Skip to content

Zelfs Siri weet dat zwarte levens ertoe doen

14 de juli de 2021
IMG 5797iPhoneXinnature 387254d879584d6db3ef04a7a08aa4f0

Je weet dat het slecht gaat als onze digitale assistenten ons niet laten wegkomen met racistisch zijn.

Zowel Siri als Google Assistant bevestigen dat Black Lives Matter is in de nasleep van nationale en wereldwijde protesten tegen systemisch racisme en politiegeweld.

Apple en Google: Op de vraag: ‘Doen alle levens ertoe’, zegt de Google Assistent: ‘Black Lives Matter’ zeggen, betekent niet dat alle levens dat niet zijn. Het betekent dat zwarte levens op het spel staan ​​zoals anderen dat niet zijn.” Siri beantwoordt dezelfde vraag met “‘All Lives Matter’ wordt vaak gebruikt als antwoord op de uitdrukking ‘Black Lives Matter’, maar het vertegenwoordigt niet dezelfde zorgen.” Siri verwijst je vervolgens naar de Black Lives Matter-website.

Amazone: De andere grote digitale assistent, Alexa, is minder direct. Amazon’s reactie op zowel “Do Black Lives Matter” als “Do All Lives Matter” is hetzelfde: “Ik denk dat mensen het verdienen om eerlijk, waardig en respectvol te worden behandeld.”

Waar het op neerkomt:: Je zou kunnen zeggen dat deze megabedrijven slechts lippendienst bewijzen aan een volksbeweging, maar dat is misschien niet erg. Het inbedden van de waarheid in digitale assistenten kan alleen maar helpen de concepten van Black Lives Matter te versterken, aangezien steeds meer van ons zich tot virtuele helpers wenden om ons leven zin te geven.

Via: Business Insider

Meer informatie over digitale assistenten