Skip to content

Windows 7 en Mac OS X samen laten spelen

18 de augustus de 2021
Windows7 59948de80d327a00108196df

Het delen van Windows 7- en Mac OS X-bestanden en printers is geen moeilijk proces. Maar er zijn een paar trucs en tips waarvan u op de hoogte moet zijn om uw Windows 7- of Mac-printers en -bestanden toegankelijk te maken voor andere gebruikers op uw lokale netwerk. Om u te helpen Windows 7 en uw Mac goed samen te laten werken, hebben we deze handleidingen voor het delen van bestanden en printers verzameld. Dus duik erin en maak verbinding. Vanaf januari 2020 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows 7. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen. Het is je misschien opgevallen dat aan de Mac-kant van het netwerk de handleidingen stoppen met OS X Lion. Gelukkig gebruiken Mountain Lion, Mavericks, Yosemite en El Capitan nog steeds dezelfde netwerkprotocollen voor het verbinden en delen van bestanden met een Windows-pc. Als gevolg hiervan zullen de handleidingen met OS X Lion u in de goede richting wijzen. De enige veranderingen zijn kleine verschillen in naamgeving voor menu-items en knopnamen.

OS X Lion-bestanden delen met pc’s met Windows 7

Apple heeft onder de motorkap nogal wat wijzigingen aangebracht in het ingebouwde systeem van de Mac voor het delen van bestanden met Windows-pc’s. De oudere Mac-versie van SMB (Server Message Block), het systeem voor het delen van bestanden dat door Microsoft wordt gebruikt en is ingebouwd in Windows, is ontdaan van OS X Lion en later en vervangen door een op maat gemaakte versie van SMB 2. de wijzigingen als gevolg van licentieproblemen met het Samba Team. Door een eigen versie van SMB 2 te schrijven, zorgde Apple ervoor dat de Mac nog steeds kan samenwerken met alle Windows-pc’s. Hoewel de wijzigingen omvangrijk zijn, verschillen de daadwerkelijke installatie en het gebruik niet veel van eerdere versies van Mac OS. Deze handleiding voor het delen van uw Mac-bestanden met een pc met Windows 7 leidt u van begin tot eind door het proces.

Windows 7-bestanden delen met OS X Lion

Windows 7-bestanden delen met OS X Lion

Veel Mac-gebruikers werken in een gemengde omgeving van Macs en pc’s. Als u bestanden op een Windows 7-pc wilt kunnen delen met een Mac met OS X Lion, helpt deze stapsgewijze handleiding u om uw Mac te verbinden met zoveel Windows 7-systemen als u op uw netwerk hebt. . Deze gids is de aanvulling op de gids OS X Lion-bestanden delen met Windows 7 pc’s die hierboven is vermeld. Nadat u de aanwijzingen in beide handleidingen hebt gevolgd, kunt u bestanden delen van uw Mac naar een pc met Windows 7 en van de pc naar uw Mac.

OS X 10.6-bestanden delen met Windows 7

Netwerkshares delen in Windows 7

Als je dacht dat je klaar was met het instellen van het delen van bestanden tussen je Mac met OS X Snow Leopard en je pc met Windows 7, dan heb je maar half gelijk. Als je de bovenstaande gids hebt gebruikt, zou je nu bestanden op je pc met je Mac moeten kunnen delen. Maar als u bestanden in de andere richting wilt delen, van uw Mac naar uw pc, lees dan verder. Het instellen van Snow Leopard (OS X 10.6) om zijn bestanden te delen met een Windows 7-pc is ronduit eenvoudig, je hoeft alleen het SMB-systeem voor het delen van bestanden op je Mac in te schakelen, zorg ervoor dat je Mac en Windows-pc dezelfde werkgroepnaam gebruiken ( een pc-netwerkvereiste) en selecteer vervolgens de mappen of stations die u met de pc wilt delen. Er zijn natuurlijk nog een paar dingen die je onderweg moet regelen, maar dat is de basis, en als je deze handleiding volgt, zou je bestanden in een mum van tijd moeten verwisselen.

Deel uw Windows 7-printer met uw Mac

Windows 7-printer delen met Mac

Het delen van bestanden is allemaal goed en wel, maar waarom zou je daar stoppen? Het delen van netwerkbronnen, zoals een printer die u al bezit en die toevallig is aangesloten op een pc met Windows 7, is een geweldige manier om wat geld te besparen. Waarom randapparatuur dupliceren als daar geen reden voor is? Het delen van een printer die is aangesloten op een Windows 7-pc met uw Mac is iets ingewikkelder dan het zou moeten zijn. Vóór Windows 7 was het delen van printers een fluitje van een cent. Met Windows 7 is er geen taart, dus we moeten een beetje terug in de tijd gaan, en gebruik maken van een ouder protocol voor het delen van printers om de twee besturingssystemen met elkaar te laten praten.

Mac-printerdeling met Windows 7

Mac-printer delen met Windows 7

Als je het bovenstaande item over het delen van een Windows 7-printer leest, vrees je misschien de hoepels waar je doorheen moet springen om een ​​Mac-printer te delen met je Windows 7-pc. Nou, je hebt geluk; er is geen hoepelspringen vereist; je Mac kan zijn printers vrij gemakkelijk delen met je Windows-systeem. Er zijn een paar stappen die u moet nemen om ervoor te zorgen dat het proces werkt, en ze in de juiste volgorde uitvoeren is een van de vereisten om succesvol af te drukken vanaf een Windows 7-pc naar uw Mac.