Skip to content

WhatsApp-privacyinstellingen gebruiken

18 de augustus de 2021
whatsapp 1789194 1920 3781fb44dc004daea980ec043c4bedc4

WhatsApp staat standaard iedereen toe om je leesbevestigingen, laatst geziene tijd, over sectie en profielfoto te zien. Bovendien kunnen uw contacten eventuele statusupdates zien die u maakt. Je hebt volledige controle over je WhatsApp-privacy, dus je kunt al deze instellingen gemakkelijk wijzigen. En als iemand je ooit een ongemakkelijk gevoel geeft, kun je ze altijd blokkeren. De volgende instructies zijn van toepassing op iOS- en Android WhatsApp-gebruikers, hoewel er enkele verschillen zijn tussen de platforms. Screenshots zijn alleen beschikbaar voor de iOS-versie.

Hoe u uw WhatsApp-privacyinstellingen kunt aanpassen

Elke gebruiker stelt andere eisen aan zijn persoonlijke privacy. In WhatsApp kun je je privacy-instellingen aanpassen en aanpassen vanaf de accountpagina.

 1. Open WhatsApp, en als je iOS gebruikt, tik je op de Instellingen icoon in het onderste menu. Als je Android gebruikt, tik je op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Instellingen.

 2. Kraan Rekening > Privacy.

 3. Kraan Laatst gezien, Profielfoto, Over, of Groepen om hun zichtbaarheid te beperken. Voor elk van deze functies kunt u hun zichtbaarheid instellen op alleen uw contacten. Tik gewoon op Mijn contacten of tik op Niemand om het helemaal te verbergen. Kraan Privacy in de linkerbovenhoek wanneer u klaar bent om terug te gaan naar het vorige scherm.

  Als u besluit uw laatst gezien-instelling te beperken, zodat niemand deze ziet, kunt u die van iemand anders ook niet zien.

 4. Kraan Toestand > Mijn Contacten behalve om te voorkomen dat bepaalde mensen uw status kunnen zien of tikken op Alleen delen met om bepaalde mensen te selecteren die uw status kunnen zien. Kraan Privacy linksboven om terug te gaan naar de vorige pagina.

 5. Als je WhatsApp toestaat om je locatie bij te houden en je locatie deelt, wil je misschien stoppen met het delen van deze informatie in alle chats. Tik hiervoor op Live locatie > Stop met delen > Stop met delen (iOS) of HOU OP (Android). Kraan Privacy linksboven om terug te gaan. U kunt het delen van live locaties in afzonderlijke chats ook uitschakelen. Open de chat en tik op Stop met delen > Stop met delen (iOS) of HOU OP (Android).

 6. Kraan Geblokkeerd om de contacten te beheren die u hebt geblokkeerd of wilt blokkeren. Om een ​​nieuwe geblokkeerde gebruiker toe te voegen, tik je op Nieuw toevoegen en zoek of selecteer hun naam in uw contacten. Kraan Privacy linksboven om terug te gaan.

 7. Druk op Ontvangstbewijzen lezen toggle om het uit te schakelen, waardoor andere gebruikers niet kunnen zien wanneer u hun berichten leest. Als je Leesbevestigingen uitschakelt, wordt de instelling voor de hele app voor je uitgeschakeld, zodat je ook niet kunt zien wanneer gebruikers je berichten hebben gelezen (met uitzondering van groepschats, waarbij Leesbevestigingen altijd zijn ingeschakeld).

Hoe tweestapsverificatie op WhatsApp in te schakelen

Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw account door u te vragen uw identiteit te verifiëren met een pincode.

 1. Als je een iOS-apparaat gebruikt, tik je op Instellingen icoon in het onderste menu. Als u een Android-apparaat gebruikt, tikt u op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Instellingen.

 2. Kraan Rekening > Tweestapsverificatie.

 3. Kraan Inschakelen.

  Tweestapsverificatie inschakelen

 4. Voer een zescijferige pincode in die je kunt onthouden, die door WhatsApp wordt gevraagd wanneer je je telefoonnummer bij de app registreert. Kraan Volgende rechtsboven als je klaar bent.

 5. Bevestig uw pincode door deze opnieuw in te voeren.

 6. Voer uw e-mailadres in voor noodgevallen wanneer u uw pincode opnieuw moet instellen. Kraan Volgende rechtsboven.

 7. Bevestig uw e-mailadres door het opnieuw in te voeren en tik vervolgens op Klaar rechtsboven.

 8. Tweestapsverificatie wordt ingeschakeld op uw apparaat. U kunt het tabblad Tweestapsverificatie binnen uw instellingen op elk gewenst moment openen om het uit te schakelen, uw pincode te wijzigen of uw e-mailadres te wijzigen.

  Screenshots die laten zien hoe je tweestapsverificatie in WhatsApp kunt inschakelen.