Skip to content

Zoomvergaderingen opnemen

18 de juli de 2021
how to record zoom meetings 4801829 dfe1813fbc4f4c4bab7ff5b18c9e69a7

Het is mogelijk om Zoom-vergaderingen eenvoudig op te nemen, wat handig kan zijn wanneer u belangrijke details moet terugkijken en opnieuw moet evalueren wat er is gezegd. U kunt de ingebouwde Zoom-recorder gebruiken of ervoor kiezen om een ​​app van derden te gebruiken. Dus, wat moet je gebruiken?

Gebruik ik de Zoom Recorder of een oplossing van derden?

De ingebouwde Zoom lokale recorder is erg handig om de basis voor elkaar te krijgen. Het biedt ook cloudbesparende functionaliteit als u een betaald lidmaatschap van de service hebt. U moet echter autorisatie krijgen van de host om een ​​vergadering op te nemen. Dit is misschien niet altijd handig, maar het is altijd aan te raden om toestemming te vragen aan andere gebruikers binnen de vergadering. Het is een inbreuk op de privacy om beelden op te nemen zonder dat anderen het weten, en sommige werkgevers kunnen hier hard op neerkijken. Een app van derden kan echter extra indelingen bieden voor het opnemen van beeldmateriaal, en vereist ook geen toestemming van de host van de vergadering. Met Zoom kun je alleen opnemen in MP4-formaat, wat niet altijd praktisch is. Een van de beste alternatieven die we hebben gevonden, is VideoSolo, dat meer bestandsindelingen en betere voorbeeldfuncties biedt.

Een Zoom-vergadering opnemen vanuit de app

De lokale recorder van Zoom is ongelooflijk handig als je een vergadering wilt opnemen, maar geen gedoe wilt hebben met het installeren van extra apps. Het instellen duurt seconden. Dit is wat u moet doen. Alleen de gastheren van vergaderingen hebben de bevoegdheid om een ​​vergadering op te nemen zonder eerst te vragen. Als u deelnemer bent aan een vergadering, moet u hiervoor toestemming vragen.

 1. Zoom openen.

 2. Klik Nieuwe vergadering of neem deel aan een bestaande afgesproken vergadering.

 3. Klik Vermelding.

  Zoomvergadering met opnameoptie gemarkeerd

 4. Klik op de Hou op pictogram om de opname te stoppen.

  Zoomvergadering wordt opgenomen met pauze en stop gemarkeerd

  Klik op elk moment op pauzeren om de opname te pauzeren.

 5. Wanneer de vergadering is afgelopen, converteert Zoom automatisch het videobestand en slaat het op op de locatie die u hebt gekozen om de bestanden op te slaan.

Hoe u meer kunt doen met de Zoom Local Recorder

Zoom lokale recorder is een beetje standaard in vergelijking met opties van derden, maar het heeft een aantal handige opties. Hier vindt u ze.

 1. Zoom openen.

 2. Klik Instellingen.

  Zoominstellingen tandwiel gemarkeerd

 3. Klik Opnemen.

  Scherm Zoominstellingen

 4. Hier kunt u ervoor kiezen om tijdstempels aan de opname toe te voegen, kiezen waar u videobestanden wilt opslaan en ervoor kiezen om afzonderlijke audiobestanden voor elke deelnemer op te slaan.

Anderen toestaan ​​een vergadering op te nemen in Zoom

Als u gastheer bent van een vergadering en u vindt het goed dat deelnemers de procedure opnemen, moet u dit toestaan ​​in machtigingen. Hier is hoe het te doen.

 1. Klik terwijl een vergadering loopt op Deelnemers beheren.

  Zoomvergadering met deelnemers beheren gemarkeerd

 2. Plaats de muisaanwijzer op de naam van de deelnemer.

 3. Klik Meer.

  Zoomvergadering met een deelnemer gemarkeerd om het vak Meer te demonstreren

 4. Klik Opname toestaan.

 5. De deelnemer kan nu de vergadering opnemen.

Een schermopname-app van derden gebruiken met zoom

VideoSolo is een app waarvan we hebben vastgesteld dat deze naast Zoom heel gemakkelijk te gebruiken is, maar deze is niet gratis. Met een gratis proefversie kun je drie minuten aan beeldmateriaal opnemen, terwijl de volledige app $ 40 kost. Hier leest u hoe u VideoSolo kunt gebruiken om op te nemen met Zoom, zonder dat u toestemming van de host nodig hebt. Andere gratis oplossingen zoals QuickTime Player zullen werken, maar missen veel van de functionaliteit, zoals het aanbieden van zowel geluids- als video-opname.

 1. Open VideoSolo.

 2. Klik Video Recorder.

  VideoSolo-app met Video Recorder-optie gemarkeerd

 3. Klik Vermelding om te beginnen met het opnemen van uw scherm. Om de bestandskwaliteit en het type aan te passen, klikt u op Uitvoerinstellingen links van Vermelding.

 4. Klik Hou op om de opname te beëindigen.