Skip to content

Werken autosleutelzoekers echt?

9 de augustus de 2021
120474571 56a1044f3df78cafdaa7dec5 1590260fce094ea091d9e123e5dc9a2b

Voor vergeetachtige mensen kunnen autosleutelzoekers een redder in nood zijn. Maar veel van hen hebben vervelende ontwerpfouten of onoplettendheden die het gebruik van een kabelzoeker een beetje lastig of zelfs nutteloos maken. Om erachter te komen of een autosleutelzoeker geschikt voor u is, moet u eerst begrijpen hoe deze apparaten werken.

Hoe werken autosleutelzoekers?

Sommige autosleutelzoekers vertrouwen op Bluetooth-technologie, terwijl andere radiofrequentie (RF) transmissies gebruiken om locaties te markeren. Sommige nieuwere sleutelzoekers gebruiken RFID-technologie, die iets geavanceerder is dan RF, omdat het lokale elektromagnetische velden gebruikt om tags te identificeren en te volgen. Het andere grote verschil tussen key-locators is dat sommige een speciaal lokaliseringsapparaat nodig hebben en andere afhankelijk zijn van uw smartphone. Eenheden met een speciaal apparaat hebben vaak een groter bereik, maar het betekent ook een extra component om bij te houden.

Bluetooth-sleutelzoekers

Het voordeel van Bluetooth is dat bijna elke smartphone Bluetooth-functionaliteit heeft, wat betekent dat u uw telefoon kunt gebruiken om uw sleutels te lokaliseren – u hoeft geen apart volgapparaat aan te schaffen. Sommige Bluetooth-sleutelzoekers werken andersom: als u uw sleutels hebt maar uw telefoon niet kunt vinden, kunt u de afstandsbediening gebruiken om uw telefoon te pingen en te lokaliseren. Het nadeel van Bluetooth-locators is hun bereik. Hoewel Bluetooth-apparaten een bereik van 30 of meer voet claimen, is het werkelijke bereik vaak kleiner. Veel mensen vinden dat Bluetooth-sleutelzoekers alleen binnen drie meter van hun ontbrekende sleutels werken. Fysieke obstakels zoals muren en deuren kunnen het effectieve bereik nog korter maken.

RFID-sleutelzoekers

RFID-locators werken net als Bluetooth. In plaats van een stand-alone ontvangereenheid bij te houden, gebruiken RFID-locators kleine stickers of tegels die u op uw bezittingen plakt. Dit is handig omdat RFID-stickers kleine, passieve apparaten zijn die geen geluid maken. Het enige dat u hoeft te doen, is de sticker koppelen aan een locator-eenheid die de locatie van de stickers kan lokaliseren.

Andere radiofrequentiesleutelzoekers

Als een sleutelzoeker geen Bluetooth heeft, is de kans groot dat deze een speciaal volgapparaat heeft – een dongle die wordt gebruikt in plaats van een smartphone-app. Hoewel het nuttig is voor iedereen die geen smartphone heeft, kan een lokaliseringsdongle hinderlijk zijn voor iedereen die dingen zoals sleutels of telefoons kwijtraakt. Sommige van deze kabelzoekers hebben een bereik van 60 voet of meer, maar ze hebben dezelfde problemen als Bluetooth-zoekers als het gaat om obstakels. Hoewel radiogolven vaste objecten zoals muren en koelkasten kunnen doordringen, verzwakt dit het signaal en vermindert het beschikbare bereik.

Zijn autosleutelzoekers de moeite waard?

Hoewel autosleutelzoekers potentieel vervelende nadelen hebben, kunnen ze een effectieve manier zijn om uw verloren sleutels te lokaliseren. Aangezien deze locators beperkingen hebben, zijn er gevallen waarin u uw sleutels mogelijk nog steeds niet kunt vinden. Sleutels met een locator zijn echter altijd gemakkelijker te vinden dan sleutels zonder locator. Zelfs als het signaal op uw kabelzoeker verzwakt is en u moet zoeken voordat uw kabelzoeker verbinding maakt, is de hulp van een kabelzoeker beter dan niets.