Skip to content

Swagtron Swagboard T1 recensie

3 de augustus de 2022
hero 4068650 1 5c925bf9c9e77c0001ff0bc1
Wat we leuk vinden?

 • Strakke bochten
 • Stabiel bij hogere snelheden

Wat we niet leuk vinden

 • Prijzig
 • Minimaal bereik
 • Zwaar

De Swagtron Swagboard T1 wordt geleverd met een prijskaartje dat zoveel meer zou moeten bevatten, maar in plaats daarvan veel te wensen overlaat.

3.5

Swagtron Swagboard T1

Swagtron Swagboard

in dit artikel

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina’s. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de Swagtron Swagboard T1 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Van elektrische fietsen tot hoverboards, consumenten profiteren ten volle van de plotselinge toename van geavanceerde rideables die in de schappen liggen. De Swagtron Swagboard T1 is zo’n hoverboard, waarmee je van de ene plaats naar de andere kunt ritsen met stabiele en responsieve bedieningselementen. We hebben onlangs de Swagtron Swagboard T1 getest in de straten van Portland, Oregon, om te zien of het relatief korte bereik de hoge prijs rechtvaardigt.

Ontwerp: Niets te flitsend

De Swagboard T1 bevat een redelijk vanille, en we durven te zeggen, saai ontwerp voor de nogal forse prijs. Hoewel veel nieuwere modellen uitgebreide LED-lichtsets langs de voor-, achter- en zelfs wielkasten bevatten, houdt het Swagboard deze lichten tot het absolute minimum. De voorkant van het apparaat is voorzien van een paar koplampen met elk 8 blauwe LED’s om de weg voor u te verlichten. Twee antislip, geribbelde voetkussens zorgen voor een stevige grip tijdens gebruik en een batterij-indicator in het midden van het dek stelt rijders in staat om de levensduur van de batterij te meten terwijl ze het terrein onder de voeten nemen. Vreemd genoeg lijkt de Swagboard T1 bijna identiek aan de MegaWheels Hoverboard die momenteel verkrijgbaar is voor slechts een fractie van de prijs ($ 123).

Zonder een Bluetooth-luidspreker, app en een vrij traditionele constructie doet het apparaat letterlijk niets om op te vallen in een competitieve menigte. Het enige echte fysieke verschil, afgezien van de beschikbare kleuren, is het spatbordontwerp. De spatborden op de Swagboard T1 bedekken de bovenkant van de 6.5-inch banden en schieten snel naar het dek, waardoor de voor- en achterkant van de band zichtbaar worden. Hierdoor kunnen de banden fungeren als bumpers, waardoor slijtage en stoten tijdens krappe bochten worden geminimaliseerd. Dit klinkt misschien als een irrelevant ontwerppunt, maar de blootgestelde band aan de onderkant van het deck doet wonderen als het gaat om het behoud van de delicate verfbeurt. Een ding om op te merken is dat het Swagboard met meer dan 20 pond een kolossale bruut is. Zonder handvat of zelfs een uitsparing onder het dek om gemakkelijk vast te pakken, kan dit apparaat een behoorlijke last zijn om tussen gebruik in te slepen en leent het zich over het algemeen niet voor draagbaarheid.

Installatieproces: het swagboard is klaar om te rollen, maar doe het rustig aan

Er is weinig setup bij de Swagboard T1 betrokken als het apparaat eenmaal volledig is opgeladen. Er is een steile leercurve als het gaat om het voor de eerste keer rijden op een hoverboard en beginners moeten naast een stoel of deuropening oefenen om te helpen met stabilisatie. Het is geen slecht idee om de eerste paar keer een andere persoon te laten helpen bij het op- en afstappen van het hoverboard.

Swagtron Swagboard

Als de rijder eenmaal comfortabel op het hoverboard staat, is het belangrijk om de basisrijvaardigheden in de meest optimale omstandigheden te oefenen. Een vlakke, stevige binnenoppervlakte is ideaal tijdens het leerproces. Zodra de voorwaartse, achterwaartse en richtingsveranderingen onder de knie zijn, voel je vrij om deze Swagboard T1 mee op pad te nemen. Het is waarschijnlijk een slim idee om ook te investeren in een helm en beschermende pads. Omdat, zoals we hebben geleerd, je zult vallen als je voor een langere tijd op een hoverboard rijdt. Vertrouw ons. We hebben het meerdere keren op de harde manier geleerd.

Prestaties: een constante topsnelheid maar minimaal bereik

Een ding dat we tijdens onze recente hoverboard-tests hebben opgemerkt, is hoe onstabiel sommige hoverboards aanvoelen, zelfs bij snelheden die ver onder de vermelde topsnelheid liggen. Dit gevoel doet op een vreemde manier denken aan de snelheidsschommelingen die veel skateboarders ervaren op afdalingen. Als gevolg hiervan moeten hoverboardrijders mogelijk met een veel lagere snelheid werken dan ze misschien willen voor veiligheid en comfort. Aangenaam was dit niet het geval met de Swagboard T1, we reden regelmatig op volle snelheid met 8 mijl per uur (mph) gelijkmatig. Het hoverboard handelt net zo gelijkmatig bij 4 mph als bij 8 mph zonder de minste wiebelen onder de voeten. Met het ontwerp met twee platforms werkt elk wiel onafhankelijk van het andere. Hierdoor kunnen rijders krappe bochten maken en gemakkelijk door zelfs de smalste gangen navigeren. De Swagboard T1 is echter zeker alleen bedoeld om de meest ideale wegomstandigheden te doorkruisen, aangezien de kleinste kiezelsteen of barst langs het trottoir gemakkelijk een ramp kan betekenen voor rijders, evenals de ongerepte verfbeurt van het hoverboard.

Swagtron Swagboard

Bovendien is de algehele rit een beetje aan de hobbelige kant, zelfs op synthetische rubberen oppervlakken. Grotere rubberen banden zouden zeker helpen met de schokabsorptie en de tractie verhogen, maar aan de andere kant zijn er modellen op de markt met deze functies voor degenen die daartoe geneigd zijn. Net als veel andere modellen met kleinere banden, is de Swagboard T1 meer een indoorvoertuig dan een echte multi-terrain plunderaar, maar hij kan goed verharde oppervlakken vakkundig aan. Wees voorzichtig bij het overstappen van het ene oppervlak naar het andere, vooral elk oppervlak met dikkere betonnen richels.

Batterij: ga niet te ver van huis

We hebben elektrische fietsen, elektrische mountainbikes, elektrische skateboards en zelfbalancerende scooters getest en als er over de hele linie een overeenkomst is voor al deze producten, dan zijn het aanzienlijk overdreven schattingen van het bereik. Helaas is de Swagboard T1 niet anders. Terwijl Swangtron beweert dat de Swagboard T1 een bereik van 18 mijl heeft, hebben we nooit verder dan 4 mijl gereisd met een enkele lading. Bovendien begon de uitlezing van de batterij eigenlijk rood te knipperen en te piepen rond de markering van drie mijl.

De hoverboard-markt is op dit moment gewoon te competitief om dit prijskaartje naast dit saaie specificatieblad te rationaliseren. Hoe dan ook, we bleven nog een mijl voortkabbelen (onophoudelijk piepen onder de voeten). Het is op zijn minst belangrijk op te merken dat er zelfs tijdens deze laatste mijl geen merkbare krachtvervaging was, zelfs niet op steilere hellingen. Net als bij het MegaWheels-model dat we hebben getest, is de batterij-indicator bijna nutteloos om perfect bot te zijn. Het kleine batterijvormige lampje knippert geel tijdens het opladen en wordt vervolgens groen om aan te geven dat het hoverboard volledig is opgeladen en knippert helemaal rood wanneer de batterij leeg of bijna leeg is.

Swagtron Swagboard

Helaas is er geen middenweg en bestaat de indicator ofwel als volledig groen of knipperend rood, wat betekent dat er absoluut geen manier is om te zeggen of er een volledige lading is of dat je op dampen rolt. Zoals het geval is met elke onbetrouwbare berijdbare, meet je kilometerstand de eerste paar doorstarts en als je eenmaal een idee hebt van het bereik per oplaadbeurt, weet je wanneer je moet omkeren.

Prijs: een prijskaartje dat moeilijk te rechtvaardigen is

Met $ 250 heeft de Swagtron Swagboard T1 zichzelf zeker boven meer betaalbare concurrenten geplaatst die onder de $ 150 zijn geprijsd. Eerlijk gezegd is het momenteel wat moeilijk om dit prijskaartje te rationaliseren. Steeds meer modellen bevatten luidsprekers, stevigere wielen voor stabiliteit en voldoende ruimte voor personalisatie. Bij sommige app-compatibele modellen kunnen rijders de LED-verlichting aanpassen voor verdere personalisatie. Ter vergelijking: Swagtron biedt momenteel de Vibe aan met zowel deze ingebouwde Bluetooth-luidspreker, een bijbehorende app als slankere LED’s voor $ 200. Zonder een Bluetooth-luidspreker of app en een nogal traditionele constructie, doet de Swagboard T1-eenheid letterlijk niets om op te vallen in een competitieve menigte.

Het Swagboard T1 versus het MegaWheels Hoverboard

Op een gegeven moment konden mensen kiezen tussen slechts een handvol hoverboard-merken en -modellen. Nu is er pagina na pagina vol aanbiedingen om uit te kiezen op Amazon, wat geweldig is voor consumenten op de hoverboard-jacht, maar dit proces draait allemaal om het meten van vergelijkende productspecificaties. Bij het kopen van een rideable, vooral een hoverboard, draait alles om het vinden van de goede plek voor elke consument op basis van gebruik en behoeften.

Net als veel andere modellen met kleinere banden, is de Swagboard T1 meer een binnenvoertuig dan een echte plunderaar voor meerdere terreinen, maar hij kan goed verharde oppervlakken vakkundig aan. Zoals eerder vermeld, ziet het Swagboard er bijna identiek uit als het MegaWheels Hoverboard van $ 230 (adviesprijs) tot aan de totale LED’s en zelfs de vorm van de koplampen. Zonder een scherp oog of een triple-take, zijn deze twee modellen onmogelijk te onderscheiden buiten het kleurenschema. Terwijl de Swagboard T1 tijdens onze tests het aantal kilometers per oplaadbeurt van het MegaWheels Hoverboard wist te verdubbelen, heeft het MegaWheels-model een Bluetooth-luidspreker als een zoetstof. Lees meer beoordelingen van de beste hoverboards die u online kunt kopen.


Eindoordeel

Niet genoeg functies om de prijs te rechtvaardigen.Voor een apparaat met minimale LED’s, geen Bluetooth-luidspreker of Bluetooth-connectiviteit heeft de Swagboard T1 niets anders dan bereik en rit. De hoverboard-markt is op dit moment gewoon te competitief om het prijskaartje van $ 250 te rationaliseren naast dit saaie specificatieblad.

Specificaties:

 • productnaam

  Swagboard T1


 • Productmerk:

  Swagtron

 • Prijs

  $ 280,00

 • Gewicht

  22 pond.


 • Productafmetingen

  23x4x7 inch.

 • Maximaal gewicht rijder

  220 pond.

 • Minimum berijdersgewicht

  44 pond.


 • Geschat bereik

  7 tot 12 mijl

 • Wielen

  6.5-inch rubberen banden

 • Top snelheid

  8 mph


 • Oplaadtijd

  Minder dan twee uur