Skip to content

Beperkte of geen verbindingsfouten in Windows oplossen

18 de juli de 2021
beautiful computer desk 2089368 17c99670af5d464a94acb85b8d5f4ba7

Wat te weten

 • Start computer, modem, router opnieuw op > reset Windows TCP/IP-stack > controleer netwerkadapter > stuurprogramma bijwerken > uitvoeren Netwerkprobleemoplosser.
 • Als de problemen aanhouden, controleer dan de routerconfiguraties en functionaliteit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de stappen voor probleemoplossing doorloopt om verbindingsproblemen in Windows 10, Windows 8 en Windows 7 te corrigeren die u kunt tegenkomen bij het instellen of maken van netwerkverbindingen op een Windows-computer. De fout kan eruitzien als een van deze berichten:

 • Beperkte of geen connectiviteit: De verbinding heeft beperkte of geen connectiviteit. Mogelijk hebt u geen toegang tot internet of bepaalde netwerkbronnen.
 • De verbinding is beperkt.

Problemen met “beperkte of geen connectiviteit” oplossen en oplossen

Deze fout kan het gevolg zijn van verschillende technische storingen of configuratieproblemen op de computer of op het pad tussen de computer en de rest van het netwerk. Probeer deze stappen om het probleem op te lossen:

 1. Begin eerst met deze handleiding voor het oplossen van veelvoorkomende internetverbindingsproblemen. Als je daar geen geluk hebt, kom dan terug naar deze pagina en begin met stap 2.

 2. Start je computer opnieuw op. Dit is een veelvoorkomende stap voor bijna elk computerprobleem, en aangezien het netwerkprobleem mogelijk vastzit in uw computersoftware, moet u beginnen met opnieuw opstarten. Mogelijk hebt u deze stap al geprobeerd, in dat geval kunt u naar de volgende stap gaan.

 3. Start uw router of modem opnieuw op. Als het opnieuw opstarten van uw router helemaal niet werkt, of slechts een tijdelijke oplossing is, gaat u verder met stap 4. We zeggen opnieuw op te starten, niet resetten. Opnieuw opstarten is gewoon het uitschakelen en vervolgens weer inschakelen tijdens het resetten van de router betekent dat alle instellingen naar de standaardinstellingen worden hersteld – een stap die een beetje destructiever is dan waar we nu naar op zoek zijn.

 4. Controleer de Ethernet-kabel als u er een op uw netwerk aansluit. Uw kabel is mogelijk defect. Koppel eerst de kabel los en sluit deze vervolgens weer aan. Vervang vervolgens, indien nodig, uw netwerkkabel tijdelijk door een nieuwe of een andere om te kijken of het probleem met de kabel te maken heeft.

 5. Voer deze opdracht uit in een verhoogde opdrachtprompt om de Windows TCP/IP-stack terug te zetten naar de oorspronkelijke staat, een stap die vaak veel netwerkgerelateerde problemen oplost: netsh int ip reset C:logreset.txt

  type=”code”> Hier zijn enkele andere netsh-opdrachten die u kunt proberen als het resetten van de netwerkadapter de netwerkfout niet heeft verholpen. Voer in een verhoogde opdrachtprompt ook de eerste opdracht in, dan de tweede en dan de derde, in die volgorde, druk op Enter na elk van hen. netsh int tcp set heuristieken disablednetsh int tcp set global autotuninglevel=disablednetsh int tcp set global rss=ingeschakeld

  type=”code”> Voer vervolgens deze opdracht uit om te controleren of de instellingen zijn uitgeschakeld: netsh int tcp show global

  type=”code”> Eindig met een herstart.

 6. Controleer de slaapinstellingen. Als u op Wi-Fi bent en deze fout ziet, gaat de netwerkadapter mogelijk in de sluimerstand om stroom te besparen.

 7. Zoek uw lokale IP-adres als uw netwerk DHCP gebruikt. Als het IP-adres is ingesteld op een statisch IP-adres, moet u de instellingen van de adapter wijzigen om automatisch een adres van de DHCP-server te verkrijgen. Zorg ervoor dat DHCP uiteindelijk is ingeschakeld en dat er geen specifiek IP-adres is vastgelegd voor de adapter. Als het lokale IP-adres dat uw computer gebruikt begint met 169.254, betekent dit dat het ongeldig is en geen bruikbaar adres van de router verkrijgt. Probeer de opdrachten ipconfig /release en vervolgens ipconfig /renew uit te voeren in een opdrachtprompt.

 8. Probeer het apparaatstuurprogramma voor de netwerkkaart bij te werken. Een verouderde kaart of een beschadigd stuurprogramma kan het probleem zijn.

 9. Als Windows je vraagt ​​om de verbinding zelf te herstellen, ga daar dan mee akkoord en voer het hulpprogramma Netwerkprobleemoplosser of Netwerkherstel uit (ze worden verschillende namen genoemd, afhankelijk van je versie van Windows).

 10. Als u via Wi-Fi bent verbonden en de router gebruikmaakt van draadloze beveiliging, is uw WPA of een andere beveiligingssleutel mogelijk niet correct ingesteld. Log in op uw router, controleer de draadloze beveiligingsconfiguratie op het netwerk van uw computer en werk deze indien nodig bij.

 11. Als er nog steeds geen verbinding is, koppelt u uw router los en sluit u de computer rechtstreeks aan op uw modem. Als deze configuratie werkt en u de fout niet meer ziet, is uw router mogelijk defect.

 12. Neem contact op met de fabrikant van de router voor extra ondersteuning. Als de fout echter blijft bestaan ​​en het netwerk nog steeds niet lijkt te werken, neem dan contact op met uw internetprovider voor ondersteuning. Het probleem kan bij hen liggen.