Skip to content

YouTube-video’s delen, insluiten en linken

24 de juni de 2021
ipad displaying youtube and dramatic prairie dog video 458102409 b8f956e414534621b0cc1d4c6ba137c4

Met meer dan een miljard gebruikers over de hele wereld die dagelijks ontelbare uren aan inhoud bekijken, zijn er veel video’s om te delen op YouTube. Gebruik de YouTube-deelopties om clips rechtstreeks met vrienden en familie te delen of via sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Twitter. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op desktopgebruikers van YouTube.

Waar vind je de Share-optie op YouTube

Om een ​​YouTube-video te delen, kijk je onder de videospeler om de Delen koppeling. Wanneer u selecteert Delen, opent zich een menu met een aantal opties.

Een YouTube-video delen via sociale media of in een e-mail

Deel YouTube-video’s op sociale-mediaplatforms rechtstreeks vanaf de website via de DELEN koppeling; selecteer een sociaal netwerkpictogram om de video daar te delen. Ondersteunde platforms zijn onder meer Facebook, Twitter, Tumblr, Reddit, Pinterest, Blogger en meer. Je moet ingelogd zijn op de sociale mediasite waar je de video wilt delen; dit kan voor of na het selecteren worden gedaan DELEN. Wanneer je een platform selecteert, maakt YouTube de link en wordt de titel van de video automatisch toegevoegd om snel en eenvoudig te kunnen delen.

Een screenshot van een video die wordt gedeeld op Twitter

Het selecteren van een van de social media iconen in YouTube doet dat niet plaats de video meteen. Er is nog minstens één knop om op te drukken voordat u deze op elk platform deelt. Onder de sociale-mediasites vindt u de opties om: Integreren de video of E-mail het. Als u de e-mailoptie kiest, wordt de standaard e-mailclient geopend en begint een nieuw bericht met de YouTube-link erin.

Een YouTube-video insluiten

De optie om een ​​YouTube-video in te sluiten vindt u links van alle opties voor sociale media die worden weergegeven nadat u hebt geselecteerd DELEN. De clip insluiten in uw blog of website:

  1. Selecteer DELEN.

  2. Selecteer Integreren.

  3. Kopiëren de HTML-code.

    Screenshot van de YouTube-insluitopties

  4. Plakken de code in uw blog of website.

Er zijn meer insluitopties als je je video verder wilt aanpassen. Selecteer de Begin bij om de video op een bepaald punt af te spelen. Typ de starttijd in het veld of blader door de video om deze te bereiken. De insluitcode voegt automatisch een nieuwe regel toe die aangeeft wanneer de video moet beginnen. Kies of je spelerbedieningen wilt weergeven of een privacyverbeterde modus wilt inschakelen. Met YouTube kun je een hele afspeellijst insluiten en een ingesloten video automatisch laten starten.

Hoe de YouTube-videolink te kopiëren

Als u alleen de hyperlink voor een YouTube-video wilt, vindt u deze onderaan de DELEN menu, samen met de optie om de link naar het klembord te kopiëren. Dit is een geweldige manier om het adres van de video vast te leggen om deze te delen via een niet-ondersteunde sociale-mediawebsite, deze in een commentaargedeelte te plaatsen of uw eigen bericht op te stellen. Kies een specifieke starttijd door de . te selecteren Begin bij selectievakje.