Skip to content

WhatsApp-meldingen repareren die niet werken

13 de augustus de 2021
how to fix whatsapp notifications not working 1a0ba67239aa4198b15ae14f662d655c

De WhatsApp-berichtenapp is een populaire en gratis manier om te communiceren met vrienden, familie en collega’s op Android-smartphones, iPhones en Windows-apparaten. Soms werken de meldingen van de app niet meer correct, waardoor je de app moet openen om handmatig te controleren of je DM’s hebt ontvangen, wat tijdrovend en frustrerend is. De problemen die ervoor zorgen dat er geen meldingen worden gemaakt, kunnen ook resulteren in geen WhatsApp-meldingen op vergrendelingsschermen. Probeer deze oplossingen om problemen op te lossen en weer te communiceren met vrienden, collega’s en familieleden. De informatie in dit artikel is van toepassing op WhatsApp op smartphones met Android 4.0.3 en hoger, iPhones met iOS 9 en hoger, Windows 10 en Windows 8.

Oorzaak van WhatsApp-meldingsfouten

Wanneer je WhatsApp-meldingen niet werken, zijn mogelijk de verkeerde app-instellingen of voorkeuren geselecteerd. Op andere momenten zijn sommige machtigingen van het apparaat mogelijk uitgeschakeld. Soms is er geen aanwijsbare oorzaak.

WhatsApp-meldingen repareren die niet werken

Als je WhatsApp-meldingen niet worden weergegeven, kun je ervoor zorgen dat je meldingen en waarschuwingen weer werken op iPhone, Android, Windows en internet met behulp van de volgende oplossingen.

 1. Schakel de vliegtuigmodus uit. Alle platforms hebben een soort vliegtuigmodus die alle internetverbinding uitschakelt en voorkomt dat nieuwe WhatsApp-berichten binnenkomen en u een melding sturen.

  • Wifi beheren op Android
  • Beheer de vliegtuigmodus op iPhones
  • Vliegtuigmodus beheren op Windows-apparaten
 2. Controleer of je online bent. Als je mobiele en wifi-verbindingen hebt uitgeschakeld, ontvang je geen WhatsApp-meldingen, oproepen of chatberichten. Door uw iPhone of Android-apparaat aan te sluiten op uw Wi-Fi-netwerk, kunnen meldingen worden afgeleverd.

 3. Vraag een vriend om hulp. Je krijgt alleen een WhatsApp-melding als iemand je belt of een bericht stuurt in de app. Vraag een vriend om je WhatsApp-chatberichten te sturen, zodat je kunt zien of er een probleem is. Vraag iemand om je een WhatsApp-bericht te sturen nadat je elk van deze oplossingen hebt geprobeerd om te zien of het werkt.

 4. Schakel meldingen in de WhatsApp-app in. Open WhatsApp en ga naar Instellingen > Meldingen en zorg ervoor dat de meldingsvoorkeuren zijn ingeschakeld. Een voorkeur is ingeschakeld als de schakelaar groen is.

 5. Controleer de instellingen voor Niet storen. Deze kunnen van invloed zijn op het soort app-meldingen dat u ontvangt, hoe meldingen worden weergegeven en wanneer u er een ontvangt. Controleer nogmaals of deze functie je WhatsApp-meldingen niet stil maakt.

  • Niet storen beheren op iPhone
  • Niet storen beheren op Android
  • Beheer stille uren op Windows
 6. Schakel wifi uit. Hoewel u mogelijk verbonden bent met een Wi-Fi-verbinding, kan de internetservice niet beschikbaar zijn. Schakel wifi op je iPhone of Android-smartphone uit en schakel over naar je mobiele netwerk om te kijken of dat helpt.

 7. Start het apparaat opnieuw op. Het herstarten van een Windows-laptop of -computer, iPhone of Android-apparaat kan verschillende problemen oplossen.

 8. Installeer de nieuwste updates van het besturingssysteem. Net als bij het opnieuw opstarten van een apparaat, kan het installeren van de nieuwste updates van het besturingssysteem vaak eventuele problemen oplossen.

  • iOS upgraden
  • Android upgraden
  • Windows 10 upgraden
 9. Update de WhatsApp-app. Soms kan een nieuwe versie van een besturingssysteem ervoor zorgen dat bepaalde app-functies niet meer goed werken. Een app-update kan dit verhelpen door de compatibiliteit te verbeteren. Ongeacht het besturingssysteem dat u gebruikt, is het altijd belangrijk om het up-to-date te houden om de nieuwste functies, oplossingen en beveiligingsupdates te krijgen.

  • iOS-apps bijwerken
  • Android-apps updaten
  • Windows-apps bijwerken
 10. Controleer of de energiebesparende modus is ingeschakeld. Veel apparaten hebben een functie die app-activiteit op de achtergrond en meldingen automatisch deactiveert wanneer de batterij bijna leeg is. Controleer of dit niet per ongeluk is geactiveerd.

  • Beheer de energiebesparende modus op de iPhone
  • Beheer de energiebesparende modus op Android
  • Beheer de batterijbesparingsfunctie op Windows
 11. Controleer de iOS- en Android WhatsApp-meldingsinstellingen. Ga naar Instellingen > WhatsApp > Meldingen op iPhone of Applicatie Manager > WhatsApp > Meldingen op Android. Zorg er vervolgens voor dat alle juiste meldingsinstellingen zijn ingeschakeld.

 12. Achtergrondactiviteit inschakelen. Ga naar Instellingen > WhatsApp op de iPhone en controleer dat appvernieuwing op de achtergrond en Mobiele data zijn ingeschakeld. Op Android, open Applicatie Manager > WhatsApp > Data gebruik en zorg ervoor dat Achtergrondgegevens beperken wordt niet geselecteerd.

 13. Log uit op andere apparaten. Je ontvangt mogelijk WhatsApp-meldingen op een ander apparaat als je op meerdere plaatsen bij WhatsApp bent ingelogd. Log uit bij al je WhatsApp-apps op mobiele telefoons, tablets en computers en log vervolgens in op slechts één apparaat. Log uit bij de webversie van WhatsApp als je bent ingelogd op een webbrowser om toegang te krijgen tot je account.

 14. Schakel bureaubladmeldingen in. Als je de webversie van WhatsApp gebruikt, schakel dan meldingen in door op de prompt in de webbrowser te klikken wanneer je verbinding maakt met je account. Als u de prompt niet ziet, ondersteunt de browser geen bureaubladmeldingen. Gebruik een browser die dat wel doet, zoals Microsoft Edge of Google Chrome. U kunt ook de instellingen voor bureaubladmeldingen voor elke website in Edge controleren door naar Instellingen > Geavanceerd > Machtigingen beheren en tik op de naam van de website. Het proces is vergelijkbaar in andere browsers.