Skip to content

Zal Slack Connect e-mail vervangen? Waarschijnlijk niet

16 de juni de 2021
ScreenShot2021 03 26at11.18.06AM 7548600d3099432193e6570fb013cd72

Belangrijkste leerpunten

  • Slack beweert dat zijn nieuwe Connect-service e-mail kan vervangen.
  • Met Slack Connect kun je iedereen uitnodigen voor een Slack-chat via – ja – e-mail.
  • E-mail is onveilig en zit vol problemen, maar in ieder geval gebruikt iedereen het.

De nieuwe Connect-functie van Slack wil e-mail vervangen door je Slack-berichten rechtstreeks naar iedereen te laten sturen, niet alleen naar je collega’s. Maar kan het dat ook echt? De nieuwe Slack Connect-functie is, zegt Slack, “ontworpen om e-mail buiten uw bedrijf te vervangen.” Een nieuw gesprek toevoegen is eenvoudig. Je plakt gewoon het e-mailadres van de contactpersoon, schrijft een paar woorden en verzendt de uitnodiging. Indien geaccepteerd, kunnen jij en de genodigde nu converseren in een Slack-chat, net zoals je doet met je collega’s. Het ziet er goed uit. Maar e-mail is nog steeds betrokken. “Velen dachten dat e-mail zou verdwijnen, en wat weet je: het is populairder dan ooit”, vertelde online marketeer Stephen Montagne via e-mail aan Lifewire. “Hoe kan Slack e-mail vervangen als je het e-mailadres van de persoon nodig hebt om ze te DM’en? Dat lijkt niet op vervanging [email] voor mij, omdat de persoon met wie je verbinding probeert te maken nog steeds een e-mail moet gebruiken.”

Het oude cliché ‘e-mail is kapot’

E-mail is geweldig omdat het open is. Iedereen heeft een e-mailadres en iedereen kan iedereen e-mailen. Als e-mail zou werken zoals andere berichtenservices, zouden Gmail-gebruikers alleen andere Gmail-gebruikers kunnen e-mailen, enzovoort. Maar e-mail kan ook lastig zijn. Het is ongeorganiseerd, rommelig, het kan moeilijk zijn om gesprekken en contacten bij te houden, en dat is voordat we spam en al die ongewenste e-mails van je collega’s krijgen. “Hoe kan Slack e-mail vervangen als je het e-mailadres van de persoon nodig hebt om hem een ​​DM te sturen?” Slack heeft zijn fouten – de interface is onhandig en zoeken naar oudere gesprekken is bijna onmogelijk – maar het is in ieder geval gemakkelijk te gebruiken en gesprekken blijven grotendeels georganiseerd. Als uw bedrijf Slack gebruikt, is het meestal all-in op Slack. Het is aantrekkelijk om externe contacten in dezelfde wereld te vouwen.

Veiligheid

Amper uren nadat Slack deze nieuwe externe verbindingen begon uit te rollen, gebruikten kwaadwillenden de nieuwe e-mailuitnodigingen om beledigende berichten te verzenden. Deze berichten waren moeilijk te blokkeren omdat ze allemaal van hetzelfde [email protected] kwamen. Blokkeer de beledigende uitnodigingen en je blokkeert alle uitnodigingen. Slack heeft sindsdien de functie verwijderd waarmee je de uitnodigingstekst kunt personaliseren.

Er zijn ook andere beveiligings- en privacyproblemen. E-mail is absurd onveilig. Het wordt in platte tekst verzonden en kan overal op het internet worden gelezen. Dat gezegd hebbende, is er een robuust systeem van protocollen rond e-mail, ontworpen voor aansprakelijkheid. “De meeste bedrijven hebben een beleid voor het bewaren van records dat moet worden gevolgd, en Slack DM’s worden niet altijd gearchiveerd zoals e-mail”, vertelde John Ross, CEO van online onderwijsbedrijf Test Prep Insight, aan Lifewire via e-mail. “Het opslaan van e-mailberichten kan je vaak redden, en Slack biedt niet dezelfde recordbeheermogelijkheden.” Rolf Bax, chief HR officer bij Resume.io, is het daarmee eens. “Het grootste privacyprobleem is natuurlijk wat Slack van plan is te doen met alle e-mailrecords die het bijhoudt”, vertelde Bax via e-mail aan Lifewire. “Zoals het er nu uitziet, weet Slack niet naar wie ik e-mails verstuur en ontvang met mijn persoonlijke e-mailaccounts, en het geven van al die gegevens aan het bedrijf is niet iets om lichtzinnig over te doen.”

Slack Connect-instellingen

Slack laat bedrijven hun eigen beveiligingsbeleid aanpassen en laat ze binnenkort beperken wat leden van ‘partnerorganisaties’ kunnen doen. E-mail is ook een vector voor allerlei soorten aanvallen, die Slack wil onderdrukken. Phishing van werknemers om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens of wachtwoorden is een veelvoorkomend probleem via e-mail. Slack beperkt al bepaalde bestandstypen in Slack Connect en in een blogpost zegt het dat het malware-beveiligingen bouwt. Deze zijn nog niet beschikbaar.

Niet geschikt

Ten slotte is het niet altijd gepast om klanten of andere zakenpartners voor Slack uit te nodigen. “De meeste consumenten gebruiken Slack niet, en zelfs als we een segment van klanten zouden kunnen identificeren die op Slack zaten, denk ik niet dat DM’s via dat medium geschikt zouden zijn”, zegt Ross. Je kunt je voorstellen dat bedrijven proberen potentiële klanten naar Slack te halen. “En voor B2B-bedrijven,” voegde Ross eraan toe, “ben ik er nog steeds niet zeker van of Slack Connect e-mail volledig kan vervangen. Slack is zo’n gewoon medium dat ik niet zeker weet of het geschikt is voor communicatie met klanten.”

Twee mensen die een vergadering opzetten via de Calendly-app op Slack Connect

Zelfs als het geschikt is voor uw bedrijf, kan Slack Connect leiden tot een splitsing, met sommige klanten en partners in Slack, en sommige nog steeds alleen per e-mail bereikbaar. Dat lost niet echt iets op en kan de zaken nodeloos ingewikkeld maken. Uiteindelijk lijkt e-mail onverwoestbaar en zal het waarschijnlijk nog lang bestaan ​​nadat Slack is gekomen en gegaan. In plaats van te proberen het te vervangen, moeten we er misschien over nadenken om e-mail beter te gebruiken? Wie dat oplost, komt op iets groots uit.