Skip to content

Wijzig het startmenu van Windows Vista Actie aan-uitknop

30 de juli de 2021
windows 10 blue logo svg 5976a438d088c000103d3acd

Standaard is de aan/uit-knop van het menu Start in Windows Vista ingesteld op de slaapstand. Hoewel dit voor sommigen misschien goed is, wilt u misschien dat de aan / uit-knop uw pc in de slaapstand zet of, waarschijnlijker, gewoon uw pc afsluit. Als je de aan/uit-knop niet hebt gewijzigd, maar je pc toch elke nacht hebt uitgeschakeld, weet je heel goed dat het een proces met meerdere muisklikken is. Met andere woorden, tijdverspilling. Het opnieuw configureren van de aan / uit-knop van het startmenu zal waarschijnlijk een paar seconden schelen in dit dagelijkse proces. Deze stappen zijn specifiek van toepassing op Windows Vista.

Hoe u het startmenu van Windows Vista kunt wijzigen Aan / uit-knopactie

Het wijzigen van de aan/uit-knop van het startmenu in Windows Vista is eenvoudig en duurt meestal minder dan een paar minuten.

 1. Open het menu Start en kies Controlepaneel. Haast hebben? Type stroom opties druk in het zoekvak van het menu Start op Binnenkomenen ga dan verder bij stap 4.

 2. Kiezen Hardware en geluid.

  Als je de . bekijkt Klassieke Weergave van het Configuratiescherm, ziet u deze link niet. Dubbelklik eenvoudig op de Energiebeheer pictogram en ga verder met stap 4.

 3. Selecteer Energiebeheer.

 4. Kiezen Abonnementsinstellingen wijzigen onder het geselecteerde plan.

  Koppeling plan-instellingen wijzigen in Energiebeheer

 5. Selecteer Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.

 6. Kiezen + naast Aan/uit-knoppen en deksel en dan + weer naast Startmenu aan/uit-knop.

 7. Selecteer Instelling om een ​​vervolgkeuzelijst weer te geven.

 8. Kies een van beide Slaap, Slaapstand, of Afsluiten. De meeste gebruikers geven er de voorkeur aan om de aan/uit-knop van het startmenu in te stellen op: Afsluiten om de pc gemakkelijk uit te schakelen.

  Afsluiten gemarkeerd als optie voor de aan / uit-knop van het startmenu

 9. Selecteer OK en sluit vervolgens de Abonnementsinstellingen bewerken raam.

class=”ql-indent-1″>

class=”ql-indent-1″>