Skip to content

Contacten exporteren vanuit Windows Mail

26 de april de 2023
young woman using laptop in cafe 489096003 5a3a8caf89eacc00379c02d8

Wat te weten

  • Selecteer in Windows 8 Hulpmiddelen > Windows Contacten > Exporteren > CSV > Exporterenvoer een bestandsnaam in en kies Redden > Volgende > Naam > Finish.
  • Aangezien de People-app de e-maillijst bevat in Windows 10 & 11, kunt u geen contacten exporteren vanuit de Windows 10 & 11 Mail-app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Windows Mail 8 en eerdere contacten kunt opslaan in een CSV-bestand in Windows 8 en Windows 8.1.

Exporteer contacten en e-mailadressen vanuit Windows Mail

Als u één adresboek hebt opgebouwd in Windows Mail, hoeft u datzelfde adresboek niet opnieuw op te bouwen, zelfs niet als u van e-mailprogramma of e-mailservice wisselt. U kunt Windows-contacten exporteren naar een bestandsindeling met de naam CSV (door komma’s gescheiden waarden), van waaruit de meeste andere e-mailprogramma’s en e-mailservices uw contacten kunnen importeren. Om uw Windows Mail 8 en eerdere contacten op te slaan in een CSV-bestand in Windows 8:

  1. Selecteer Hulpmiddelen > Windows Contacten vanuit het menu in Windows Mail.

  2. Selecteer Exporteren in de werkbalk.

  3. Zorg ervoor dat CSV (door komma’s gescheiden waarden) wordt gemarkeerd.

  4. Selecteer Exporteren. Kies een map om de geëxporteerde contacten te ontvangen of open een nieuwe map.

  5. Typ een mapnaam zoals “Windows Mail-contacten” onder het Bestandsnaam.

  6. Klik Redden en selecteer vervolgens Volgende.

  7. Zorg ervoor dat de adresboekvelden die u wilt opnemen, zijn aangevinkt. Houd er rekening mee dat Windows Mail de voor- en achternaam niet apart exporteert, ook al zijn er velden voor Voornaam en Achternaam. Kiezen Naam in plaats van.

  8. Klik Finish. Sluit de resterende vensters.

Exporteer contacten vanuit de Windows 10 en Windows 11 People-app

U kunt uw contacten in de People-app van een Windows 10- en Windows 11-computer niet exporteren naar een CSV-bestand. U kunt dit echter doen vanuit uw online Microsoft-account en de online People-app. Van daaruit kiest u Beheren > Contacten exporteren om de contacten naar een CSV-bestand te exporteren. Ga naar de andere e-mailservice en gebruik de Importeren opdracht om uw contacten naar die service te importeren.