Skip to content

YouTube-video’s insluiten in PowerPoint 2010

7 de juli de 2021
GettyImages 1179045292 5189406b176f4ad181c4d3dd52553d93

PowerPoint-presentaties zijn een zakelijk nietje. Veel professionals integreren hun projecten graag met YouTube-video’s om het publiek betrokken te houden, opwinding op te bouwen en belangrijke informatie over te brengen. In deze handleiding laten we u zien hoe u een YouTube-video insluit in een PowerPoint-presentatie. Deze handleiding is voor PowerPoint 2010.

Bereid je voor om een ​​YouTube-video in PowerPoint in te sluiten

Als je een video wilt insluiten, heb je het volgende nodig:

 • De HTML-code van YouTube waarmee de video in uw presentatie wordt ingesloten.
 • Een live internetverbinding tijdens de presentatie (de video wordt niet gedownload en toegevoegd aan het presentatiebestand, maar gestreamd vanaf YouTube).
 • Een beetje PowerPoint-knowhow over het afspelen van de video op een scherm.

De HTML-code voor insluiten van YouTube downloaden

Navigeer op de YouTube-website naar de video die je in je presentatie wilt gebruiken.

 1. Selecteer de Delen knop, die zich onder de video bevindt.

 2. Selecteer Integreren, waarmee een tekstvak wordt geopend met de HTML-code voor de video.

  YouTube selecteren insluiten

 3. U hebt een paar opties voor het insluiten van de video in uw PowerPoint-presentatie:

  • Selecteer de Begin bij selectievakje om het punt tijdens de video te kiezen waarop de ingesloten video begint te spelen.
  • Selecteer Spelerbediening weergeven Show om de bedieningselementen voor het afspelen van video’s in de ingesloten video weer te geven.
  • Selecteer Privacyverbeterde modus inschakelen En om te voorkomen dat YouTube informatie opslaat over mensen die uw PowerPoint-presentatie op internet bekijken en de video bekijken.

  Maak uw selecties.

 4. Selecteer de HTML-code om deze te markeren en selecteer vervolgens Kopiëren. U kunt ook op drukken Ctrl+C op het toetsenbord om de tekst te kopiëren.

  HTML-kopie insluiten in YouTube

Voeg de insluitcode toe aan PowerPoint

Nadat u de HTML-insluitcode naar het klembord hebt gekopieerd, plaatst u de code in een PowerPoint-dia.

 1. Navigeer in PowerPoint naar de gewenste dia voor de YouTube-video.

 2. Kies de Invoegen tabblad van het lint.

 3. Selecteer aan de rechterkant van het lint, in het gedeelte Media, Video.

 4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Video van website invoegen.

  Video van een website invoegen in PowerPoint

 5. Klik in het dialoogvenster met de rechtermuisknop op het lege gebied en kies Plakken in het contextmenu en selecteer vervolgens Invoegen. U kunt ook op drukken Ctrl+V op het toetsenbord om de tekst van het klembord te plakken.

De grootte van de tijdelijke aanduiding voor video op de PowerPoint-dia wijzigen

De YouTube-video verschijnt als een zwarte doos op de dia. De afmetingen van de tijdelijke aanduiding komen overeen met wat u eerder hebt geselecteerd. Hier leest u hoe u de grootte van de doos kunt wijzigen.

 1. Klik op de tijdelijke aanduiding voor video om deze te selecteren. Selectiegrepen verschijnen in elke hoek en zijkant van de tijdelijke aanduiding. Gebruik deze selectiegrepen om het formaat van de video te wijzigen.

  Formaat van YouTube-videoplaatsaanduiding op PowerPoint-dia wijzigen

 2. Om de juiste verhoudingen van de video te behouden, sleept u een van de hoekgrepen om het formaat van de video te wijzigen. (Als u een selectiehendel aan een van de zijkanten sleept, wordt de video vervormd.) Mogelijk moet u deze taak herhalen om het formaat correct te krijgen.

 3. Beweeg de muis over het midden van de zwarte tijdelijke aanduiding voor video en sleep deze om de video, indien nodig, naar een nieuwe locatie op de dia te verplaatsen.

Test de YouTube-video op de PowerPoint-dia

Ga er nooit vanuit dat alles goed zal werken zonder een test. Druk op de sneltoets Verschuiving+F5 om de diavoorstelling te starten vanaf deze huidige dia. druk de Speel knop in het midden van de video.