Skip to content

Wie koopt er in godsnaam Apple’s hoofdtelefoon van $ 550?

13 de juni de 2021
apple airpods max listening experience 2 12082020 big carousel.jpg.large aa83da030d774832919e557d70c8b1be

Belangrijkste leerpunten

  • AirPods Max werken net als gewone AirPods, alleen zijn ze veel groter.
  • De meegeleverde Smart Case ziet eruit als een coole mashup tussen een beha en een mooie portemonnee.
  • Bijna alle modellen zijn al tot drie maanden nabesteld.

De lang geruchte over-ear hoofdtelefoon van Apple is eindelijk gelanceerd. Voor $ 549 koop je een paar AirPods Max met een meegeleverde hoes en oplaadkabel, maar zonder oplader. Wie op aarde zal deze dingen kopen? Op basis van de prestaties van de kleine, in-ear AirPods en de AirPods Pro, klinken de AirPods Max waarschijnlijk ongelooflijk. Ze hebben ook een aantal typische Apple-ontwerpen, zoals de Apple Watch-achtige Digital Crown voor volumeregeling, magnetische aluminium oorschelpen en een hoofdbandontwerp dat zo verstandig is dat je je afvraagt ​​​​waarom het niet overal wordt gebruikt. Zelfs voor Apple is de prijs hoog, en toch zijn de levertijden al gedaald tot 12-14 weken. Dus, wat vinden mensen van hen? “Qua prijs is $ 550 niet schandalig”, schrijft Mac- en iOS-app-ontwikkelaar Paul Haddad op Twitter. “Het is een ietwat vreemde prijs tussen < $ 400 midrange en > $ 1k high-end.”

Over AirPods Max

De AirPods Max gebruiken een paar H1-koptelefoonchips van Apple om hun geluidsverwerkingsfuncties aan te drijven. Deze omvatten ruisonderdrukking, adaptieve audio (aan de pasvorm op uw oren en de pasvorm van de hoofdtelefoon), transparantiemodus (voegt omgevingsgeluid toe aan de audio) en adaptieve EQ.

De oorschelpen zijn verwijderbaar en vervangingen zullen binnenkort beschikbaar zijn voor $ 69. De band, of luifel, is een ademend gaas dat als een bolle hangmat tussen steunen is gespannen, wat er erg comfortabel uitziet. En omdat dit AirPods zijn, doen ze alle gebruikelijke AirPods-dingen, zoals het voorlezen van je berichten, pauzeren wanneer je ze verwijdert, enzovoort. Zoals geleverd worden de AirPods Max geleverd met een hoesje en een oplaadkabel. Als je ze wilt aansluiten op iets met een jack-aansluiting, moet je je eigen kabel meebrengen.

Hoe zit het met de prijs?

Hoogwaardige hoofdtelefoons kunnen duizenden dollars kosten, maar de Bluetooth-koptelefoon waarmee Apple concurreert, het soort dat wordt gebruikt voor luisteren onderweg, komt uit op ongeveer $ 350 (voor de Sony WH-1000XM4). Apple voegt daar $200 aan toe. “Op dit moment toont een snelle zoekopdracht naar AirPods Max op eBay prijzen variërend van $ 799 tot $ 1.200.” De Sony-koptelefoons zijn leuk, maar het is zeer waarschijnlijk dat de voornamelijk metalen AirPods Max ze zullen verslaan in gevoel en mogelijk een lange levensduur. Maar op dit niveau draait het ook allemaal om het geluid. Gezien de prestaties van Apple met eerdere AirPods, de HomePod en recente MacBook-luidsprekers, is het waarschijnlijk dat de AirPods Max alle nieuwkomers zal verslaan. Het komt er dus allemaal op neer wie $ 550 wil uitgeven aan een Bluetooth-koptelefoon. “AirPods Max zijn slechts $ 100 minder dan de standaard Mac Mini”, schrijft videomaker Erfon Elijah op Twitter.

Prijs Geen Object

En toch, ondanks deze prijzen, zijn de AirPods Max uitverkocht. Op de Amerikaanse Apple Store-site is de levertijd voor alle zes kleuren 12-14 weken vanaf dit moment. Gewoonlijk kunnen mensen die in de buurt van een Apple Store wonen dezelfde dag binnenkomen en gloednieuwe Apple-producten ophalen, maar met COVID-beperkte toegang en verantwoordelijke mensen die thuis blijven, is eBay de enige optie voor velen. Op dit moment toont een snelle zoekopdracht naar AirPods Max op eBay prijzen variërend van $ 799 tot $ 1.200. Je kunt er zeker van zijn dat die prijzen zullen stijgen en dat mensen ze zullen betalen. “Zelfs voor Apple is de prijs hoog, en toch zijn de levertijden al gedaald tot 12-14 weken.” Dus waarom bestellen zoveel mensen deze dure koptelefoon? Sommigen zijn misschien audiofielen, maar zelfs voor hen is dit duur. Mijn gok is dat ze uitverkocht raken omdat ze het nieuwe accessoire voor 2021 worden. Beats (ook eigendom van Apple) heeft al een tijdje de coole en dure markt, maar dat is waarschijnlijk voorbij. De AirPods Max zien er niet alleen fantastisch uit, ze zien er ook uit als niets anders. Iedereen die je ziet, weet dat je een paar blikjes van $ 550 op je hoofd hebt. Hoop maar dat ze niet makkelijk te grijpen en te stelen zijn.