Skip to content

Zijn de Nintendo 3DS en 3DS XL achterwaarts compatibel?

13 de augustus de 2021
3ds play ds games 1126259 FINAL 5c104850c9e77c00015d63d8

De Nintendo 3DS en 3DS XL zijn achterwaarts compatibel, wat betekent dat beide systemen bijna elk Nintendo DS-spel kunnen spelen, en zelfs Nintendo DSi-titels. Om een ​​DS-game in een 3DS of 3DS XL te spelen, plaatst u de game eenvoudig in de 3DS-cartridgesleuf en kiest u de game uit het 3DS-hoofdmenu.

Games waarvoor de AGB-sleuf is vereist, zijn niet compatibel.

Hoe DS-spellen in hun oorspronkelijke resolutie te spelen

Nintendo 3DS en XL rekken DS-games met een lagere resolutie automatisch uit zodat ze op hun grotere schermen passen. Hierdoor zien sommige DS-games er wazig uit. Gelukkig kun je je Nintendo DS-spellen opstarten in hun oorspronkelijke resolutie op je 3DS of 3DS XL. Hier leest u hoe u dit probleem met de resolutie kunt oplossen.

  1. Houd ofwel de BEGIN of KIES voordat je je Nintendo DS-spel selecteert in het onderste menu.

  2. Tik met de knop nog steeds ingedrukt op het pictogram voor de spelcassette. Als de game opstart met een kleinere resolutie dan wat normaal is voor 3DS-games, betekent dit dat je het goed hebt gedaan.

  3. Speel je Nintendo DS-spellen zoals je ze herinnert: helder en schoon.

Beperkingen achterwaartse compatibiliteit van 3DS

Naast het probleem met de resolutie zijn er enkele beperkingen aan het spelen van oudere DS- of DSi-spellen op een Nintendo 3DS-systeem:

  • Oudere titels werken niet met StreetPass of SpotPass.
  • U heeft geen toegang tot de THUIS menu.
  • Oudere games die gebruikmaken van de Game Boy Advance-spelslot op de Nintendo DS, hebben geen toegang tot accessoires wanneer ze op een 3DS-systeem worden gespeeld.
  • Sommige DSi-games die niet in de PAL-regio zijn gekocht, zijn mogelijk niet speelbaar op een 3DS uit de PAL-regio. Met andere woorden, u kunt een DSi-game mogelijk niet spelen, tenzij deze is gekocht in de regio waar deze wordt gespeeld.