Skip to content

Wijzig de locatie van de Opera Mail Storage-map

28 de juli de 2021
GettyImages 170535517 57c78d5c5f9b5829f4cb3a7f

Opera Mail bevindt zich in de end-of-life-fase van zijn productlevenscyclus; dit betekent dat er geen technische ondersteuning of product- en beveiligingsupdates worden verstrekt. Het product is niet langer beschikbaar om te downloaden. Het wijzigen van de e-mailopslagdatabase in Opera Mail is handig als u uw e-mailbestanden op een specifieke locatie wilt bewaren, zoals op een externe harde schijf of cloudopslagservice. Gelukkig kun je een kleine wijziging aanbrengen in de instellingen in Opera Mail om het programma te dwingen een andere map te gebruiken om je e-mails op te slaan. Er zijn echter enkele dingen waar u op moet letten voordat u deze wijziging aanbrengt.

Belangrijke informatie

Wanneer u de standaard e-mailmap wijzigt, zoekt Opera Mail niet langer in de oorspronkelijke map voor uw e-mails. Dit betekent dat zodra u de wijziging aanbrengt om een ​​andere locatie voor de e-mailmap te gebruiken, het e-mailaccount dat u eerder gebruikte niet langer wordt weergegeven wanneer u Opera Mail opent. Er is echter een uiterst eenvoudige manier om al uw e-mail naar de nieuwe locatie te importeren, en dat is door alle informatie in de oude e-mailmap naar de nieuwe te verplaatsen. Opera Mail werkt op exact dezelfde manier, maar zal een nieuwe map gebruiken om e-mails op te slaan. Iets anders om te onthouden is dat als je Opera Mail voor de eerste keer gebruikt of met een nieuw account, je de directory moet wijzigen zoals hieronder beschreven voordat u het e-mailaccount instelt. Op die manier kunt u, zodra de map is gewijzigd, Opera Mail gebruiken zoals het is, en voor elk nieuw account dat u toevoegt, worden de gegevens in de nieuwe map opgeslagen – u hoeft niets te kopiëren.

Wijzig de locatie van de Opera Mail Storage-map

 1. Selecteer de Opera Mail menuknop.

 2. Selecteer Hulp > Over Opera Mail om een ​​nieuw tabblad te openen.

 3. Zoek het gedeelte ‘Paden’ en kopieer vervolgens het pad dat naast de regel ‘Voorkeuren’ is geschreven. Het zou hoogstwaarschijnlijk naar een INI-bestand moeten verwijzen operaprefs.ini als u een bijgewerkte versie van Opera Mail gebruikt.

 4. Nu moet u het INI-bestand openen in een teksteditor. U kunt daar komen in Windows door het pad dat u hebt gekopieerd in het dialoogvenster Uitvoeren te plakken (gebruik Windows-toets + R om daar te komen). Gebruik op een macOS-apparaat de toepassing TextEdit. Oudere versies van Opera Mail gebruiken mogelijk een INI-voorkeurenbestand met de naam opera[version number].ini, zoals opera6.ini. Het is hetzelfde bestand, alleen met een andere naam.

 5. Zoek in het INI-bestand de sectie met de titel [Mail]. net eronder typt u het volgende:

  Mail Root Directory=

  Sommige versies van Opera Mail hebben al de parameter “Mail Root Directory” in het INI-bestand. Als dat voor jou het geval is, verwijder dan gewoon het pad dat er al is (als dat er is) en typ het pad in dat je wilt gebruiken.

 6. Typ na “=” het pad waar u de e-mailmap wilt hebben. Het kan overal zijn waar u maar wilt, inclusief een externe harde schijf, een andere map op uw primaire harde schijf of een netwerklocatie. Hier is een voorbeeld waarin we de e-mailmap van Opera Mail hebben gewijzigd in de hoofdmap van de C-schijf, in een map met de naam “OperaMail”: Mail Root Directory=C:OperaMail

  Als de locatie voor de e-mailmap zich op het netwerk bevindt, zoals op een gedeelde computer, moet u twee backslashes zoals deze gebruiken om aan te geven dat de locatie niet lokaal is: remotecomputerOperaMail

 7. Sla het bestand op en verlaat het INI-document. Let op de map “Mail directory”. Hieronder heb je het misschien nog een keer nodig.

 8. Als Opera Mail al die tijd open was, sluit het dan af en heropen het programma.

Als er al een ander item is onder de [Mail] sectie, plaats dit nieuwe item erboven zodat het net onder de . staat [Mail] tekst zoals hierboven weergegeven.

Oude e-mail naar een nieuwe locatie verplaatsen

Als u Opera Mail gebruikte voordat u de locatie van de e-mailmap wijzigde, wilt u waarschijnlijk datzelfde account blijven gebruiken met al die e-mails. De eenvoudigste manier om dat te doen, is door de gegevens uit de oorspronkelijke map te kopiëren en deze vervolgens in de nieuwe map te plakken die u hierboven hebt gemaakt. Hier is hoe dat te doen:

 1. Sluit Opera Mail af als het momenteel open is.

 2. Ga naar de standaardmap die u hierboven hebt gewijzigd. Het is waarschijnlijk C:Gebruikers[username]AppDataLocalOpera MailOpera Mailmail, maar gebruik voor de zekerheid het pad “Mail directory” dat u tijdens stap 3 hebt gekopieerd.

 3. Selecteer in de map “mail” elke map en elk bestand dat u daar ziet. druk op Ctrl+A op uw toetsenbord om snel alle bestanden te selecteren. Er zou een map moeten zijn met de naam imap, indexer, en op te slaan, en verschillende bestanden zoals een rekeningen, index, en e-mailbasis het dossier.

 4. Kopieer nu alles door op te drukken Ctrl+C. Een andere manier is om met de rechtermuisknop op de selectie te klikken of ingedrukt te houden en vervolgens de te kiezen Kopiëren optie uit het menu.

 5. Open de map die u in het bovenstaande gedeelte hebt gekozen (zoals C:OperaMail ).

 6. Plak alles wat je hebt gekopieerd een paar stappen terug. Doe dit door op te drukken Ctrl+V of door met de rechtermuisknop te klikken of ingedrukt te houden en vervolgens de , te kiezen Plakken keuze.

 7. Open Opera Mail opnieuw. Alles zou er precies hetzelfde uit moeten zien als voorheen, alleen nu worden uw e-mailgegevens op een nieuwe locatie opgeslagen. De nieuwe map zou leeg moeten zijn, maar dat is niet zo als je een account aanmaakt na je hebt de e-mailmap hierboven gewijzigd. Als je dit hebt gedaan, overweeg dan of je die e-mailbestanden nodig hebt of dat je ze kunt overschrijven