Skip to content

Zoekoperators van Outlook.com gebruiken

28 de juli de 2021
search 2041815 1920 5c7c0c23c9e77c0001fd5a08

Outlook en Outlook.com bieden een eenvoudige zoekopdracht om bepaalde e-mails te vinden, maar als uw zoekopdracht ingewikkeld is, kunt u zoekopdrachten maken met behulp van zoekoperators. Zoek op afzender, onderwerp, map, datum en datumbereik. Of zoek naar berichten met bijlagen. Combineer vervolgens operatoren en termen met AND en OR en haakjes voor prioriteit en groepering. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013, 2010; Outlook voor Microsoft 365 en Outlook Online.

Outlook-zoekoperators gebruiken

Als u nauwkeurig naar e-mails in Outlook wilt zoeken met behulp van zoekoperators, voert u uw zoektermen in het vak Zoeken in. Het zoekvak in Outlook Online staat bovenaan de pagina, in de kop. Het zoekvak in Outlook desktop-apps staat boven de berichtenlijst.

Gebruik de volgende zoekoperators om een ​​zoekopdracht te maken:

 • onderwerp: — Zoekt in het onderwerp van alle e-mails naar een opgegeven woord. Voorbeeld: onderwerp:test vindt e-mails met het woord toets in het onderwerp.

 • van: — Zoekt de Van regel voor e-mails van een opgegeven afzender of domein. Voorbeeld: van:@voorbeeld.com zoekt de Van regel van elk e-mailbericht en vindt e-mails van [email protected] evenals die van [email protected], en andere e-mails die: @voorbeeld.com.

 • tot: — Zoekt de Tot regel voor e-mails die aan een bepaalde ontvanger zijn geadresseerd. Voorbeeld: naar:[email protected] zoekt de Tot regel van elk e-mailbericht en vindt e-mails die zijn geadresseerd aan [email protected].

 • cc: — Zoekt de Cc regel voor opgegeven e-mailontvangers. Voorbeeld: cc:[email protected] zoekt de Cc regel van elk e-mailbericht en vindt e-mails die zijn geadresseerd aan [email protected].

 • voordat: — Zoekt naar e-mails die vóór de opgegeven datum zijn verzonden of ontvangen. Voorbeeld: ontvangen<01/01/2019 vindt e-mails die zijn verzonden of ontvangen vóór 1 januari 2019.

 • na: — Zoekt naar e-mail die na de opgegeven datum is verzonden of ontvangen. Voorbeeld: ontvangen>31-12-2017 vindt e-mails die zijn verzonden of ontvangen na 31 december 2017. Combineren voordat: en na: om e-mails te vinden die tijdens een bepaalde periode zijn verzonden of ontvangen. Voorbeeld: Ontvangen<31/12/2017 >01/01/2019 vindt e-mails die in 2018 zijn verzonden of ontvangen.

 • datum: — Zoekt naar e-mail die op de opgegeven datum is verzonden of ontvangen. Gebruik maken van <, <=, >= en >, om te zoeken naar datums die kleiner zijn dan (vóór) en groter dan (na) de opgegeven datum. Voor hebben ontvangen:, specificeer de datum in de vorm mm/dd/jjjj of gebruik gisteren of vorige week als u Outlook.com echter voor het laatste gebruikt, moet u het tussen aanhalingstekens plaatsen (ontvangen:”vorige week”).

 • map: — Zoekt naar e-mail in de opgegeven map. Voorbeeld: map:archief vindt e-mails in de Archief map. Deze opdracht werkt niet op Outlook.com.

 • Heeft bijlage: — Zoekt naar e-mailberichten die ten minste één bestandsbijlage hebben. Voorbeelden: heeftbijlage:waar en Heeft bijlage retourneer alle berichten met bijlagen.

 • heeftbijlage:false — Zoekt alleen die berichten waaraan geen bestanden zijn toegevoegd.

 • EN (hoofdletters) — Combineert termen in de zoekopdracht zodat beide aanwezig moeten zijn. Dit is de standaardinstelling als er geen combinatie-operator aanwezig is. Voorbeeld: kat en hond geeft resultaten weer die zowel het woord . bevatten kat en hond.

 • OF (hoofdletters) — Combineert zoektermen zodat een van de termen of beide termen worden geretourneerd in de zoekresultaten. Voorbeeld: kat OF hond geeft de resultaten weer van een van beide kat of hond.

 • () — Specificeert de prioriteit van zoektermen. Gebruik haakjes om een ​​datum, datumbereik, adres of andere informatie op te geven. Voorbeeld: van:john (ontvangen:1/1/19 of ontvangen:2/2/19) zoekt de Van lijn voor berichten van John die zijn ontvangen op 1 januari 2019 of op 2 februari 2019.