Skip to content

Xbox One-downloads versnellen

12 de augustus de 2021
xboxslowdownload 5c3eb99ac9e77c000135b6f4 0af063a05e314b6f877cf8c72eae000c

Wat te weten

 • Grote gamebestanden hebben doorgaans een lage downloadsnelheid op Xbox One.
 • Het afsluiten van alle games en apps helpt meestal om downloads te versnellen. Het kan ook helpen om andere apparaten los te koppelen van internet.
 • Bekabelde verbindingen zijn (bijna) altijd sneller dan wifi. Sluit een Ethernet-kabel aan om die download in beweging te krijgen.

In dit artikel worden de meest effectieve manieren uitgelegd om videogames sneller te laten downloaden op een Xbox One-console.

Versnel downloads door games en apps te sluiten

Op de Xbox One worden videogames en apps op de achtergrond gedownload. Dit is een handige functie omdat je een game kunt spelen of video’s kunt bekijken op YouTube, Netflix of DC Universe terwijl je aankoop wordt gedownload. Helaas kan het uitvoeren van een andere activiteit terwijl iets op de achtergrond wordt gedownload, de downloadsnelheid drastisch verlagen, vooral als hiervoor online connectiviteit vereist is. Het afsluiten van alle games en apps kan een geweldige manier zijn om downloads op een Xbox One te versnellen. Het is een goed idee om deze methode uit te proberen met alle top-apps en games op je Xbox One-startscherm. Dit kan snel met de volgende stappen:

 1. Markeer de app of game’s icoon op het startscherm.

 2. druk de Menu -knop op de Xbox-controller. De Menu-knop is de kleine zwarte knop aan de linkerkant van de Xbox-controller met drie horizontale lijnen boven elkaar.

 3. Klik Ontslag nemen. Als de Ontslag nemen optie verschijnt niet bij het selecteren van een spel, dat betekent dat het al is gesloten.

Internetverbindingen op andere apparaten uitschakelen

Als andere apparaten in je huis, zoals je computer, laptop of smartphone, dezelfde internetverbinding gebruiken als je Xbox One, kan dit ook leiden tot lage downloadsnelheden. Om het downloaden van een videogame of app op je console te versnellen, is het de moeite waard om al je apparaten los te koppelen van internet voor de duur van de download. Het lijkt misschien niet alsof uw telefoon of computer veel gegevens verbruikt, maar u weet nooit wanneer een apparaat app- of OS-updates gaat installeren of bestanden synchroniseert met cloudservices zoals Dropbox, OneDrive of Google Drive.

Andere Xbox One-downloads pauzeren

Het downloaden van meerdere games of apps tegelijkertijd vertraagt ​​natuurlijk de downloadsnelheid op een Xbox One-console. U kunt echter andere downloads pauzeren, zodat uw favoriete game of app eerst helemaal vanzelf downloadt. Hier is hoe.

 1. druk de Knop met Xbox-logo op je controller om de gids te openen.

 2. Druk eenmaal op de D-pad of joystick om te markeren Mijn games en apps.

 3. druk op EEN.

 4. Markeer Alles zien en druk op EEN.

 5. Scroll naar beneden in het linkermenu naar: Rij. Je zou al je actieve downloads moeten zien. Als deze sectie leeg is, betekent dit simpelweg dat u momenteel geen actieve downloads heeft.

 6. Markeer de download die u wilt pauzeren en druk op de Menu knop op uw controller.

 7. Markeer Pauze en druk op EEN.

Sneller downloaden met een bekabelde verbinding

Vaak kan een bekabelde internetverbinding snellere upload- en downloadsnelheden bieden dan het gebruik van wifi, ondanks hoe handig de laatste methode is. Om uw Xbox One-console via een bekabelde verbinding met internet te verbinden, steekt u het ene uiteinde van een Ethernet-kabel in uw internetrouter en het andere in de Ethernet-poort aan de achterkant van de console. De Xbox One maakt automatisch verbinding met een bekabelde verbinding en geeft prioriteit aan eerder gebruikte wifi-verbindingen, dus het is niet nodig om handmatig instellingen in te voeren of te verwijderen.

Start uw Xbox One opnieuw op om buggy-downloads te repareren

Als het downloaden van je game ongewoon traag lijkt of helemaal is gestopt, kan het resetten van de Xbox One-console eventuele verbindingsproblemen met de specifieke download oplossen.

 1. Druk op de Xbox-logoknop op je controller om de Guide te activeren.

 2. Druk drie keer naar rechts op de D-pad of joystick om naar de Systeem ruit.

 3. Markeer Herstart console en druk op EEN. Je Xbox One wordt opnieuw opgestart en de download zou normaal moeten doorgaan.

Start uw internetrouter opnieuw op om de snelheid te verhogen

Soms wordt het probleem met de downloadsnelheden van je Xbox One veroorzaakt door je internetverbinding zelf, die kan vertragen of verbroken kan worden vanwege een technisch probleem aan de kant van je provider. De snelste en gemakkelijkste manier om dergelijke algemene internetproblemen op te lossen, is door uw router opnieuw op te starten. Doe dit door de router los te koppelen van de muur, ongeveer drie minuten te wachten en weer aan te sluiten. Hiermee reset je je verbinding met je provider en hopelijk krijg je een nieuwe die sneller is.