Skip to content

Zorg ervoor dat u uw iOS-klembord leegmaakt

11 de juli de 2021
IMG 4928 7441f6edbe334e8b836accdeeee88e83

TikTok en meer dan 50 andere apps pakken de inhoud op je klembord, waardoor alles wat je hebt gekopieerd veel minder veilig is (en dat is niet goed).

Het is waarschijnlijk het beste als je heel voorzichtig bent met wat je kopieert en plakt op je iPhone, of in ieder geval leert hoe je het kunt wissen wanneer je iets gevoeligs kopieert, zoals een wachtwoord of bankrekeningnummer. Een nieuwe iOS 14-functie die gebruikers waarschuwt telkens wanneer een app het klembord opent, laat zien hoeveel apps de inhoud van je klembord pakken zonder te vragen.

Hoe het werkt: Een YouTube-video toont de kleine banners die vanaf de bovenkant van je iOS-scherm naar beneden vallen telkens wanneer een app de inhoud van je klembord plakt. Net zo Ars Technica opmerkingen, het oorspronkelijke onderzoek werd in maart gepubliceerd en kan klembordinhoud bevatten van iOS-apparaten in de buurt, dankzij een Universal Clipboard-functie die in 2016 werd geïntroduceerd met macOS Sierra.

Veel apps: Hoewel TikTok misschien de hoofdverdachte is dankzij zijn populariteit, blijkt dat er een heleboel apps zijn die je klembordinformatie pakken. Inbegrepen zijn nieuws-apps zoals NPR en Reuters, games zoals Fruit Ninja en PUBG Mobile en andere apps zoals Bed Bath en Beyond.

Wat moeten we doen: We kunnen niet veel doen om ervoor te zorgen dat de apps ons klembord niet kopiëren – ontwikkelaars moeten de functie via een update uit hun apps verwijderen. (Houd je adem echter niet in; TikTok beloofde) De Telegraaf om ermee te stoppen, maar nog niet heeft gedaan.) Wat u? kan doen is ofwel stoppen met het kopiëren van gevoelige gegevens naar uw klembord of, waarschijnlijker, leren hoe u deze kunt wissen. Er is geen officiële manier om de inhoud van je klembord op welk besturingssysteem dan ook te verwijderen, dus als je op iOS werkt en er zeker van wilt zijn dat er niets uitkomt, open je gewoon iets met een tekstveld (Notities is leuk) en typ je een paar spaties, kopieer ze dan. Dat zal effectief ontdoen van wat er in zat. Als je een Android-gebruiker bent, is de kans groot dat er ook soortgelijke dingen gebeuren, dus bewaar daar misschien ook een schoon klembord.

Waar het op neerkomt:: Het is waarschijnlijk dat de meeste apps de komende weken dingen zullen oplossen, vooral omdat iOS 14 in juli de openbare bèta bereikt. Zorg er tot die tijd voor dat je klembord net zo schoon is als je handen (die je veel wast, toch?).

Meer informatie over apparaatklemborden