Skip to content

Windows Vista Service Pack 2 (SP2) installeren

7 de augustus de 2021
serious businessman working at computer in office 595346543 57b60abd3df78c69096b2eca

Windows Vista, nu met SP2

Veel mensen verwierpen Windows Vista ronduit toen het in 2007 voor het eerst werd uitgerold, maar de waarheid is dat er nog steeds veel Vista is in de besturingssystemen die zijn gevolgd. Vooral Windows 7, dat veel van Vista’s sterke punten leende, terwijl de meer vervelende aspecten zoals de functie Gebruikersaccountbeheer (UAC) werden afgezwakt. Hoewel Vista niet ieders favoriet is, werd het besturingssysteem in de loop van de tijd een stuk beter, vooral in 2009 toen Service Pack 2 (SP2) werd uitgerold. Die update voor Vista voegde een aantal belangrijke nieuwe functies toe, waaronder de mogelijkheid om gegevens op Blu-ray-schijven op te nemen, verbeterde Bluetooth- en Wi-Fi-ondersteuning, beter zoeken op het bureaublad en een betere energie-efficiëntie. Als u Vista opnieuw laadt op een oudere machine met pre-Service Pack 2-schijven, wilt u zeker Vista SP2 downloaden en installeren. Hier is hoe het te doen.

Een back-up maken, een back-up maken en dan nog een back-up maken

Back-up- en herstelcentrum van Windows Vista

Het back-up- en herstelcentrum van Windows Vista.

Popquiz: Wat is het eerste dat u moet doen voordat u een belangrijke update voor een willekeurige versie van Windows installeert? Als je zei: “maak een back-up van je persoonlijke bestanden.” Je hebt helemaal gelijk. Er is niets erger dan het omgaan met een slechte update die uw bestanden vernietigt als gevolg van een beschadigd bestand, stroom of mechanische storing. Als je pc tijdens een update in de war raakt – en laten we eerlijk zijn met een oude Vista-machine, dat is heel, heel goed mogelijk – laat hem dan niet je foto’s, video’s en documenten meenemen. Vista heeft een ingebouwd back-uphulpprogramma dat waarschijnlijk de meest betrouwbare gok is gezien de leeftijd van het besturingssysteem. Raadpleeg voor een stapsgewijze analyse de tutorial van About over het gebruik van het ingebouwde back-uphulpprogramma van Vista.

Pre-installatiecontroles uitvoeren

Windows Vista SP1

Windows Vista SP1 is vereist voordat u SP2 installeert.

Nu je allemaal een back-up hebt gemaakt, is het tijd om te gaan. Voordat u de Vista SP2-upgrade installeert, laten we echter de volgende controles uitvoeren. Zorg ervoor dat Windows Vista Service Pack 1 (SP1) is geïnstalleerd voordat u Vista SP2 probeert te installeren. SP1 is een vereiste voor het installeren van zijn opvolger. Ga voor meer informatie over SP1 naar de site van Microsoft. Als u niet zeker weet of u SP1 heeft, blijft u Windows Update gebruiken om naar nieuwe updates te zoeken door naar . te gaan Start > Configuratiescherm. Typ vervolgens Windows Update in de Zoekvak van het Configuratiescherm. Zodra u op Windows Update bent geland, klikt u op Controleren op updates en installeer vervolgens de vereiste. Het mooie van Windows Update is dat u geen updates kunt installeren zonder eerst hun vereisten te installeren.

Laatste controles

Windows Vista

De rest van onze pre-upgradecontroles zijn vrij eenvoudig. Dit is wat u moet doen. Wees zeker:

  • Er is een constante stroomvoorziening, zodat de computer niet wordt uitgeschakeld tijdens het upgradeproces.
  • Er is voldoende ruimte op de harde schijf. Vista SP2 kan tot 2 GB aan ruimte gebruiken.
  • Om nog een laatste controle uit te voeren om er zeker van te zijn dat er een back-up is gemaakt van alle belangrijke bestanden vóór de upgrade
  • Dat uw antivirussoftware is uitgeschakeld en dat alle programma’s zijn gesloten voordat u met de upgrade begint.

Zodra de upgrade is gestart, kunt u uw computer niet meer gebruiken. Het kan tot een uur of twee duren voordat de installatie is voltooid.

Installeer de Vista SP2-upgrade

Vista sp2-upgrade installeren

Nu is het tijd om serieus te worden. Laten we gaan upgraden. Als u alleen Windows Update gebruikt om naar SP2 te upgraden, zijn de onderstaande instructies niet van toepassing. Als u Vista SP2 echter rechtstreeks vanuit het Downloadcentrum van Microsoft hebt gedownload om het handmatig te installeren, moet u het volgende doen. 1. Start de upgrade van Vista SP2 door te dubbelklikken op het installatiebestand. 2. Wanneer de Welkom bij Windows Vista Service Pack 2 venster verschijnt, klik op Volgende. Volg nu gewoon de instructies op uw scherm. Uw computer kan tijdens de installatie meerdere keren opnieuw worden opgestart. Koppel uw computer niet los en sluit deze niet af tijdens de installatie. Wanneer de installatie van SP2 is voltooid, verschijnt er een bericht op uw scherm met de mededeling dat “Windows Vista SP2 nu wordt uitgevoerd”. 3. Als u antivirussoftware hebt uitgeschakeld voordat u Vista SP2 installeerde, schakelt u deze opnieuw in. Als je problemen hebt met de installatie, moet je naar je plaatselijke computerreparatiewerkplaats gaan, aangezien Microsoft geen gratis ondersteuning meer biedt voor problemen met Windows Vista Service Pack.