Skip to content

Verizon 5G: vooruitkijken

5 de september de 2022
Advancefuturisticcityconnections NanoStockk GettyImages 1282077833 6d90148681aa4539883d12c77d550c92

Feiten zijn feiten: steeds meer mobiele apparaten overspoelen de wereld en ze zijn allemaal op zoek naar internettoegang. Het zijn ook niet alleen mobiele telefoons; sensoren, trackers en andere ‘onzichtbare’ mobiele apparaten zoeken ook naar verbindingen. Ga een stap achteruit en denk erover na en het is gemakkelijk te begrijpen dat er niet alleen meer draadloze verbindingen nodig zijn, maar dat er ook meer bandbreedte nodig is om al het internetverkeer waar de wereld om vraagt ​​af te handelen. 5G is de nieuwste generatie mobiele technologie. Het is momenteel verkrijgbaar in verschillende smaken, van low-band 5G dat een brede dekking biedt maar prestaties vergelijkbaar met 4G LTE, tot high-band, mmWave-gebaseerde 5G dat uitstekende prestaties biedt maar op een veel beperktere basis beschikbaar is. Mid-band 5G zit in het midden en biedt een mix van brede dekking en sterke prestaties. Het is met mid-band dat Verizon zijn 5G Ultra Wideband-netwerk een stap verder brengt. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het C-band, dat zich in dat middenbandspectrum bevindt, gaat gebruiken om zijn krachtige 5G Ultra Wideband uit te breiden om begin 2022 meer dan 100 miljoen Amerikaanse consumenten te bereiken. Van eenvoudige bestandsdownloads en filmstreams tot video bellen en gamen, is Verizon van plan om alles wat u online doet te verbeteren met deze netwerkuitbreiding.

Ultra spelen en sneller werken

De samenleving is sterk afhankelijk van de mogelijkheid om gegevens zo dicht mogelijk bij realtime te streamen. Gebruikers die videogesprekken voeren, verwachten duidelijke gesprekken te voeren met weinig onderbrekingen in de video of audio. Gamers willen mobiele videogames spelen die eruitzien en aanvoelen alsof ze thuis zijn met hun gameconsole. Filmfans willen films downloaden in minuten, niet in uren. De lijst gaat verder. Door C-band toe te voegen aan zijn 5G Ultra Wideband-netwerk, zegt Verizon dat het klanten niet alleen van al deze dingen kan voorzien, maar zelfs hoogwaardige draadloze thuis- en werkinternetverbindingen kan bieden. Aangezien 5G Ultra Wideband met C-band downloadsnelheden tot 10 keer sneller kan bieden dan Verizon 4G LTE, lijkt het bedrijf iets op het spoor te zijn. Er zijn twee manieren om het concept van ’10 keer sneller’ te interpreteren: je kunt 10 keer zoveel gegevens downloaden in dezelfde tijd dat je iets downloadt, of dezelfde hoeveelheid gegevens krijgen die je momenteel gebruikt in 1/10 van de tijd. Het is in ieder geval snel! Dit is duidelijk een voordeel voor videostreaming, gaming, het delen van bestanden, mobiel werken en meer. Het stelt mensen en bedrijven in staat om lage latentie en superhoge snelheden te ervaren bij het downloaden van enorme bestanden, wat de manier waarop bedrijven werken en hoe mensen onderweg entertainment ervaren kan veranderen.

Meer veilige mobiele hotspots

Vrijwel overal zijn gratis wifi-hotspots te vinden. Je kunt eindelijk bijna overal naartoe en met weinig moeite wat wifi gebruiken. Ze komen vooral veel voor in hotels, restaurants, coffeeshops, campussen, luchthavens en overal waar u misschien meer dan een paar minuten doorbrengt en iets gedaan moet krijgen. Als je er echter ooit een hebt gebruikt, weet je dat ze niet de meest betrouwbare bron zijn voor snel internet, vooral wanneer er tientallen andere gebruikers en apparaten zijn die strijden om bandbreedte. Verizon’s 5G Ultra Wideband is duidelijk een betere keuze voor hogere snelheden, maar er is nog een weinig bekend voordeel van mobiele connectiviteit in het algemeen: verbeterde beveiliging. Hoewel niet alle gratis Wi-Fi-hotspots volledig onveilig zijn, zijn of hebben velen verschillende beveiligingsniveaus geïmplementeerd, waardoor het moeilijk te zeggen is wat wel en niet veilig is om te doen wanneer verbonden met een van deze netwerken. Je hebt misschien al eerder goed advies gehoord over het vermijden van interactie met websites waar je gevoelige informatie zou kunnen invoeren, zoals je bankrekening, wanneer je verbonden bent met openbare wifi-netwerken. Mobiele netwerken, zoals het 5G Ultra Wideband-netwerk van Verizon, zijn daarentegen ontworpen om veiliger te zijn dan openbare wifi-netwerken. Een versleuteld (veel veiliger) netwerk is altijd een slimmere keuze voor een hotspot dan een openbaar wifi-netwerk.

Meeslepende, interactieve entertainmentervaringen

Omdat C-band een groter 5G-bereik biedt bij hoge snelheden, kun je meeslepende en interactieve ervaringen zoals ongebonden AR en VR van je telefoon verwachten, en mobiel gamen dat voorheen alleen betrouwbaar zou werken op een snel breedbandnetwerk thuis. Denk er eens over na: wat als u zou kunnen genieten van weergave met meerdere camera’s, ongekende uitkijkpunten en AR-overlays voor statistieken en spelen terwijl u naar uw favoriete voetbalteam kijkt? Of geniet van een close-up ervaring zoals een live concert of sportevenement, ook al zit je in bloedneuzen stoelen? 5G Ultra Wideband belooft dit soort ervaringen via apps die kunnen profiteren van het snelle netwerk van Verizon. Dit soort meeslepende, close-up ervaringen, zegt Verizon, hebben ook de mogelijkheid om hele industrieën zoals de filmindustrie te veranderen. Filmeditors kunnen bijvoorbeeld binnen enkele minuten enorme bestanden downloaden en artiesten met speciale effecten kunnen edge cloud computing gebruiken om acteurs volumetrisch vast te leggen en de gegevens in realtime weer te geven. Regisseurs en producenten kunnen zelfs hele films op afstand opnemen met HD-streaming of tetherless 5G-camera’s gebruiken om voorheen onmogelijke opnamen mogelijk te maken, zodat fans films vanuit nieuwe gezichtspunten kunnen ervaren. Dit soort ervaringen worden nu eindelijk mogelijk dankzij de latentie- en bandbreedteverbeteringen in 5G. Verizon’s gebruik van de C-band voor hun 5G Ultra Wideband zou ons moeten helpen deze coole nieuwe technologieën nog sneller te ervaren.

Toekomstbestendige innovatie

Zaken als smartwatches, smartphones, tablets en laptops zijn tegenwoordig allemaal vrij standaarditems; we weten allemaal dat die connectiviteit nodig hebben, waar we ook gaan, om ze te gebruiken zoals ontworpen. Maar er zijn nog veel meer dingen die de toekomst nodig heeft, zoals slimme stadssensoren die verkeersopstoppingen kunnen volgen of autoriteiten kunnen waarschuwen voor gevaarlijke situaties die bijvoorbeeld het gebruik van machines in plaats van mensen vereisen om slachtoffers te lokaliseren en te redden.

Veiligheidsoplossingen

Voor dat soort futuristische dilemma’s heeft Verizon verschillende 5G Labs gebouwd. Deze laboratoria zijn plaatsen waar het bedrijf met verschillende partners samenwerkt om te voorzien in de behoeften van bijvoorbeeld eerstehulpverleners en de openbare veiligheidsindustrie, en om oplossingen te ontdekken die op een dag de snelheid en capaciteit van 5G kunnen benutten om dingen te bereiken zoals echte video-opname van de tijd, op afstand bediende robots voor hulp bij rampen, telegeneeskunde, up-to-the-minute monitoring van waterbehandelingsfaciliteiten of AR-gestuurde robotnavigatie in scenario’s met weinig zicht.

Versoepeling van verkeersopstoppingen

Hoewel er al apps zoals Waze zijn die afhankelijk zijn van crowd-sourced gegevens om bestuurders te helpen files en verkeersongevallen te voorkomen, wedt Verizon dat zijn 5G Ultra Wideband een stap verder kan gaan met bijna realtime communicatie om verkeersinformatie door te geven aan bestuurders voor veiliger wegen.

Een futuristische weergave van hoe 5G bestuurders kan verbinden met andere informatie om wegen veiliger te maken.

Sterke verbindingen in menigten

De enorme verbindingscapaciteit die C-band kan bieden, is al lang een van de beloften die mensen verwachten te houden wanneer 5G wordt genoemd. Terwijl de meeste mensen denken aan concert- of stadiondrukte en het gebruik van duizenden mobiele telefoons tegelijk, kan de toevoeging van C-band aan het 5G Ultra Wideband-aanbod van Verizon ook grote organisaties helpen door duizenden robots of sensoren in een fabriek aan te sluiten of magazijn allemaal tegelijkertijd en het transformeren van operaties in slankere, snellere processen.

Kleinere producten

Een van de interessantere mogelijkheden van 5G is het idee dat het allerlei bedrijven zal helpen apparaten te bouwen die kleiner zijn dan ooit. Omdat supersnel 5G-internet gegevens in bijna realtime kan leveren, is verwerking buiten het apparaat mogelijk. Dat betekent dat gameconsoles, slimme brillen, horloges, IoT-sensoren en allerlei andere apparaten kleiner dan ooit kunnen worden gebouwd. Houd je niet van die grote smartwatch die vandaag te koop is? Over een paar jaar zien we misschien een smartwatch die zo klein is als een traditionele, delicate Timex.

Verbeterde communicatie voor ziekenhuizen, boerderijen en fabrieken

Landarbeider die slimme telefoon gebruikt met Virtual Reality Artificial Intelligence (AI) voor het analyseren van plantenziekten

Andere gebieden die kunnen profiteren van 5G Ultra Wideband zijn onder meer:

  • ziekenhuizen: Snelle connectiviteit verhoogt de mogelijkheid voor patiënten om kilometers ver weg met hun arts te communiceren via vlotte videogesprekken, waardoor kritieke patiëntinformatie en diagnostische resultaten efficiënt tussen ziekenhuizen kunnen worden verplaatst, en chirurgen om patiënten op afstand te opereren via hypernauwkeurige robotica, -moment feedback is cruciaal.
  • boerderijen: Constante monitoring van vocht- en voerniveaus kan helpen om gewassen en vee gezond te houden en boeren tijd en geld te besparen.
  • fabrieken: Fabrieken afdekken met sensoren die zijn aangesloten op 5G Ultra Wideband zou continue communicatie tussen machines mogelijk maken tijdens alle productiefasen, resulterend in alles van producten van hogere kwaliteit, minder storingen en veiligere werkomgevingen.

Snelheid, precisie en veiligheid zijn slechts enkele manieren waarop 5G Ultra Wideband klanten kan helpen uitblinken; het kan ook bepalen hoe producten werken vanaf de zeer vroege stadia van ontwikkeling. We zien dit al met de evolutie van gaming van omvangrijke consoles naar VR-headsets met ultrahoge bandbreedte en cloudgebaseerde gameplay met minimale hardware. Maar er is ook ruimte voor slimme brillen, horloges, IoT-sensoren en meer die kleiner en efficiënter kunnen worden gemaakt, aangezien het supersnelle 5G-internet van Verizon gegevens in bijna realtime kan leveren, waardoor verwerking buiten het apparaat mogelijk is en de batterij langer meegaat. leven. Hoe meer we internet onderweg gebruiken, hoe meer we allemaal een betere manier nodig hebben om toegang te krijgen. Verizon’s inzet op de C-band is een slimme manier om ons te helpen dat punt te bereiken.