiken. Ze zijn ook geweldig voor degenen die van pc-gaming houden, maar niet de behoefte voelen om $ 1500 + uit te geven aan een eersteklas gaming-installatie. Surface-tablets variëren in prijs van een 12,9-inch iPad Pro tot $ 1599, waarbij de duurdere modellen even goed presteren als de beste laptops.