Skip to content

De top 8 Wii-puzzelspellen

15 de juli de 2021
WorldOfGoo FistyReachesOut1 580705805f9b5805c2f5a831

Natuurlijk houden we ervan om dingen te fotograferen en we springen graag op dingen, maar bovenal vinden we het leuk om puzzels op te lossen; er is iets enorm bevredigends in het werken aan onze geest door een ingewikkeld raadsel. Hier zijn enkele puzzelspellen voor de Wii die je geest meer zullen uitdagen dan je reflexen, hoewel sommige een beetje van beide doen.

Wereld van Goo

Prachtig gepresenteerd en vol slimme, uitdagende puzzels, vraagt ​​dit inventieve, op fysica gebaseerde WiiWare-spel spelers om uitgebreide bruggen te bouwen van kneedbare wezens. We hoopten dat de ontwikkelaar, 2D Boy, uiteindelijk met een vervolg zou komen, maar in plaats daarvan klapte 2D Boy en de ontwikkelaars van de game richtten Tomorrow Corporation op en maakten en Human Resource Corporation. Maar we hopen nog steeds op een Goo 2 ooit.

Marmeren Salie: Kororinpa

Marmeren Saga: Kororinpa

Dit ingenieuze spel laat spelers een knikker door een uitgebreid doolhof rollen. Terwijl de enigszins vergelijkbare Super Monkey Ball vraagt ​​spelers gewoon om hun knikker over een bochtig spoor te rollen, Kororinpa heeft tracks die in alle richtingen bewegen, en spelers moeten de afstandsbediening draaien en draaien om de doolhoven te draaien en te draaien. De game heeft zelfs een paar balansbordpuzzels, waarbij je je hele lichaam kantelt om het doolhof te draaien. Weinig games hebben het zo goed gedaan met de ongebruikelijke controllers van de Wii.

En toch beweegt het

En toch beweegt het

We weten niet zeker of ik zou bellen En toch beweegt het een puzzelspel met platformelementen of een platformspel met een focus op het oplossen van puzzels, maar we zouden het een van onze favoriete WiiWare-titels noemen. Een ingenieus 2D Wiiware-spel waarin je je avatar door een wereld leidt die je naar believen kunt draaien, AYIM gaat helemaal over uitzoeken wanneer lopen op het plafond beter is dan lopen op de vloer. De game valt ook op door zijn unieke papieren collage-visuals. Een perfect Wii-spel dat verrassend genoeg begon als een pc-spel.

Aanmaken

Aanmaken

Een Ongelooflijke machine-stijl spel waarin je een Rube Goldbergiaans apparaat maakt om een ​​voorwerp van punt A naar punt B te krijgen. Hoewel de interface frustrerend kan zijn, zijn de puzzels uitdagend en boeiend. De game heeft ook een nogal gimmick-functie waarmee je de puzzelgebieden opnieuw kunt inrichten, daarom werd het “Aanmaken” hoewel een toepasselijkere titel zou zijn geweest “Dingen uitzoeken.”

Vloeibaarheid

Vloeibaarheid

Door aan de afstandsbediening te draaien, dwaalt deze kleine plas water onder andere op en neer op hellingen.

In deze slimme WiiWare-puzzelplatformgame leiden spelers een plas water door een complex labyrint. Puzzels waarbij het water voorbij vuur en andere gevaren moet komen. Vaak moet je het water veranderen in stoom of ijsblokken om het te krijgen waar je het wilt hebben. Dit is fysiek het meest vermoeiende van de puzzelspellen in deze lijst, omdat je de afstandsbediening gebruikt om het water te laten springen, maar als je de energie hebt, is het een erg leuk spel.

Max en de magische marker

Max en de magische marker

Deze WiiWare-puzzelplatformer laat zowel de sterke als de zwakke punten van de Wii zien. Het centrale spelmechanisme is dat je trappen en platforms kunt tekenen om door een level te reizen. Het is een geweldig idee, maar helaas is het buitengewoon moeilijk om een ​​rechte lijn te trekken met de Wii-afstandsbediening, en spelers zullen veel te veel tijd besteden aan tekenen en opnieuw tekenen voordat ze het goed hebben. Toch maken slimme puzzels en unieke gameplay dit spel erg leuk.

Een jongen en zijn klodder

Een jongen en zijn klodder

Je kunt de blob onder andere in een parachute veranderen.

Deze heruitvinding van een oud NES-spel geeft spelers een amorfe metgezel die kan worden getransformeerd in een ladder, een parachute of vele andere dingen. Hoewel het een beetje te gemakkelijk is voor het eerste derde deel en een beetje te frustrerend in het laatste, is dit over het algemeen een leuk en ongewoon spel.

verlicht

LIT

Spelers hebben lichtbronnen nodig om de enge kruipers in het donker te ontwijken.

Dit slimme, sfeervolle WiiWare-spel plaatst spelers in verduisterde kamers vol bovennatuurlijk kwaad en vraagt ​​hen lijnen en poelen van licht te creëren door stenen naar ramen te gooien en lampen aan te doen. We hebben nooit een recensie geschreven van verlicht, voornamelijk omdat we het spel pas speelden toen het al meer dan een jaar uit was, maar ook gedeeltelijk omdat we boos werden toen Lit begon te eisen dat spelers hun puzzelvaardigheden combineren met vlijmscherpe reflexen. We kwamen ongeveer ¾ van de weg door het spel vast te zitten en nadat we vele, vele keren waren gestorven, gaven we het op, en voelden ons extreem geïrriteerd. Maar totdat het spel nors werd, was het absoluut geweldig.