Skip to content

WhatsApp laatst gezien: wat het is en hoe het uit te schakelen

9 de augustus de 2021
Manusingsmartphone 1689ed8036ca43b7b6a5ca62d52c45db

Als je niet wilt dat WhatsApp de laatste keer dat je de dienst hebt gebruikt weergeeft, moet je de instelling Laatst gezien in WhatsApp aanpassen. Het is heel eenvoudig om deze instelling aan en uit te zetten. Hier is hoe.

Hoe werkt WhatsApp ‘Laatst gezien’-instelling?

WhatsApp geeft standaard de tijd weer waarop je de app voor het laatst hebt gebruikt in het chatvenster, bijvoorbeeld vandaag voor het laatst gezien om 18:15 uur. Dus als iemand een chat met je opent, kunnen ze zien wanneer je de app voor het laatst hebt geopend (als je momenteel niet online bent, in dat geval zal je status zeggen online). Er is echter geen manier om uw status te verbergen als u online of typen, zelfs als u de laatst gezien instelling uitschakelt. Desalniettemin, als u niet wilt dat uw laatst geziene tijd zichtbaar is voor uw contacten, kunt u ervoor kiezen om deze instelling tijdelijk of permanent uit te schakelen. Hier leest u hoe u deze instelling op zowel iPhone als Android kunt wijzigen. Vind je online privacy belangrijk? Zie WhatsApp-privacyinstellingen gebruiken voor meer informatie over WhatsApp-privacy.

Laatst gezien op iPhone uit-/inschakelen

Het uitschakelen van de laatst geziene instelling is eenvoudig te doen op de iPhone. Hier leest u hoe u deze instelling snel in- en uitschakelt. Als je ‘Laatst gezien’ uitschakelt, kun je ook de tijd van laatst gezien van anderen niet zien.

  1. Open WhatsApp op je iPhone en tik op de Instellingen icoon onderaan het scherm.

  2. Van Instellingen, kraan Rekening > Privacy.

  3. Tik in de Privacy-instellingen op Laatst gezien, kies dan Niemand voor uw Last Seen-instelling om Last Seen uit te schakelen. Dit betekent dat niemand je laatst geziene tijd kan zien. Als u anderen wilt laten zien wanneer u voor het laatst online was, kunt u kiezen voor Iedereen of Mijn contacten om de optie in te schakelen.

    Bepaal wie Laatst gezien op WhatsApp kan zien

Laatst gezien op Android uit-/inschakelen

Het is ook eenvoudig om de laatst gezien-instelling op Android uit te schakelen. Hier leest u hoe u deze instelling snel in- en uitschakelt. Als je ‘Laatst gezien’ uitschakelt, kun je ook de tijd van laatst gezien van anderen niet zien.

  1. Open WhatsApp op je Android en tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm om het menu te openen.

  2. Tik in het menu op Instellingenen tik vervolgens op Rekening.

    Hoe toegang te krijgen tot WhatsApp-accountinstellingen op Android.

  3. Van de Rekening scherm, tik op Privacyen tik vervolgens op Laatst gezien. Kies vervolgens Niemand voor uw Laatst gezien-instelling. Dit betekent dat niemand je laatst geziene tijd kan zien. Als alternatief, als Laatst gezien is ingesteld op Niemand, maar u wilt dat anderen uw status kunnen zien, kunt u kiezen voor Iedereen of Mijn contacten om de functie in te schakelen.

    Hoe u uw laatst gezien-status op WhatsApp kunt wijzigen.