Skip to content

WhatsApp-telefoongesprekken voeren

2 de augustus de 2021
how to make whatsapp phone calls 0b6685fd10504274ab8842c6fcab62e7

WhatsApp is een populaire berichten-app met meer dan een miljard gebruikers. Het steeg in populariteit, deels omdat je er gratis mee kunt communiceren en waarschijnlijk ook omdat het meer privacy biedt; alles wat het verzendt is volledig versleuteld. Dat is niet alles: het is ook vrij van advertenties, wat meer is dan van veel andere berichten-apps kan worden gezegd. Hier leest u hoe u WhatsApp kunt gebruiken om te bellen. Op zoek naar informatie over het voeren van individuele of groepsvideogesprekken op WhatsApp? Lees die details in Hoe WhatsApp-videobellen te gebruiken.

WhatsApp begrijpen

WhatsApp is een app die data gebruikt in plaats van mobiele spraakdiensten om sms-berichten en spraakoproepen te plaatsen. Dat betekent dat u het zelfs kunt gebruiken als u internationaal reist of ergens bent zonder mobiele service. WhatsApp is zelfs populair onder internationale reizigers die op WhatsApp vertrouwen om te voorkomen dat ze internationale data-abonnementen kopen. Zolang je een wifi-verbinding hebt, kun je een WhatsApp-gesprek plaatsen. Als je echter geen wifi hebt, gebruikt WhatsApp gegevens van je mobiele abonnement, wat kan leiden tot datakosten. Aan de andere kant is WhatsApp ook eenvoudig te gebruiken, omdat het afhankelijk is van je bestaande adresboek en je niet hoeft te zoeken naar mensen op gebruikersnamen of e-mailadressen.

Hoe te bellen op WhatsApp

 1. Start de WhatsApp-app.

 2. Als u zich nog niet op de pagina Oproepen bevindt, tikt u op Oproepen bovenaan het scherm.

 3. Druk op Telefoongesprek knop, het groene telefoonpictogram onder aan het scherm.

 4. Zoek de persoon die u wilt bellen in uw contactenlijst. De WhatsApp-contactenlijst die je hier ziet, is eigenlijk de standaard contactenlijst van je telefoon. Als je de persoon die je wilt bellen niet ziet, tik je op Nieuw contact en voeg de persoon toe aan uw lijst met contactpersonen. Je moet het telefoonnummer van de persoon invoeren in het nieuwe contactitem, aangezien WhatsApp telefoonnummers gebruikt om gebruikers te identificeren.

 5. Wat je vindt van de persoon die je wilt bellen, tik op het telefoonpictogram rechts van hun naam. Als de persoon een oproep kan ontvangen en beantwoordt, is de oproep begonnen. Vanaf hier werkt het als een telefoongesprek met een berichten- of telefoonapp.

Als een contact u belt, kunt u een inkomende oproep accepteren of weigeren. Veeg over de groene telefoonknop om de oproep aan te nemen. U kunt de oproep weigeren door over de rode knop te vegen, of de oproep weigeren met een korte tekstantwoord door over de tekstknop te vegen.

Een groepsgesprek voeren op WhatsApp

U bent niet beperkt tot oproepen naar individuele personen; je kunt ook groepsgesprekken voeren. Voor deze gesprekken geldt een limiet van 8 deelnemers.

 1. Start de WhatsApp-app.

 2. Als u zich nog niet op de pagina Oproepen bevindt, tikt u op Oproepen bovenaan het scherm.

 3. Druk op Telefoongesprek knop onderaan het scherm.

 4. Kraan Nieuw groepsgesprek.

 5. Tik op de pagina Nieuwe groepsoproep op elke persoon die u als deelnemer aan het gesprek wilt toevoegen. U kunt maximaal drie personen in het gesprek plaatsen (voor een totaal van vier, uzelf inbegrepen).

 6. Als je klaar bent om te bellen, tik je op de telefoongesprek knop bovenaan het scherm.

  WhatsApp-screenshots die laten zien hoe je een groepsgesprek kunt voeren.

WhatsApp Deelnemen aan groepsgesprekken

Of u nu een groepsgesprek of een groepsvideogesprek ontvangt, u hoeft niet meteen op te nemen. Net als bij een persoonlijke vergadering, kunt u deelnemen aan het groepsgesprek wanneer u klaar bent, of een groepsgesprek verlaten en er vervolgens weer aan deelnemen. Wanneer je een inkomend WhatsApp-groeps- of videogesprek ziet en je kunt op dat moment niet deelnemen aan het gesprek, tik je op Negeren. Het actieve gesprek verschijnt in je tabblad Oproepen in de WhatsApp-app. Als je kunt deelnemen aan het groepsgesprek, tik je op het actieve gesprek en vervolgens op Meedoen om aan de oproep deel te nemen. Als u het gesprek opnieuw moet beëindigen, verlaat u het gesprek en sluit u zich weer aan als u er klaar voor bent, zolang het gesprek actief blijft. De maker van het gesprek kan zien wie er momenteel in het gesprek is en wie nog niet heeft deelgenomen aan het gesprek. Zoals bij alle groepsoproepen, hebben deelbare oproepen dezelfde regel voor maximaal acht personen, en makers kunnen niemand verwijderen tijdens het gesprek. Houd er rekening mee dat iemand je kan uitnodigen voor een groepsgesprek samen met iemand die je eerder hebt geblokkeerd, dus het is mogelijk om in een groepsgesprek terecht te komen met de geblokkeerde persoon.