Skip to content

Wi-Fi instellen op je Nintendo 3DS

18 de juli de 2021
Nintendo 3DS AquaOpen 593c7cc83df78c537b4d23a1

De Nintendo 3DS kan online gaan met een Wi-Fi-verbinding. Dit is nodig om online multiplayer-games met vrienden te spelen, op internet te surfen en bepaalde inhoud naar uw 3DS te downloaden. Gelukkig is het instellen van wifi om te werken met je Nintendo 3DS een fluitje van een cent.

Verbind de Nintendo 3DS met wifi

 1. Tik op het onderste scherm op Systeem instellingen (het moersleutelpictogram).

 2. Kiezen Internetinstellingen.

 3. Kraan Verbindingsinstellingen.

 4. U heeft de mogelijkheid om maximaal drie verbindingen in te stellen. Kraan Nieuwe verbinding.

 5. Als je wilt, kun je ervoor kiezen om de ingebouwde tutorial van de Nintendo 3DS te bekijken. Kies anders Handmatige setup.

 6. Hier kunt u kiezen uit een van de verschillende verbindingsopties. Hoogstwaarschijnlijk probeer je je Nintendo 3DS verbinding te laten maken met je thuisrouter, dus kies Een toegangspunt zoeken om de Nintendo 3DS te laten zoeken naar wifi in jouw omgeving.

 7. Wanneer de 3DS een lijst met toegangspunten ophaalt, selecteert u degene die u gaat gebruiken.

 8. Als een wachtwoord de verbinding beveiligt, moet u dit nu invoeren.

  Weet je het wifi-wachtwoord niet? Zie onderstaande tip om te zien wat je kunt doen.

 9. Zodra uw verbinding is opgeslagen, voert de 3DS automatisch een verbindingstest uit. Als alles goudkleurig is, ontvang je een melding dat je Nintendo 3DS is verbonden met wifi.

 10. Dat is het! Zolang de Wi-Fi-mogelijkheden van je Nintendo 3DS zijn ingeschakeld (dit kan worden geschakeld via een schakelaar aan de rechterkant van het apparaat) en je binnen het bereik van het netwerk bent, gaat je Nintendo 3DS automatisch online.

Tips

Als je je netwerk niet ziet verschijnen tijdens stap 7, zorg er dan voor dat je dicht genoeg bij de router bent zodat deze een sterk genoeg signaal kan leveren. Als dichterbij komen niet helpt, haal dan de stekker van je router of modem uit het stopcontact, wacht 30 seconden en sluit de kabel weer aan. Wacht tot het weer volledig is ingeschakeld en kijk of je 3DS het ziet. Als u het wachtwoord van uw router niet weet, dat u nodig hebt om uw 3DS met wifi te verbinden, moet u mogelijk het wachtwoord van de router wijzigen of de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen zodat u er toegang toe hebt met de standaardinstellingen. wachtwoord.