Skip to content

6 manieren om geld te besparen bij het kopen van een computer

30 de juli de 2021
GettyImages 508154916 5c9243bdc9e77c00014a9e5d

De prijsklassen voor laptops en desktop-pc’s lopen sterk uiteen, maar er zijn een paar manieren om geld te besparen op computeraankopen. Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een pc koopt, dus als u eenmaal heeft besloten hoe krachtig uw pc moet zijn, kunt u prijzen vergelijken tussen vergelijkbare systemen.

Koop een iets ouder model

Vaak worden er om de paar maanden nieuwe modellen van hetzelfde apparaat uitgebracht. Over het algemeen voegen nieuwe producten enkele verbeteringen toe aan de algehele prestaties, capaciteit en functies, maar de verbeteringen zijn meestal minimaal. Aangezien de meeste fabrikanten en detailhandelaren hun hoogste marges behalen door deze nieuwe systemen te verkopen, verkopen ze eerdere modellen met korting om voorraadruimte vrij te maken voor de nieuwe. Je kunt een computer met ongeveer dezelfde specificaties als een nieuwer model voor de helft kopen.

Een gerenoveerde laptop of desktop-pc kopen

Gereviseerde producten zijn retourzendingen of eenheden die de eerste kwaliteitscontroles niet hebben doorstaan ​​en moesten worden herbouwd, dus fabrikanten verkopen ze tegen gereduceerde tarieven. Een typische refurbished laptop of desktopcomputer kan 5-25% goedkoper zijn dan de standaard verkoopprijs. Er zijn verschillende belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van een opgeknapt systeem, waaronder garanties, wie het heeft herbouwd en of de korting lager is dan wat het equivalente nieuwe systeem kost.

Koop een systeem met minder RAM en upgrade het

Het kopen van een computer met een minimale geheugenconfiguratie en het upgraden van het RAM-geheugen kan goedkoper zijn dan het kopen van een nieuwere, krachtigere pc. Dit is vooral een goed idee voor premiummerken of prestatieklassesystemen. Fabrikanten kopen computergeheugen in bulk in, wat betekent dat ze vast kunnen zitten met grote voorraden die ze met korting moeten verkopen. Sommige computers, zoals Chromebooks en ultrabooks, hebben een vast geheugen dat niet kan worden geüpgraded.

Bouw je eigen pc

Krachtige systemen voor pc-gaming worden aanzienlijk gewaardeerd voor consumenten, dus het bouwen van een desktopcomputer uit onderdelen kan u letterlijk honderden dollars besparen. Je kunt ook custom laptops bouwen vanuit een whitebox-chassis, maar het is vaak goedkoper om een ​​budgetlaptop aan te schaffen.

Een bestaande pc upgraden

Als je al een desktop of laptop hebt, is het misschien logischer om deze te upgraden met nieuwe onderdelen in plaats van een geheel nieuw systeem te kopen. De haalbaarheid van upgraden in plaats van vervangen hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de computer, hoeveel toegang de gebruiker heeft om upgrades te installeren en de totale kosten om de upgrades uit te voeren in vergelijking met een nieuwe aankoop. Over het algemeen zijn desktopcomputers beter geschikt voor upgrades dan laptops. Solid-state schijven zijn een uitstekend voorbeeld van hoe u een oudere computer een stuk sneller kunt laten voelen.

Zoeken naar coupons en kortingen

Let bij het online bestellen van een computer op de digitale coupons op de website. Bedrijven houden van kortingsbonnen omdat mensen ze vaak vergeten en artikelen voor de volle prijs kopen, dus het is altijd een goed idee om te kijken of er een soort kortingscode beschikbaar is. Net als kortingsbonnen zijn kortingsaanbiedingen enorm populair bij technologiebedrijven omdat de meerderheid van de consumenten niet de moeite neemt om het papierwerk in te vullen dat nodig is om contant geld te krijgen. Gebruik de Honey-browserextensie om bij het afrekenen op internet naar couponcodes te zoeken.