Skip to content

Xbox Series S-prijs, releasedatum, specificaties, games en nieuws

7 de juli de 2021
XboxSeriesSontable Laukkonnen d0d3971ec3ea406b8551c9fd61471b29

De Xbox Series S van Microsoft is de begeleidende console van de krachtigere Xbox Series X. Gefactureerd als de kleinste Xbox ooit, speelt het alleen gedownloade games en ondersteunt het geen 4K-gaming. Toch heeft het een behoorlijk verrukkelijke punch.

Wanneer werd de Xbox Series S uitgebracht?

De Xbox Series S werd uitgebracht op 10 november 2020.

Xbox Series S-prijs

Microsoft maakt de Series S op twee verschillende manieren beschikbaar: je kunt hem afzonderlijk kopen voor een vast bedrag van $ 299 of je kunt hem bundelen met Xbox All Access. Als je ervoor kiest om te bundelen, kost het je $ 24,99 / maand voor twee jaar. Dat geeft je de console plus 24 maanden Xbox Game Pass Ultimate.

Het laatste nieuws over Xbox Series S

U kunt meer gamingnieuws van Lifewire krijgen over de Xbox Series S, andere systemen, games en een aantal andere gerelateerde onderwerpen. Hier zijn enkele van de nieuwste verhalen over de Xbox Series S.

Xbox Series S-functies

De console wordt alleen in het wit geleverd en bevat een draadloze controller. Het heeft dezelfde CPU als de Xbox Series X met de drie belangrijkste verschillen: een iets langzamere GPU, minder geheugen en het ontbreken van een schijfstation. Dat plaatst de Series S-focus op framesnelheid boven resolutie, wat Microsoft zegt dat meer van zijn klanten willen. Hoewel de GPU in de Series S niet zo snel is als in de Series X, is hij toch vier keer sneller dan de Xbox One. Je kunt games opschalen voor 4k op tv’s en er is volledige hardware-ondersteuning voor graphics, inclusief ray tracing, mesh shaders en shading met variabele snelheid. Het belangrijkste verschil tussen Xbox Series X en Xbox Series S is de resolutie.

Xbox Series S-specificaties en hardware

De xBox Series S is een volledig digitale gameconsole aangedreven door een 8-core AMD Zen 2 CPU. Het levert meer dan 40 keer de I/O-bandbreedte van een Xbox One voor snellere laadtijden, stabielere framesnelheden en Quick Resume voor meerdere titels.

Xbox Series X in één oogopslag
Frame rate 1440P bij maximaal 120 fps
optische drive Geen. Alleen digitaal.
Systeem op een chip Aangepaste 7nm verbeterde SoC
Uitbreidbare opslag 1 TB uitbreidingskaart
Interne opslagruimte 512 GB SSD
Geheugeninterface 10 GB GDDR6
Geheugenbandbreedte 8 GB @ 224 GB/s of 2 GB 56 GB/s
IO-doorvoer (onbewerkt) 4,8 GB/s, (ongecomprimeerd) 2,4 GB/s
processor 8-core AMD Zen 2 CPU @ 3,6 GHz/3,6 GHz met SMT ingeschakeld
GPU 4 TFLOPS
GPU-architectuur AMD RDNA 2 GPU 20 CU’s @ 1.565GHz

De achterkant van de Xbox Series S met opslag en andere poorten.

De achterkant van de Xbox Series S-console.

Xbox Series S-games en achterwaartse compatibiliteit

Microsoft biedt ‘duizenden’ digitale Xbox One- en Xbox 360-digitale games voor gebruik op de Series S. Dat betekent dat wanneer je een game in de digitale winkel voor de originele Xbox, de Xbox 360 of de Xbox One ziet, je kunt spelen het op de Xbox Series S. Sommige verbeteringen in andere consoles zijn mogelijk niet beschikbaar in de Series S. Hoewel je bijvoorbeeld sommige games in 4K kunt spelen op de Xbox One X, kunnen de systeemgeheugenbeperkingen van de Series S dezelfde ervaring, ook al kun je hetzelfde spel op beide consoles spelen. De overgrote meerderheid van de Xbox-games is echter compatibel met de Xbox Series X en S. De meeste Xbox One-gameaccessoires zijn ook compatibel.

 

De draadloze controller

De Xbox Series S-controller van beide kanten.

De Xbox-controller is op verschillende belangrijke manieren opnieuw ontworpen. Nieuwe technologie tussen de console en de HDMI-televisieverbinding stuurt informatie vaker tussen de twee, waardoor tijd wordt bespaard en de gameplay responsiever wordt. Het past nu in een breder scala aan handmaten en omvat afgeronde bumpers, een voelbaar stippenpatroon op triggers en bumpers, zorgvuldig gevormde grepen en een nieuwe D-pad. De D-pad heeft nu een iets diepere schotel voor je duim en de hoeken zijn anders afgestemd zodat je de D-pad met minimale beweging kunt gebruiken. De controller is ook ontworpen voor cross-compatibiliteit tussen Xbox Series X en Xbox One, plus pc, Android en iOS. Het onthoudt meerdere apparaten, zodat schakelen eenvoudig is. Een interessante knipoog naar de moderne tijd is de Share-knop. Hiermee kunnen gamers eenvoudig screenshots maken of video’s opnemen om met anderen te delen.

De koptelefoon

De console wordt niet geleverd met een headset. Meerdere fabrikanten beweren echter al dat hun headsets compatibel zullen zijn met de Xbox Series S.