Skip to content

Xbox 360-netwerkproblemen oplossen

29 de juni de 2021
120475043 56a1ad7f5f9b58b7d0c1a029

Microsoft Xbox-consoles ondersteunen thuisnetwerkverbindingen met de Xbox Network-service voor internetgamen met meerdere spelers. Helaas kunnen deze netwerkverbindingen om verschillende redenen mislukken. Als je fouten tegenkomt bij het verbinden met Xbox Network, volg dan de onderstaande procedures voor het oplossen van problemen met Xbox 360-netwerken.

Werkt uw internetservice?

Voordat u zelf problemen met de Xbox 360 oplost, voert u een snelle controle uit om te controleren of uw internetverbinding werkt. Als geen van uw netwerkcomputers websites op internet kan bereiken, moet u eerst het thuisnetwerk oplossen.

Draadloze verbindingsproblemen

Enkele van de meest voorkomende verbindingsproblemen met de Xbox 360 hebben betrekking op draadloze configuratieproblemen met Wi-Fi.

Xbox 360-dashboard – Netwerkverbindingstests

De Xbox 360 bevat een ingebouwd hulpprogramma voor netwerkdiagnose dat handig is voor het oplossen van verbindingsfouten. Om dit hulpprogramma uit te voeren, navigeert u naar de Systeem gebied van het Dashboard, selecteer de Netwerkinstellingen menu-optie en selecteer vervolgens Xbox-netwerkverbinding testen om de test op elk moment uit te voeren. Als de ingebouwde netwerkdiagnose van de Xbox 360 mislukt met het volgende bericht:

  • Technische configuratiefout. Neem contact op met de Xbox-klantenondersteuning.

Dit duidt op een netwerkprobleem dat nader onderzoek vereist. De Xbox 360-netwerkdiagnose bevat de volgende tests die in de onderstaande volgorde worden uitgevoerd. Stappen voor het oplossen van verbindingsproblemen met Xbox 360 zijn afhankelijk van welke test de fout meldt.

Netwerkadapter Deze test controleert of u een fysieke verbinding hebt tussen de Xbox 360 en de netwerkadapter. Het resultaat toont “Disconnected” wanneer deze controle mislukt.

Draadloos netwerk Als een WiFi-netwerkadapter is aangesloten op een USB-poort op de Xbox 360, controleert deze test of de adapter is aangesloten op het toegangspunt van het thuisnetwerk. De Xbox 360 slaat deze test over wanneer een netwerkadapter is aangesloten op de Ethernet-poort. De Xbox gebruikt automatisch de Ethernet-aangesloten adapter indien aanwezig in plaats van een USB-adapter.

IP adres Deze test verifieert of de Xbox 360 een geldig IP-adres heeft.

DNS Deze test probeert contact te maken met de Domain Name System (DNS)-servers van uw Internet Service Provider (ISP). De Xbox 360 vereist DNS-functionaliteit om de Xbox-netwerk spelservers. Deze test zal mislukken als de Xbox 360 geen geldig IP-adres heeft, wat een noodzakelijk onderdeel is van DNS-functionaliteit.

MTU De Xbox Network-service vereist dat uw thuisnetwerk een bepaalde Maximum Transmission Unit (MTU) heeft. Hoewel dit technische detail normaal gesproken kan worden genegeerd in thuisnetwerken, zijn MTU-waarden belangrijk voor de prestaties van online games. Als deze test mislukt, kunt u de MTU-instelling op uw netwerkrouter of vergelijkbaar apparaat aanpassen om het probleem op te lossen.

ICMP Xbox Network vereist ook bepaalde technische ondersteuning op uw netwerk voor ICMP-berichten (Internet Control Message Protocol). ICMP is een ander technisch detail van internet dat vaak veilig wordt genegeerd in thuisnetwerken, maar deze technologie is belangrijk voor de betrouwbaarheid en prestaties van Xbox Network. Als deze test mislukt, moet u mogelijk de firmware van uw router upgraden of een aantal grote reparaties uitvoeren.

Xbox-netwerk Ervan uitgaande dat de bovenstaande tests slagen, mislukt de Xbox Network-test over het algemeen alleen als er een probleem is met uw Xbox Network-accountgegevens of de Xbox Network-servers zelf. In dit geval hoeft u waarschijnlijk geen netwerkproblemen op te lossen.

NAT Network Address Translation (NAT) is een technologie die op thuisnetwerken wordt gebruikt om uw privacy te behouden wanneer u bent verbonden met internet. In tegenstelling tot de andere tests, slaagt of faalt deze laatste niet. In plaats daarvan rapporteert het het niveau van NAT-beperkingen van uw netwerk in de categorieën Open, Matig of Strikt. Deze beperkingen weerhouden u er niet van om verbinding te maken met Xbox Network, maar kunnen uw vermogen om vrienden en andere spelers eenmaal op de service te vinden, beperken.