Skip to content

Windows Live Hotmail SMTP-instellingen

12 de augustus de 2021
GettyImages 83560065 57c71f285f9b5829f4554de4

Windows Live Hotmail is nu Outlook. Windows Live Hotmail was de gratis webgebaseerde e-mailservice van Microsoft. Het is ontworpen om via internet toegankelijk te zijn vanaf elke computer op internet. Een paar duizend bètatesters gebruikten het voor het eerst in 2005, en nog eens miljoenen tegen het einde van 2006. Het merk Windows Live werd echter stopgezet in 2012 toen Microsoft Outlook Mail introduceerde, in wezen een nieuwe naam voor Windows Live Hotmail met een bijgewerkte gebruikersinterface en verbeterde Kenmerken. E-mailadressen kunnen “@hotmail.com” blijven, maar er is niet langer een pagina die alleen aan Hotmail-adressen is gewijd. Outlook Mail is nu de officiële naam van de e-mailservice van Microsoft. Windows Live Hotmail e-mailadressen kunnen alleen berichten verzenden via een e-mailclient als de juiste SMTP-serverinstellingen worden gebruikt. SMTP-servers zijn nodig voor elke e-mailservice omdat ze e-mailclients vertellen hoe ze berichten moeten verzenden. De SMTP-instellingen voor je Hotmail-account zijn alleen relevant voor het verzenden van berichten. Om e-mail van uw account te ontvangen via de e-mailclient, moet u ervoor zorgen dat u de juiste Windows Live Hotmail POP3-instellingen gebruikt.

Windows Live Hotmail SMTP-serverinstellingen

Dit zijn de uitgaande SMTP-serverinstellingen voor het verzenden van e-mail met Windows Live Hotmail vanaf elk e-mailprogramma, mobiel apparaat of een andere e-mailservice:

  • Hotmail SMTP-server: smtp-mail.outlook.com
  • Hotmail SMTP-poort: 587
  • Hotmail-beveiliging: STARTTLS
  • Hotmail SMTP-gebruikersnaam: uw volledige Windows Live Hotmail-e-mailadres (bijv. [email protected] of [email protected])
  • Hotmail SMTP-wachtwoord: Uw Windows Live Hotmail-wachtwoord
U kunt ook de Outlook.com SMTP-serverinstellingen voor uw Hotmail-account gebruiken, aangezien de twee services nu hetzelfde zijn.