Skip to content

Wilt u een high-performance auto? Denk EV

14 de september de 2022
MachE Ford d2214e090c4a4b8497fb1934ade5f47d

Een van de meest wijdverbreide mythes over elektrische voertuigen (EV’s) is dat ze op de een of andere manier niet zo goed presteren als voertuigen op benzine. Prestaties zijn een ingewikkeld onderwerp, maar EV’s presteren op sommige belangrijke gebieden net zo goed of beter dan hun tegenhangers op fossiele brandstoffen. Krachtige EV’s hebben een razendsnelle acceleratie, halen indrukwekkende topsnelheden en vertonen ook een uitstekende wegligging. Benzine-aangedreven voertuigen bieden stevige concurrentie en profiteren van meer dan 100 jaar verzameld onderzoek en ontwikkeling, maar dit is een race die misschien strakker is dan je verwacht.

Hoe stapelen EV’s zich op tot voertuigen op benzine?

Elektrische en gasaangedreven voertuigen zijn er in budgetmodellen met lagere prestaties, hoogwaardige luxemodellen en alles daartussenin. Er zijn veel meer gasvoertuigen op de weg, wat betekent dat er meer low-performance en high-performance gasmodellen zijn dan elektrische voertuigen, maar elektrische voertuigen hebben een voordeel aan beide uiteinden van het spectrum. Het enige dat ervoor zorgt dat EV’s gunstig scoren ten opzichte van benzine-aangedreven voertuigen, is dat elektromotoren direct koppel kunnen leveren, wat je niet kunt krijgen uit een gasmotor die is aangesloten op een transmissie. Dat betekent dat wanneer je het gaspedaal indrukt in een elektrisch voertuig, het bijna onmiddellijk begint te bewegen, terwijl het even duurt voordat een voertuig op gas aan het rollen is. Dat verklaart waarom elektrische voertuigen in de echte wereld zo’n indrukwekkende acceleratie laten zien, waarbij sommigen in minder dan twee seconden van 0 tot 60 MPH halen. De snelste supercars op gas ter wereld kunnen daar in de buurt komen, maar het is inderdaad een erg krappe race. Ook elke EV profiteert hiervan, niet alleen de high-end modellen. Naast pure acceleratie, moet u ook rekening houden met topsnelheid, wegligging en andere factoren bij het vergelijken van de algehele prestaties. Elektrische voertuigen scoren niet altijd even gunstig in die gebieden, maar het is van geval tot geval. Sommige EV’s zijn sneller dan andere, en sommige high-end EV’s bieden een uitstekende wegligging, terwijl andere de plank misslaan, net als voertuigen op gas.

Zijn EV’s echt zo snel als benzineauto’s?

Elektrische voertuigen hebben een voordeel bij acceleratie, maar dat is slechts een deel van de vergelijking. Terwijl de snelste EV’s sneller van de lijn zijn dan de snelste auto’s op gas, zijn acceleratie en topsnelheid verschillende beesten. Als je kijkt naar de hoogst gemeten snelheden van de snelste auto’s ter wereld, hebben auto’s op gas een topsnelheid van meer dan 300 MPH bereikt, terwijl de snelste productie-EV een topsnelheid van ongeveer 200 MPH bereikt. EV-hypercars zouden in de toekomst theoretisch de snelste benzinevoertuigen ter wereld kunnen evenaren, en testvoertuigen hebben al topsnelheden van ongeveer 260 MPH bereikt. Toch zijn dit allemaal snelheden die de gemiddelde bestuurder waarschijnlijk nooit zal meemaken. Als je kijkt naar echte prestaties op echte wegen, bieden EV’s een betere acceleratie en meer dan genoeg snelheid om gelijke tred te houden.

Hebben EV’s races gewonnen?

Elektrische auto’s zijn niet nieuw, en ze hebben een geschiedenis die net zo lang is als auto’s op benzine. Een elektrisch voertuig won een van de eerste autoraces op een circuit in de Verenigde Staten. Door sommige rekeningen, was het de eerste dergelijke race. Twee elektrische voertuigen streden in die race tegen een reeks auto’s op gas, en de Riker Electric Vehicle Company kwam met de overwinning naar huis. Sinds die eerste race, meer dan een eeuw geleden, domineerden voertuigen op gas de wegen, terwijl elektrische voertuigen in relatieve vergetelheid raakten. Vanwege de strenge regels die de meeste races hebben met betrekking tot wat voor soort voertuigen kunnen deelnemen, hebben relatief weinig moderne elektrische voertuigen geconcurreerd met voertuigen op gas. Er zijn echter een handvol uitzonderingen geweest en EV’s hebben moderne races gewonnen tegen voertuigen op gas. In 2015 behaalden elektrische auto’s de eerste twee plaatsen in de Pikes Peak International Hill Climb Unlimited-divisie. Deze divisie laat zo ongeveer alles toe, zolang het voertuig maar voldoet aan de veiligheidsinspecties, dus dit is een race waarin EV’s het tegen elkaar opnemen tegen voertuigen op gas. Een gasaangedreven voertuig kwam het jaar daarop terug om te winnen, maar de tweede en derde plaats waren EV’s. Sindsdien zijn elektrische voertuigen blijven concurreren en winnen ze vaak ook. Naast de zeldzame gevallen waarin EV’s rechtstreeks tegen voertuigen op gas kunnen racen, zijn er veel volledig elektrische raceseries. Deze races zetten EV tegen EV in verschillende configuraties en categorieën, wat leidt tot nieuwe ontwikkelingen en doorbraken op het gebied van elektrische autosport.

Presteren betaalbare EV’s ook goed?

Hoewel de prestaties van hoogwaardige elektrische voertuigen gemakkelijk te zien zijn, is het een feit dat meer betaalbare EV’s veel van dezelfde voordelen hebben. Dezelfde snelle acceleratie waarmee EV’s de laagste 0-60 keer kunnen rijden, sijpelt door naar zelfs de meest bescheiden betaalbare gezinssedans. De volledig elektrische Chevy Bolt-hatchback heeft bijvoorbeeld een tijd van 0 tot 60 MPH van zes seconden. Een ander vergelijkbaar voertuig, de Chevy Bolt op gas, doet er meer dan 10 seconden over om van 0 naar 60 MPH te gaan. Dus hoewel betaalbare EV’s niet aan dezelfde standaard voldoen als dure EV’s, zijn ze nog steeds zeer goed bestand tegen vergelijkbare voertuigen op gas in dezelfde categorie.

Hoe kies je een high-performance EV

Als u een EV wilt die net zo goed of beter presteert dan voertuigen op gas in dezelfde categorie, dan hoeft u helemaal niet na te denken over prestaties. Kijk naar zaken als passagiers- en laadruimte, batterijcapaciteit en actieradius, en de maximale laadsnelheid, en je zult meestal eindigen met een voertuig dat net zo goed of beter presteert dan elk ander gasaangedreven voertuig in dezelfde categorie. Als prestaties je grootste zorg zijn, kijk je meer naar de high-end dingen, dus je zult meer ruimte in je budget moeten hebben. U moet nog steeds rekening houden met zaken als batterijcapaciteit en actieradius als u van plan bent het voertuig als dagelijkse bestuurder te gebruiken en niet alleen om het vermogen te vergroten, maar u wilt ook letten op de tijd van 0 tot 60 mph, top snelheid en andere factoren zoals handling.

De toekomst van EV-prestaties

Elektrische voertuigen bestaan ​​al zo lang als voertuigen op gas, maar ze bestonden voornamelijk in de schaduw. Bijna alle tijd en geld voor onderzoek en ontwikkeling is in voertuigen op gas gestoken, en al die technische output is te zien in de voertuigen die je tegenwoordig op de weg en op het racecircuit ziet. Nu elektrische voertuigen steeds populairder worden en er elk jaar meer op de weg rijden, zullen de ontwikkelingen en vorderingen waarschijnlijk versnellen met dezelfde intensiteit als een high-performance EV die van de lijn springt. De focus ligt al op EV’s in races zoals de Pikes Peak Unlimited Hill Climb, en verschillende autofabrikanten hebben hun zinnen gezet op de high-performance markt. Voertuigen op gas hebben momenteel EV’s die hun topsnelheid verslaan, maar toekomstige EV’s zullen die kloof waarschijnlijk dichten. De Tesla Model S bereikte bijvoorbeeld een topsnelheid van ongeveer 160 MPH en leidde een tijdje het productie-EV-pakket, totdat de onlangs uitgebrachte Tesla Model S Plaid daar voorbij vloog met een topsnelheid van meer dan 200 MPH. Andere experimentele EV’s hebben dat nog verder gebracht, zoals de Rimac Nevera, met een topsnelheid van 258 MPH. Nu deze en andere EV’s de high-performance markt beginnen over te nemen, zullen veel van die verbeteringen waarschijnlijk ook leiden tot verbeteringen in betaalbare EV-prestaties.