Skip to content

WhatsApp stopt met ondersteuning voor oudere telefoons

18 de augustus de 2021
GettyImages 1136013824 45957a53b12c4e18acf214a63b19d858

Wat: WhatsApp, de populaire versleutelde chat-app van Facebook, beëindigt de ondersteuning voor smartphones met oudere OS-software.
Hoe: WhatsApp ondersteunt alleen iPhones met iOS 9 of hoger en Android-smartphones met versie 4.0.3 of hoger.
Wat maakt jou dat uit: Als je nog steeds op een oudere telefoon vertrouwt, moet je deze of het besturingssysteem upgraden om te voldoen aan de huidige ondersteunde specificaties om WhatsApp te blijven gebruiken.

Vanaf 1 februari 2020 ondersteunt WhatsApp alleen iPhones met iOS 9 of hoger, Android-telefoons met Android 4.0.3 of hoger en “selecteer telefoons met KaiOS 2.5.1+, inclusief JioPhone en JioPhone 2.” De ondersteuningspagina van WhatsApp zegt dat telefoons met oudere systemen de populaire chat-app tot die datum hebben kunnen gebruiken, wat inhoudt dat de app niet langer werkt op deze oudere mobiele besturingssystemen. Hoewel Apple doorgaans geen cijfers vrijgeeft over het aantal huidige telefoons met welke specifieke iOS-versies, meldt iOS-ontwikkelaar David Smith dat nul procent van zijn app-gebruikers nog steeds iOS 8 gebruiken. De acceptatiegraad van nieuwe iOS-versies is doorgaans vrij hoog; Digitale trends meldt dat 88 procent van de iOS-gebruikers een jaar na de release werd geüpdatet naar iOS 12. Google deelt echter wel specifieke nummers op zijn distributiedashboard. Slechts 0,3 procent van de Android-apparaten gebruikt momenteel Android Gingerbread (2.3.3 – 2.3.7). Dat lijkt misschien een klein bedrag, maar het komt neer op ongeveer 75 miljoen mensen die wereldwijd het oudere besturingssysteem gebruiken. Als dat nummer jou omvat en je WhatsApp wilt blijven gebruiken, moet je je apparaat updaten naar een later besturingssysteem, of het apparaat zelf upgraden voor zover de hardware dit toelaat.

Via: Digitale trends