Skip to content

Xiaomi’s geruchten dual-fold telefoon kan twee keer zo leuk zijn

29 de juni de 2021
xiaomi double fold 84bef718041f436bb5007a24fc53a9fd

Belangrijkste leerpunten

  • De Chinese fabrikant Xiaomi werkt naar verluidt aan een opvouwbare smartphone.
  • Details zijn schaars, maar naar verluidt zal de telefoon ’s werelds eerste dual-fold smartphone en een 108 MP camera hebben.
  • Volgens een voorspelling zullen buigbare smartphones tegen 2025 100 miljoen stuks verkopen.

Ik wil echt een opvouwbare smartphone zonder een heel goede reden, behalve dat ze er extreem cool uitzien, maar hun prijskaartjes van $ 1.000 plus betekenen dat ik mijn creditcard op slot houd. Nu zou een geruchten Xiaomi opvouwbaar de volgende geweldige gadget kunnen zijn om me te verleiden. De Chinese fabrikant werkt naar verluidt aan ’s werelds eerste dual-fold smartphone die volgend jaar op de markt komt. De telefoon zou zich aansluiten bij de gelederen van buigzame mobiele telefoons zoals de Samsung Galaxy Z Flip, Motorola Razr en Samsung Galaxy Fold. Xiaomi-president Lin Bin zei dat om de dual-fold mobiele smartphone te maken, ze technische uitdagingen moesten overwinnen, waaronder flexibele matrixtechnologie, een nieuw scharniermechanisme en een flexibele matrixcoating. Een Xiaomi-patent beschrijft een naar binnen opvouwbare smartphone met een slider-coverdisplay.

Beschikbare details zijn schaars voor de vermeende opvouwbare Xiaomi. XDA Developers meldt dat de Cetus waarschijnlijk Android 11 zal draaien en een Qualcomm Snapdragon-processor en 108MP primaire camera zal hebben. Een Chinese website heeft gemeld dat de telefoon een camera aan de voorkant onder het scherm zal hebben, snel opladen met meer dan 200 W vermogen en een intern scherm met 2K-resolutie. Het ontwerp voor het Xiaomi-model is vergelijkbaar met een gerapporteerd patent dat Samsung heeft ingediend met betrekking tot een nieuw systeem voor een opvouwbaar display. Het ontwerp heeft één groot display waar beide uiteinden om de zijkanten kunnen worden gevouwen. Het patent van Samsung dateert echter uit 2018

Niet de eerste dans voor Xiaomi

Als blijkt dat het juist is, zou Cetus niet de eerste stap van Xiaomi zijn richting opvouwbare apparaten. Het bedrijf had eerder een promovideo voor een opvouwbare concepttelefoon. Die telefoon is nooit in de winkels terechtgekomen. Er is veel potentiële liefde voor opvouwbare telefoons. Een rapport beweert dat opvouwbare smartphones tegen 2025 100 miljoen stuks zullen bereiken. De voorspelling zegt dat de wereldwijde verzending van opvouwbare smartphones zal groeien van minder dan 1 miljoen stuks in 2019 tot 100 miljoen in 2025. Ik ben ook dol op het idee van een Gumby-achtige telefoon. Toegegeven, ze kunnen gemakkelijk breken. Schandalig duur is ook een understatement als je het hebt over een coole $ 2.000 voor de Galaxy Fold Z 2. Laten we duidelijk zijn. Je zou 13 van de prima Moto G Fast kunnen kopen en toch genoeg geld over hebben voor boodschappen. Persoonlijk vind ik dat echter een vals argument, wanneer de gemiddelde Amerikaan $ 1200 per jaar uitgeeft aan fastfood. We zouden leuke dingen mogen hebben, vooral omdat de pandemie van het coronavirus betekent dat we minder uitgeven aan bioscopen, reizen, lekker eten en vrijwel alles behalve wapens en drank.

De Galaxy Fold 5G wordt getoond op de Samsung-stand tijdens CES 2020 in het Las Vegas Convention Center.

Groot scherm, kleine behuizing

Overweeg de voordelen van een flexibele telefoon. Je kunt een groot scherm hebben in een kleine behuizing. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u slechts één apparaat wilt meenemen en voor verschillende doeleinden wilt gebruiken. Je bent aan het chatten met een vriend in de opgevouwen modus, wanneer je plotseling de drang voelt om je uit een Excel-spreadsheet te halen. Boem, je maakt gewoon je mobiel plat. Dat is zeker $ 2.000 goed besteed. Er is geen prijs bekendgemaakt, maar ik vermoed dat de nieuwe telefoon van Xiaomi niet goedkoop zal zijn nadat ze al die technische goodies hebben ingepakt. Maar misschien kan een telefoon met dubbele vouw twee keer zo nuttig zijn als een saaie oude telefoon met één vouw. Stel je de mogelijkheden voor. Xiaomi ontwikkelt een solide reputatie die me hoop geeft op wat ze met iets bijzonders kunnen bedenken in een opvouwbare. Hoewel het bedrijf in de VS niet de aantrekkingskracht heeft van bekendere fabrikanten, hoewel het naar verluidt de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld is. Maar Xiaomi voert innovaties uit zoals een grote telelens voor smartphones die fysiek kan zoomen. Het werkt ook aan wat het beweert de snelste draadloze oplader in de branche te zijn. Laten we eerlijk zijn, 2020 probeert ons misschien te vermoorden. Maar er is geen betere manier om de eindtijd af te wachten dan je telefoon in en uit te klappen. Blijkbaar is het net zo bevredigend als het openklappen van een oude klaptelefoon. Twee keer je telefoon opvouwen zou twee keer zo leuk zijn.